Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okres

Polecane posty

Gość gość

Hej mam takie pytanie. Od 4 dni mam brązowy sluz. Czy to normalne? Czy to objaw okresu? Jesli tak to kiedy moge sie go spodziewac?Dodam że nie miałam jeszcze okresu;/

Gość gość
Tak masz rację brązowe plamienia pojawiają się zazwyczaj na krótko przed okresem,śluz jednak nie zawsze ma kolor brązowy ale jest ciemniejszy niż zwykle. Czasami jest tez wodnisty lub gęściejszy ,wydzielaniu się śluzu towarzyszą też typowe objawy przedmiesiączkowe,ból brzucha,osłabienie ogólne rozdrażnienie, takie objawy wyraźnie wskazują na zbliżający się okres następuje on zazwyczaj po kilku dniach od plamienia,musisz na ten czas byc odpowiednio przygotowana,podczas plamien w ciągu dnia możesz używac wkladek higienicznych jednak na noc staraj sie podkładać podpaski unikniesz ewentualnych plam kiedy zaczniesz krwawic.

Gość gość
Tak,normalne jednak u ciebie w tak mlodym wieku ,może się skończyć na samych plamieniach,stosój wkładki higieniczne bo plamy z plamień trudno sprać,odradzam przy plamieniach stosowania tamponów.

Gość gość
Dzięki wszystkim za odpowiedzi i porady,ale właśnie dostałam,myślę że teraz wszystko będzie przebiegało normalnie,bo trochę się obawiałam tych brązowych plamień. Matka też mnie zrypała że nie przyszłam do niej z takim problemem.

Gość gość
A ja mysle ze twoja matka przesadziła,wydaje mi sie ze to ona przegapila moment twojego dorastania i w pore nie uswiadomila o nadchodzacych zmianach w twoim organizmie.Ja pamietam ze swoj pierwszy okres dostalam bardzo wczesnie,nie zdawalam sobie sprawy,nie bylam gotowa,rano obudzilam sie z wielka plama na bieliznie i poscieli a matka zamiast dodac otuchy zrobila awanture przed cala rodzina,ojcem,bratem ze poplamilam tapczan,do dzis jaj tego nie moge zapomniec