Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

11 zl za godz do ręki

Polecane posty

Gość gość

Czy to bardzo malo?

Gość gość
Najnizsza krajowa. Wiec wedlug definicji to minimum.

Gość gość
ja tyle zarabiam i jestem zadowolona, jestem po studiach, praca jest prawie bezstresowa i przyjemna

Gość gość
W ostatniej pracy mialem 7,80 na czysto do reki wiec jakby nie patrzec lepiej

Gość gość
najnizsza chyba na umowę o pracę (czyli wg prawa pracy) umowy cywilno prawne - um zlec tam można i 5 zł za godzinę zarabiać, więc 11 to naprawdę nie jest tak źle, jak jeszcze masz do tego opłacony zus, chorobowe, zdrowotne, platny urlop

Gość gość
moze za siedzenie w jakims biurze bez żadnej odpowiedzialności,odbierania za częstych teleonów od kontrahentów,przy umowie o prace na pełen etat,przy 40 tygodniowym tygodniu pracy można by się skusić na tę stawkę. natomiast do gastronomi,do spożywczaka,call center i wielu innych prac to jest niewolnictwo,przysłowiowa miska ryżu.

Gość gość
10:33 Cos ci sie pokielbasilo, albo jestes jednym z tych pracodawcow kombinatorow ktorzy chca obejsc prawo. W tym wypadku wystarczy zglosic do prawa pracy. Przypominam. 13ZL BRUTTO NA KAZDEJ UMOWIE! Jesli pracodawca proponuje inaczej, jak ten tutaj typ to miejcie odwage i honor zglosic do PIPu!

Gość gość
10:33 Wszystko oplacone bo sie jeszcze ucze i mam rente po ojcu, czy mi tej renty nie zabiorą?

Gość gość
Tutaj jest 13 brutto, ja mowie o netto czyli wychodzi 11 w moim przypadku.

Gość gość
nie pokiełbasiło, to nie mój przypadek, ja mam 12 zł na reke ( praca fizyczna, ale lekka) , a za pare złotych pracują studenci albo ukraincy, dla nich to dobra kasa, myślisz, ze mam jakies dowody? ze ukraincy nzatrudnieni na czarno zglosza się do PIP ?

Gość gość
10:42 nie wiem czy zabiorą czy nie, zależy jaki masz wymiar godzinowy. Znałam przypadek dziewczyny, która miała alimenty na siebie, bo była jeszcze studentką i zaczela prace, ale musiala na umowę zlecenie by nie stracic alimentów

Gość gość
W poprzedniej pracy mi nie zabrano ale tam 1300 msc , umowa na stale, no a tutaj nie wiem czy czegoś nie przekrocze. Jak zus sie nie dowie to chyba ok, bo skad mialby sie dowiedziec?

Gość gość
10:43 Frajerzy sa wszedzie, ale to nie zmienia faktu ze to niezgodne z prawem

Gość gość
Generalnie jak sie przeglada ofert to sa takie 9 zl do reki w sklepach np wiec nie przestrzega sie tego tak

Gość gość
10:43 Frajerzy sa wszedzie, ale to nie zmienia faktu ze to niezgodne z prawem

Gość gość
10:50 Dlatego ze ludzie biora jakakolwiek prace i boja sie zglaszac pracodawce. Wszystko przez rozdmuchany kryzys i bezrobocie. Pracodawcy nakrecaja konkurencje wsrod pracownikow ale to fikcja. To tylko sluzy motywowaniu. Pozbawia pracownika godnosci. Pamietajcie to pracownik jest wartoscia dla pracodawcy.

Gość gosiaaa9282
jesli chodiz o umowy smieciowe-Pis od 1.01. ustaliło nam najnizszą stawkę godiznową ktora wynosi 13 zł brutto (9,7 na reke! ,dla studenta 11 zł na reke). Rok temu miałam 7 brutto (5 zl na reke). jestem przeszczesliwa za te 9,70 na reke.