Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubionaaa95

autoagresja

Polecane posty

Gość zagubionaaa95

Potrzebuję porady proszę nie wyzywajcie mnie i nie skreślajcie. Chodzi o to ,że mam problem z cięciem się pomimo iż mam już 22 lata a to podobno problem nastolatków.Jako nastolatka też to robiłam teraz to wróciło.To jest głupie i wstyd mi się przyznać do tego psychologowi bo czuję przymus tych zachowań w celu zwracania na siebie uwagi, jest mi zle ze sobą i nie mogę dać sobie rady... Czy ktoś orientuje się skąd takie zachowania u dorosłej osoby mogą się brać i dlaczego?

Gość gość
Z niedojrzałości.

Gość gość
Nie umiesz sobie radzić z problemami, powinieneś w chwili stresu czy silnych emocji znaleźć inne ujście. Na mnie dziala zagluszanie myśli tzn włączam coś np w tv i staram się bardzo na tym skupic

Gość gość
No jak? Wstydzisz sie powiedzieć psychologowi? On nie takie rzeczy widział i słyszał. Odwagi. Otwórz sie na psychoterapii, a może otrzymasz pomoc. Czasem okresowo sa potrzebne leki.

Gość gośćmarta
mam taki sam problem. mam 25 lat na szczescie nie tne sie od 3 msy. jednak z kazda wieksza klotnia z kimkolwiek lub z kazdym stresem mam ochote sie pociac.. nawet o glupie blahostki.. jestem tez agresywna w sytuacjach stresowych. krzycze placze i planuje samobojstwo. ostatnio mialam urodziny i przez 2 dni plakalam sama nie wiem czemu.. tez nie wiem jak sobie z tym poradzic.. chcialabym isc do psychologa jednak wstydze sie..