Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Siadać czy nie siadać

Polecane posty

Gość gość

Dziś rano zabrałam mojego siedmio miesięcznego syna do swojego łóżka i oparłam o poduszke a on sam usiadł nie było by problemu gdyby Oskar nie był wcześniakiem urodzonym w33 tyg do dziś nie odwraca się na boki dodam że jest rehabilitowany od 10 tygodni waszym zdaniem mogę go układać w pozycji siedzącej czy nie bardzo

Gość gość
Normalnie 7 miesięczny to tak ale zapytaj rehabilitanta lepiej żeby mu nie zaszkodzić.

Gość gość
To oparłaś o poduszkę czy usiadl sam? Bo dziecko samo siada z dowolnej pozycji, ale prawie zawsze zaczyna to robić z pozycji na czworakach, przy próbie raczkowania. I dopiero kiedy maluch się sam pionizuje- siada, wstaje, próbuje chodzić przy meblach- dopiero wtedy wiadomo że jego mięśnie i kręgosłup są odpowiednio mocne i że to jest zdrowe dla niego. Nie należy pionizować, siadać, stawiać czy prowadzić dziecka które nie robi tego samo, bez względu na to czy jest wcześniakiem, czy nie. Większość maluchów 7-miesięcznych też nie siada samodzielnie, i nawet w krzesełku czy wózku powinny być przypięte bardziej w półleżąćej pozycji.

Gość gość
gość dziś To oparłaś o poduszkę czy usiadl sam? xxx To samo mnie zastanowiło

Gość gość
Ale to ty masz siadać? Bo jak dziecko, to chyba "sadzać czy nie sadzać"? Nie powinno się dziecka sadzać, póki samo nie zacznie siadać. Sadzanie i obstawianie dziecka poduchami to głupota.