Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znal ludzi ktorzy codziennie jedza wedline do chleba...czy wy tez?

Polecane posty

Gość gość

Mowa o mojej mamie ,tarcie i wujku..codziennie jedzą wędliny jakieś typu kiełbasa wiejska,szynka i salceson.

Gość gość
też znam... moja ciotka i wujek u których byłam kiedyś w stolicy, ciotka rano robiła śniadanie to i mi zrobiła - biale pieczywo, grubo nasmarowane wyrobem masłopodobnym podejrzewam że cos w stylu delmy, umiem wyczuć prawidzwe masło od tanich produktów dyskontowych, na to grube kawały wędlin mortadela, jakas inna szynkopodobna nie znam sie na tym - drugiego dnia pieczone kiełbaski niby kiełbasa niby miekka jak parówka, oczywiście pieczywko musztarda - trzeciego dnia znów wędlinka, ser topiony w tych trójkatach, z serem ma to tylko wspolną nazwe, sam tłuszcz

Gość gość
Ja znam gorsze przypadki--moj kuzyn je codziennie ser żółty do chleba.na bank umrze na raka zoladka..ser żółty to sam syf przeciez

Gość gość
Znam. Typowa Polska.

Gość gość
z moich obserwacji wynika, że większość ludzi w Polsce codziennie je chleb posmarowany masłem z jakąś wędliną:P

Gość gość
Moi rodzice tak jedzą. Biały chleb posmarowany margaryną a do tego wędlina. Tak wygląda i śniadanie i kolacja. Są mocno kościółkowi i poszczą piątki, więc przynajmniej wtedy zjedzą coś innego. Jedyna zaleta tej kościółkowości.

Gość gość
a co maja jesc nie każdy lubi owsianke i chrupeczki z mlekiem

Gość gość
a Wy co jecie?

Gość gość
Ja wędliny nie kupuję w ogóle. Raz na miesiąc może mi się zdarzy kupić kabanosy. Z mięsa do kanapek robię pierś pieczoną, albo na parze, a tak to twarożek, hummus, jakiś pasztet wegetariański, jajka, pasty rybne. Kupne wędliny są zwyczajnie za słone jak dla mnie.

Gość gość
nie każdy lubi owsianke i chrupeczki z mlekiem X Przez niektórych takie jedzenie przelatuje jak woda ;-)

Gość gość
Ja tak jem.

Gość gość
dokładnie masz isc do pracy a tu atrakcje zołądkowe po owsiance,albo mleku,podsumowanie wedlina bee ser zołty i topiony bee,chleb bee dajcie propozycje dla kogos kto chce szybko cos zjeść bez przygotowan dłuższych o 7 rano

Gość gość
Tak znam takich ludzi. Siebie. A co w tym dziwnego ? Myślałam że wszyscy tak samo robią. Przynajmniej tak wynika z moich obserwacji od urodzenia. Ale jak zwykle kafeteria uświadamia mi że pewne normalne zachowania jednak są nienormalne. A więc pokaż mi autorko jak można żyć normalnie wg twojego widzenia świata

Gość gość
Mówisz o pysznym jedzonku dla ludzi, którzy muszą zjeść rano coś pożywnego, inaczej będą głodni cały dzień ;-)

Gość gość
Nastepny temat o wpeprz/aniu sie w czyjes zycie. Czy wy nie macie swojego zycia, ze tak wam przeszkadza, co kto je? ''Kosciolkowatosc'' i hipokryzje wytkniecie kazdemu, ale same to sie wpier/dal/acie do czyjegos zycia z buciorami. Za wasze pieniadze te wedliny i chleb? NIE? To kiego grzyba nos wcibiacie?Pojecie tolerancji znacie tylko jesli chodzi o uchodzcow, gejow i ideologie gender, bo swoim znajomym, rodzinie, rodakom to sie ta tolerancja nie nalezy.

Gość gość
Wiadomo, jakie dziś jest jedzenie w sklepach, a zwłaszcza mięso. Teraz o tym nie myślicie, ale RAK nieborak staje się już plagą. Nie trzeba palić papierosów, żeby go wyhodować. :-D

Gość gość
jak nie dadzą szybkiej propozycji dla spieszącego się śpiocha znaczy ze gadka jest bez pokrycia

Gość gość
wielkie mi rzeczy i powód by zakładać taki bzdurny temat. Nie wpadłaś na to,że kogoś nie stać na lepszą żywność? co jest złego w kanapce? już widzę jacy wszyscy eko sreko ;-/ ale jak postawić jajecznicę z cebulką ,boczkiem i kanapki z żółtym serem,szynką a obok owsiankę na mleku to 3/4 wezmie to pierwsze.

Gość gość
Owsianka jest przecież postrachem dzieci. Niektórym zostaje to na zawsze.

Gość gość
Ja juz widzę tych waszych facetów jedzących owsianke na śniadanie a na kolacje sałatkę z łososiem.

Gość gość
15:17, popieram. Tak sobie czytam te tematy i naprawdę ludziom się w głowach przewraca. Autorko- do Ciebie te słowa tak mocna personalnie kieruję. Weź się dziewczyno zastanów. Ciesz się, że nie nie żyłaś w czasie wojny i nie przeżyłaś np. obozów koncentracyjnych, bo wpierdzielałabyś łupiny z ziemniaków i mówiłabyś, że dobre. Ciesz sie, że Twoim problemem (że aż musiałaś go na forum opisać) jest to, co ludzie jedzą jako dodatek do chleba i to, czy na śniadanie zjesz owsiankę, czy jajko sadzone. Zastanów się nad swoim życiem. Nie każdego jest stać codziennie na humus czy łososia. Nie każdemu to też smakuje. I nie musi, bo każdy jest inny. Wypadałoby to uszanować, a nie zaglądać drugiemu do garnka.

Gość gość
ludzie myślicie ze po co ta produkcja kajzereczek bułeczek dostawy poranne Polacy uwiebiaja kanapki

Gość gość
akurat humus i łosos z rana blee

Gość gość
Ja tak jem. Nie uznaje nic innego,nic innego mi nie smakuje. Dzien bez wedlin i misa to nie dzien.

Gość gość
Dziś jedzenie jest dużo niższej jakości niż kiedyś. Do tego zmienił się tryb życia ludzi, mniej się ruszamy. Jak myślicie dlaczego coraz więcej ludzi choruje na RAKA. To choroba cywilizacyjna. Coraz więcej jest raków żołądka, jelita grubego. Jedźcie tak dalej. :-)

Gość gość
Gdzie napisałam, że z RANA? Czytaj ze zrozumieniem. Przerażają mnie dzisiejsi młodzi ludzie. Nie chodzi o to, żebyście mieli takie problemy, jak Wasi dziadkowie, ale o to, żebyście doceniali to, co macie, bo kiedyś o chlebie z szynką, nawet podrabianą, ludzie mogli tylko pomarzyć.

Gość gość
gość dziś Chyba się Pani nieco zapędziła w swoich osądach. Zalecam wyluzowanie pośladków i nie spinanie ich za często. Pozdrawiam.

Gość gość
No bez przesady, że gdybyście nie mogli zjeść wędliny rano to już nie macie alternatywy. Zawsze można jeść jajka, twaróg, pasty do chleba. Przecież biały chleb, margaryna i szynka to nie jedyne jedzenie jakie możesz kupić. Jest tyle rodzajów chleba... Zawsze można zamienić białe pieczywo na inne i nie zajmuje to więcej czasu. Po prostu nie chce wam się myśleć o zdrowiu i idziecie na łatwiznę.

Gość gość
15:30, a jak bedziesz jesc zdrowo to nie umrzesz? Dzis chemia jest wszedzie, nie tylko w jedzeniu. W kosmetykach, ktore uzywasz, w srodkach czystosci, zanieczyszczenia powietrza ze spalin samochodow, spaliny z tysiecy fabryk, promieniowane z telefonow, telewizorow, rozne reaktory jadrowe, proby atomowe... Jak myslisz, ze zdrowe jedzenie Cie uratuje przed smiercia, to gratuluje.