Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Astygmatyzm

Polecane posty

Gość gość

Dowiedziałem się że mam dwa lata temu, miałem nosic okulary ale nie chce. I teraz wydaje mi się że gorzej widz. Co robić

Gość gość
nos ja tez ma ten sam problem po czasie sie przyzwyczais a potem nie bedziesz mogl/mogla zyc bez pozdrawiam

Gość gość
Nie chce bede wyglądac idiotycznie. Myślałem o soczewkach ale podobno w niektórych sytuacjach soczewki czy okulary jeszcze szkodza bardziej

Gość gość
Z astygmatyzmem bywa różnie ;) Jak wejdziesz sobie na stronę - https://www.acuvue.pl/soczewki-kontaktowe/moist-astygmatyzm/zalety to zobaczysz, że nie są to same wady :) W ogóle nie ma się czym przejmować, jest to oczywiście ciężka choroba, ale nie aż tak, jakby mogło wam się wydawać. Gorzej mieć ciężką wadę wzroku, to faktycznie przeszkadza w życiu codziennym.

Gość gość
Jeżeli nie ma przeciwwskazań do noszenia soczewek kontaktowych i właściwe się z nimi obchodzi to ich użytkowanie jest w pełni bezpieczne. Proponuję udać się do specjalisty zajmującego się doborem soczewek kontaktowych, który poinformuje o ewentualnych sytuacjach w których nie powinno się ich nosić (np. podczas pływania w basenie).

Gość gość
Nie ma co zwlekać z korygowaniem wady. Jak chcesz soczewki, to udaj się do dobrego salonu optycznego, np. http://www.drmichnowski.pl/salon-optyczny.php i na pewno dobiorą ci odpowiednie :) Nie ma co nadwyrężać wzroku.

Gość gość
Przez pół raku chodziłam w zle dobranych soczewkach. Zmieniłam salon optyczny na www.optykizabela.pl i dowiedziałam się, że przez takie coś pogorszyła mi się wada wzroku. Teraz mam dobrze dobrane soczewki i wszystko jest jak powinno być.

Gość lesla

ja zdecydiowałam się na laserową korekcję wzroku i udało mi się pokonać wadę wzroku. A męczyłam się od małego. Zabieg miałam w bardzo nwooczesnej klinice w Optegrze w Katowicach. Po zabiegu szybko doszłam do siebie, oczy mi nie ropiały, nie bolały. Wszystkim polecam taki zabieg, bo mega poprawia komfort widzenia