Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pilne pytanie. Czy ciśnienie 170 na 102 jest już niebezpieczne ?

Polecane posty

Gość gość

bo wpadam w panike i paranoje zawsze mam podwyzszone ok 130-140 na 80-90 ale zdarzaja mi sie takie skoki , teraz juz 4 raz mierze i wiem ze dzis nie usne bo boje sie zawału w nocy od jakiego poziomu nadcisnienie jest naprawde niebezpieczne ? wiem ze kazde jest szkodliwe ale od ilu zaczyna sie balansowabie na krawędzi ? podobno od 180 na 110 to juz 3x wieksze ryzyko zawalu lub udaru... jewtem na diecie ale to.dopiero poczatek, schudlam 3 kg i bardzo sie ciesze

Gość gość
zgadza się, wg amerykańskiej FDA cisnienie 180/110 i wiecej utrzymujace sie ponad 12 godzin kwalifikuje sie natychmkast do leczenia 200 to juz ogromne ryzyko zgonu lub wylewu

jak jest wysokie ciśnienie, to znaczy krew trzeba rozrzedzić. Aspiryne weź.

Gość Zuzanna48
Z nadciśnieniem nie ma żartów! Ludzie też zazwyczaj tego nie kontrolują, bo nadciśnienie samo w sobie nie boli, ale skutki już są tragiczne. Może zrób sobie badania specjalistyczne? Ostatnio widziałam taką broszurkę z certusa (pzń) i tam mieli indywidualne pakiety badań, na nadciśnienie też. Tam jest cały komplet testów, które Ci robią za jednym przychodzeniem. Na pewno nie możesz tego zlekceważyć!