Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Totylkojanowezona12456

Dziwne objawy... co to????

Polecane posty

Gość Totylkojanowezona12456

Hej :) mam problem.. od jakiegoś czasu (dłuższego czasu) miewam ataki paniki. Czuje, że trzese się w środku cała, jakby nerwy mi drgaly. Słabo mi i czuję, że moje ręce i nogi słabną. Najgorsze są noce codziennie od miesiąca i wygląda to tak- zasypiam.. chwilę po zaśnięciu (nie mam pojęcia ile ale czasem zaglądałam na zegarek to było jakieś 30 min do godziny) wybudzam się z uczuciem jakbym umierała:( słabo mi i dretwieje mi połowa twarzy, ręce. Po uspokojeniu się (nauczyłam się w końcu uspokajac :( ) jestem roztrzesiona jeszcze bardziej niż zazwyczaj... po dłuższej chwili zasypiam. Czasem śpię do rana a czasami po każdym "przyśnięciu" budzi mnie to uczucie kilka razy... jestem wykończona wczoraj w nocy było to jeszcze silniejsze, 2 razy mnie obudzilo. Boże co to może być? Morfologia i ogólne badania krwi są dobre wręcz idealne :( w dzien takich atakow nie mam, jedyne co to czuję jakbym słabła z sekundy na sekundę ( co się oczywiście nie dzieje) czuję nogi jak z waty i moje ręce są jakby słabsze... czuję, że oddychając nabieram mało powietrza..pomocy gdzie się udać? Co to może być? :(...

Gość gość
Wygląda na silną nerwicę, pytałam w poprzednim Twoim temacie czy jesteś nerwowa i czy miałaś jakieś stresy ostatnio?

Gość gość
Tak, to pewnie nerwica lękowa.

Gość Autorka12345
Tak, mam ostatnio wiele nerwów... Poza tym w moim życiu, kilka lat temu, wydarzyła się silnie stresująca sytuacja. Od jakiegoś czasu chodzę ciągle rozbita taka hmm zaniepokojona? Ciągle kłóce się z partnerem, wpadam wtedy z histerie :( nie poznaje sama siebie. Boję się już zasypiac nawet... Czyli powinnam pójść do Psychiatry? Psychologa? Czy najpierw do rodzinnego? I jak sobie z tym radzić chociaż trochę? Herbatki na uspokojenie nie pomagają...

Gość gość
udać sie do lekarza rodzinnego najpierw, to Ci pewno przepisze jakieś łagodne leki na newricę. jesli nie pomogą, to trzeba będzie do psychiatry. Nie zwlekaj.

Gość autorka12345
Czy od tej nerwicy może mi coś się stać? W sensie, że fizycznie. Albo mogę całkiem zwariować? Jakieś zmiany w mózgu?

Gość gość
nerwica. Koniecznie do psychiatry. To się leczy.

Gość gość
może to byc tez bardzo duży niedobór magnezu

Gość gość
Zdecydowanie nerwica lękowa. Cierpię na nią od lat. Należy udać się do psychologa. Jeśli nie masz jeszcze problemów z wychodzeniem z domu i depresją, nie gódź się na leki. Utrudnią psychologiczne leczenie. Najlepsza w tym wypadku jest metoda behawioralna. U mnie w 100% skuteczna. Nerwicę da się leczyć i da się z nią normalnie żyć. Kiedy zrozumiesz, że te objawy nie zagrażają Twojemu życiu, przestaną zawracać Ci głowę. Trzymam kciuki!

Gość gość
Objawy niedoboru magnezu Niedobór magnezu w organizmie wywołuje wiele przykrych objawów ze strony: układu nerwowego: nadpobudliwość nerwowa, silne i uporczywe bóle głowy szczególnie w okolicy karku, zawroty głowy, omdlenia, układu sercowo-naczyniowego: zaburzenia pracy serca, arytmia, bóle w okolicy serca, zakrzepy, zaburzeń snu: sen jest krótkotrwały, przerywany częstymi przebudzeniami, układu mięśniowego: drżenia mięśni, skurcze mięśni, mrowienia, trudności w oddychaniu, nadmierne męczenie się przy wysiłku fizycznym, układu kostno-stawowego: osteoporoza, zwiększona łamliwość kości, zahamowanie budowy kości, bóle kręgosłupa, zanik szkliwa zębów, łamliwość zębów, narządu wzroku: zaburzenia widzenia, zmętnienie soczewki, stanu włosów i paznokci: łamliwość i bielactwo paznokci, kruchość włosów, układu rozrodczego: zaburzenia miesiączkowania, zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS), samoistne poronienia, skrócenie okresu ciąży, zmniejszenie masy urodzeniowej noworodka.

Gość gość
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Wybiorę się do Psychiatry na pewno... staram się panować nad sobą ale to coraz trudniejsze. A Możesz mi powiedzieć czy dzięki leczeniu odczuwasz ulgę? Jesteś spokojniejsza?

Gość gość
Do 15:49 A jakie objawy fizyczne Ci dolegają? I jeśli masz "atak" to skąd wiesz że to objawy nerwicy a nie że naprawdę coś złego się dzieje?

Gość gość
Z domu jeszcze wychodzic mogę ale miewam stany depresyjne. Chociaż nie wiem czy to prędzej nie przez tą nerwicę? Czuję się już zmęczona i zrezygnowana...nic mi się nie chce nie mam do niczego motywacji. Czuje, że nie mam siły wstać, nogi mam jak z waty nawet jak leżę..

Gość gość
niedobor jodu

Gość gość
niedobor jodu

Gość Jagooda29
Jeżeli to niedobór magnezu to nie natnij się na ten preparat, którego ja z marszu 3 opakowania kupiłam, a musiałam przestać brać przez bóle brzucha po pierwszym tygodniu - magne b6