Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Papuga się bardzo boi, co robić?

Polecane posty

Gość gość

Pół godziny temu przyniosłam ze sklepu papużkę falista. Jest bardzo zestresowana, szybko oddycha. Co robić? Nie siedzieć z nią w jednym pokoju i zostawić sama, czy siedzieć na kanapie w pewnej odległości?

Gość gość
Wyjelas ja z pudelka? Powinnas byla wstawic pudelko otwarte do klatki, zeby sama wyszla. Zostaw ja sama. I idz jej dokupic kolege albo kolezanke. Papuzki faliste musza byc w grupie. Mozesz tez przykryc klatke, a jutro odlonic z jednej strony, pojutrzw cala. Ma drazki, domek, zabawki?

Gość prawictwo pospolite 114
papugi faliste są głosne mogłas chomika syryjskiego samca kupić

Gość prawictwo pospolite 114
papugi sie szybko oswajają.. Nie dotykaj jej i nie zblizaj sie . .To sie uspokoi do jutra.. Za 2 dni będzie ci siedziec na głowie

Gość gość
Nie chce kupić drugiej, bo kiedyś już miałam faliste i były tak dzikie i znerwicowane, ze kiedy tylko widziały człowieka wpadały w panikę i tłukły się po klatce. Musiałam je oddać, bo nie mam warunków na wolierę. Nie chce, żeby ta tez tak się bała, spróbuje ją oswoić. Na razie w klatce ma tylko patyczek, przy którym jest jedzenie i woda, nie chce dawać jej zabawek, żeby dodatkowo się stresowała, na to przyjdzie pora jak będzie się już normalnie zachowywać. Kiedy podchodzę do klatki i staram się wydawać dźwięki podobne do falistych :D przekręca główkę w moja stronę, zerka na mnie, piórka pod dziobem i na główce ma wtedy podniesione, czyli chyba nie boi się aż tak bardzo. Jest jeszcze młoda, ma falki prawie nad dziobem.

Gość gość
walidolu jej daj a co niech ptaszyna wyluzuje niech się nie stresuje albo wypuść

Gość gość
wypuść ją na mieszkanie a sama wleź do klatki na pewno ją rozśmieszysz i wyluzuje pojmie że nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej

Gość gość
No tak kafeteria :D