Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kurcze tak was czytam i prawie kazda z was ma meza ktory zarabia 10 tysiecy

Polecane posty

Gość gość
Autorko co cie tak dziwi? Sa rozni ludzie. A tematy zakladaja i te biedniejsze i te bogatsze. Do osoby, ktora pisze ze nie widac tego bogactwa po tematach na kafe. No wiesz, zalezy kto pisze. Dlaczego mialabym klamac? Moj maz zarabial 10 000 netto ale to bylo jak byl na umowie o prace, teraz jest w tym samym miejscu pracy ale jako kontraktor na wlasnej dzialalnosci, wiec ma jeszcze wiecej, nie obchodzi mnie nawet ile dokladnie. "kto siedzi na kafeterii? bezrobotne, studenciary lub zony bogatych facetow" - a ty, osobo ktora to napisalas, do ktorej grupy nalezysz? P.S. Wchodza tui tez matki dzieci na urlopie maceirzynskim, ktore akurat maja 10 minut jak dziecko spi, wchodza by sie posmiac, pobawic, czasem zapytac o cos zwiaznego z dziecmi. Co w tym dziwnego?

Gość gość
W ogole polska cebulandia mysli ze prawnicy to choy wie co nie maja. G..wno prawda :) prawnikow jest jak psow, mam to w rodzinie wiec wiem. Jak nie maja aplikacji to sa nikim a nawet jak ja maja to niekazdy ma swoja kancelarie i do niekazdej kancelarii ktos w ogole przyjdzie, trzeba miec nazwisko i renome bo tak to jestes szary Kowalki ze srednia krajowa. Tyle w temacie. Jak ja uwielbiam jak laicy sie wypowiadaja na tematy ktore znaja jedynie z prasy plotkarskiej albo glupich serialikow, na kanwie ktorych mnostwo idiotek poszlo na prawo w nadziei ze one tez bedo BUGATE

Gość gość
Moj tyle nie zarabia, a ja mam pol etatu za nieduza kase, ale mam zamiar to zmienic, trzeba tylko troche czasu i cierpliwosci. Połowa wpisów tu to prowo, albo stek kłamstw, nie przejmuj sie tym.

Gość gość
Dlaczego prowo? o jejusiu, jesli ma ci to pomoc to wmawiaj sobie ze wszystkie klamia i zadna nie powiedziala prawdy. Poczujesz sie lepiej. Niby dlaczego bogaci ludzie maja nie siedziec na glupich forach? kasa nie znaczy rozum :P mowie o sobie. Bo akurat uwazam ze to wstyd ze wchodze na takie forum.

Gość gość
"tak was czytam i PRAWIE KAZDA ma meza z 10 000 netto" - jak prawie kazda?? Ty liczyc to umiesz? Trzy sie takie wypowiedzialy a pod nimi duzo wiecej osob ktore tak nie maja. Ile osob wlazi na kafe? setki dziennie. I ile napisalo o tych pensjach wysokich? ja dzis 2-3 osoby zauwazylam. I co? to jest "prawie kazda"?

Gość gość
Mój mąż jest kucharzem i zarabia średnio 12 tys miesięcznie. Ale to po około 10 latach w zawodzie. W restauracji - spa zarabia jako zastępca szefa 6 tys. Napiszę tylko, że zwykły kucharz pracując naprawdę ciężko zarabia około 2,5 tys. O wiele więcej mój mąż zarabia gotując na prywatnych kolacjach lub imprezach. Ale łącznie wychodzi powyżej 10 tys. Ale były wcześniejsze lata, kiedy mąż zarabiał 3 tys a pracował grubo ponad jeden etat. Co do prawników to mam jednego w rodzinie. Udało się zrobić aplikację bez pleców, ale nie zarabia kokosów. "Wepchać" się w grono dobrze płatnych prawników nie jest łatwo. Jest cała rzesza prawników, którzy zarabiają "średnią krajową". Trzeba dostać się do dobrej znanej kancelarii, żeby porządnie zarabiać. Co do lekarzy, to mój brat cioteczny ma teraz koło 30 lat i jest w trakcie specjalizacji. Szczerze mało bywa w domu. Co do dyżurów szpitalnych to są różnie opłacane. Często jest np. wysyłany po całym dniu pracy na oddziale na dyżur nocny w przychodni przyszpitalnej i bardzo mało kasy za to dostaje. Szpitale oszczędzają w ten sposób na stażystach.