Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moj brat moze byc chrzestnym mego dziecka?zyje w konkubinacie.

Polecane posty

Gość gość

i nie chodzi do spowiedzi ani komunii.normalne ze nie dostalby rozgrzeszenia. Czy mimo tego moze spokojnie byc chrzestnym mego dziecka? Nie bedzie przeszkód?

Gość gość
Chyba cię znam . Żyje w konkubinacie czy ma żonę ale cywilny

Gość gość
na 100% nie może być bo od chrzestnych wymaga się kartek od spowiedzi

Gość gość
Jestem chrzestna i pierwsze słyszę o kartkach :P ja dałam tylko zaświadczenie ze byłam chrzczona

Gość gość
chrzestnym moze byc ateista nawet ,więc nie sluchaj tych bzdur. jakie kartki???chyba na wsi..na pewno nie w krawkowie czy wawie.spokojnie moze byc chrzestnym ..niech sie tylko nie przyznaje ,,ze nie chodzi do spowiedzi i komunii.

Gość gość
U mnie w rodzinie tak było, chłopak potrzebował tylko zaświadczenie z parafii, o tym że jest praktykującym katolikiem, z którym nie było problemów.Do spowiedzi nie musiał iść. Według papierów kościelnych nie miał żony, dzieci i mieszkał z rodzicami... papierek dostał chociaż kościoła nie widział na oczy od bierzmowania. Duże miasto. Tak że jak ktoś chce koniecznie robić sobie szopkę z sakramentów, nie ma większych przeszkód.

Gość gość
co to znaczy robic szopke z sakramentów?? jesli poprosze brata na chrzestnego to chyba gorsze byloby gdyby taka osoba odmowila..bycia chrzestnym sie nie odmawia przeciez. nie musi brat ksiedzu sie przyznawac ze nie chodzi do spowiedzi i komunii oraz ze zyje w grzechu.

Gość gość
bycia chrzestnym sie nie odmawia przeciez. xxx Ja odmówiłam dwa razy. Rolą chrzestnego jest pomoc rodzicom w wychowywaniu dziecka w wierze katolickiej. Ja jestem ochrzczona ale nie wierząca. Brat też jest niewierzący (skoro żyje w konkubinacie) więc nie rozumiem dlaczego chcesz go na chrzestnego?