Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kg spada tylko po porodzie? Ile kg byłyście lżejsze po wyjściu ze szpitala?

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
Nie wiem ile po samym porodzie, ale jak po 2 dniach wyszłam do domu to było 8 kilo (z 16 na plusie) mniej. Najszybsze "odchudzanie" ever :D

Gość gość
5kg. Syn ważył 3040g.

Gość gość
W ciąży przytyłam 13,5 kg. 2 dni po porodzie 18 kg mniej.

Gość gość
Chyba jak Ci rękę uciekli to 18 kg mniej. Ja miałam 7 kg mniej.

Gość gość
Tylko na tym forum kobiety zaraz po porodzie chudną więcej niż przytyły w ciąży.

Gość gość
14:34 dobre Hehe ja po wyjściu ze szpitala 8 kg mniej dziecko 3400 gram

Gość gość
w ciazy do samego konca przytylam 13-14 kg, z czego w domu (po 2 dniach po porodzie) mialam juz 6 kg na minusie, potem reszta wody zeszla i w ten sposob 2 tygodnie po porodzie mialam juz na plusie tylko 2 kg. Te 2 kg nie chcialy zejsc az do momentu kiedy skonczylam karmic piersia, czyli pol roku. Jesli kogos karmienie piersia odchudza to zazdroszcze, ja mialam ciagle apetyt i dooopa mi sie poszerzyla. Teraz juz mam kilo na minusie (nie karmie od 3 tygodni) a licze na jeszcze ten ostatni kg i chce wygladac jak danwiej a nie miec ud jak slon

Gość gość
Ja po 3 dniach miałam -11kg. Synek ważył 3800g. Bardzo spuchłam w ciąży i zeszło ze mnie strasznie dużo wody. W szpitalu pociłam się jak mysz, choć na co dzień prawie wcale się nie pocę.

Gość gość
Po pierwszym porodzie w dzień wyjścia ze szpitala miałam - 11 kg (przytyłam w ciąży 16). Było lato, upały, dodatkowo stres bo poród skończył sie cc, nie miałam pokarmu , dziecko wrzeszczało itd. Po drugim po 3 dniach - 5 kg (przytyłam 17). Wszystko bez stresu dlatego sądzę, że tak mało. W obu przypadkach wychodziłam w ubraniach ciążowych, choć za pierwszy, razem byłam bardzo zdziwiona że brzuch nie zniknął :)

Gość gość
W obu ciążach kilka dni po porodzie (cc) tylko 5kg mniej i nic więcej... W ciążach miałam problem z tarczycą i w pierwszej przytylam 22kg i dopiero po 1,5roku wróciłam do swojej wagi, w drugiej ciąży 17kg i po roku, (pomimo ogromnego stresu-operacja dziecka) nadal stoję w miejscu z wagą zaraz po ciąży, a walczę z kazdej strony (dieta, fitness itd), podczas karmienia piersią nie ubył mi ani jeden kilogram niestety, a długo karmiłam wyłącznie piersią.

Gość gość
jakis tydzien po jakies 7,8 kg mniej ale zanim z ciebie wszystko wyjdzie, wody z organizmu itp jakies 4 tyg, wtedy zeszlo mi 12, 13

Gość gość
definitywnie brzuch od razu nie znika, jakos po 6 tygodniach juz jest prawie normalnie, ale wiadomo ze to wymaga wiecej czasu. warto tez sie smarowac olejem kokosowym na rozstepy

Gość gość
Przytylam 14kg i 2 tygodnie po porodzie dopiero sie zwazylam i wazylam tyle co przed ciaza. 9 tygodni temu rodzilam ale brzuszek nadal jest.

Gość gość
też nie wiem ile po samym porodzie. Po tygodniu się pierwszy raz zważyłam i było mniej o 10 kg, czyli tyle ile przytyłam w czasie ciąży. Też pamiętam, że się dużo pociłam po porodzie.

Gość gość
Przytyłam w ciąży 16 kg, po porodzie zostało mi 10 kg, 8,5 zrzuciłam w 3 miesiące , potem przytyłam 4 kg i zgubiłam dopiero rok po porodzie po odstawieniu od piersi. Miałam 35 lat wtedy i może dlatego tak długo mi to zajęło.

Gość gość
Jesli chcesz wiedziec, jak duzo z ciazowj wagi spadnie po porodzie, popatrz na cialo, nie na wage. Jak masz figure z grubsza jak przed, minus brzuszek, to bedzie 80% tego co przybralas. Ale papuśne ramionka, drugi podbrodek czy uda-mordercy nie znika magicznie po narodzeniu dziecka, nie ma sie co czarowac. z brzucha spadnie duzo. Opuchlizna zejdzie. Tluszczyk zostanie.

Gość gość
mi 10 kg ,przytyłam 18 w ciązy

Gość gość
Przytylam 6kg, od razu po porodzie bylo na 0. Brzucha nie bylo po tygodniu.

Gość gość
a ja w ciazy przytylam 16 kg, 2 dni pocesarce wyszlam ze szpitala 6 kg lzejsza, ale brzuch ciagle jeszcze byl, 2 po porodzie poszlo kolejne 10 kg wiec wrocilam wszybko do wagi jaka mialam przed ciaza, a po pol roku wazylam kolejne 10 kg mniej (karmienie piersia tak na mnie podzialalo)

Gość gość
W pierwszej ciąży 2 ma plus. Później schudłam przy karmieniu i wyglądałam jak patyk. A przy drugiej ze 4-5 kg. Więcej wody niż tłuszczu. Stopy miałam jak balon. Teraz pół roku po ważę tyle co przed ciąża ale brzuch nie ten co kiedyś

Gość gość
Przytylam 18 kg. 9 dni po jestem 8 kg na minusie. Zostało 10 kg :)

Gość gość
W ciazy plus 13 kg po tygodniu -14 kg dzieci ważyły w sumie 7,400. Pod koniec ciazy miałam zatrucie ciążowe i w sumie to nic nie mogłam jeść bo zaraz wymiotowałam... nie zmienia to faktu ze przez pierwszy rok po ciazy przez hormony tyłam. Dzis po 14 mc od porodu organizm wraca do siebie i zaczynam chudnąc i zbliżać sie do swojej wagi póki co bez żadnych diet ( co nie znaczy ze siedzę na d***e i wcinam śmieci).

Gość gość
Jak dwa dni po porodzie wróciłam do domu to było -8kg, a potem w 2 tygodnie spadły mi jeszcze aż 4 kg (mocno byłam spuchnięta pod koniec ciąży). Potem waga już leciała jednostajnie po trochu.

Gość gość
Ja przytylam w ciąży 14kg Jakiś tydzień po urodzeniu synka weszłam na wagę i miałam tylko 4 na plusie czyli 10 spadło od razu. Ale też fakt, byłam "opuchnieta" pod koniec ciąży. Te 4 co mi zostały to większe piersi i oczywiście trochę na brzuchu i biodrach. Mimo, że potem schudłam i wchodzę w ciuchy z przed ciąży to te 4 kg mi zostały już do dziś. A dziecko ma prawie 3 lata..

Gość gość
Tydzień po porodzie minus 10 kg, trzy miesiące po porodzie waga wyjściowa.

Gość gość
Pierwsza ciaza +20kg, tydzien po porodzie zeszlo 13. Druga ciaza+17, dwa tyg po porodzie zeszlo razem12.