Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytaniegodne6latki

Minetka a hiv

Polecane posty

Gość Pytaniegodne6latki

Dziewczyny, mam ważne pytanie. Może ktoraś mi coś doradzi. Wiadomo, że jak komuś robicie loda bez zabezpieczenia, czy minetkę to możecie się zarazić HIVem czy innym dziadostwem. A jak to jest w przypadku, gdy ktoś wam robi minetkę? Może mieć przecież jakąś rankę. Dobrze kombinuję?

Gość gość
dobrze kombinujesz, ale ryzyko jest bardzo niewielkie. W ogóle spośród chorób przenoszonych drogą płciową hiv się najtrudniej zarazić (prawdopodobieństwo to 1-2%)

Gość Pytaniegodne6latki
Dzięki za odpowiedź :)

Gość gość
o wiele łatwiej zarazić się HCV (nieuleczalna, śmiertelna choroba, którą leczy się tylko przeszczepem wątroby - ryzyko zarażenia nawet 30%) czy kiłą (poza krótkim objawem zakażenia, który nie występuje u każdego, rozwija się latami bezobjawowo uszkadzając układ nerwowy i doprowadzając potencjalnie do śmierci), wiele osób jest nosicielami kiły nie zdając sobie z tego sprawy, wychodzi w badaniach przesiewowych przypadkiem najczęściej, albo gdy jest już bardzo zaawansowana i często nieodwracalna

Gość gość
Moze sie zarazić hivem robiąc minete

Gość gość
ja robilem minete prostytuce 23 letniej 4 miesiace temu i z pewnoscia nie zlapalem hiva