Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

24 tc nie zasunę kurtki

Polecane posty

Gość gość

Przez brzuch nie dam rady się zapiąć i nie wiem w co ja mam się ubrać kurtki nie opłaca się kupować.a wy w co się ubieracie

Gość gość
Kup byle co na allegro. Serio, posłuży ci to chwile i bez żalu wywalisz, ja tak zrobiłam z płaszczem "zimowym", całe 3 tygodnie nosiłam coś za 60 zl (i w sumie tyle wytrzymało :D).

Gość Mama 1 plus 2
Ja akurat kurtkę kupiłam bo juz teraz końcówka ciazy wiec służyła mi cała zimę. Na Twoim miejscu kupiłabym jakis dłuższy, ciepły sweter, teraz i tak juz jest w miarę ciepło wiec nie zasuwalabys kurtki a taki sweter przyda Ci sie jeszcze na pewno, nawet pozniej latem na chłodniejsze wieczory.

Gość gość
To bydzie problym weź idź złobocz dło sklypu z ciuchami i kłup se głacie powieś je sobie na głowie i biegnij gływną ulicą swej miejscuwuści .

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży zapinalam się we wszystko praktycznie di końca. W drugiej ciazy nie zapinalam się już w 26tc w nic. Niestety musiałam kupić kurtkę ciążowa bo było za zimno. Chociaż nie tylko kurtkę he. Nie weszłam w żadna rzecz.

Gość gość
wczoraj było 15 stopni u mnie świeciło słońce wiec ubrałam ciepły sweter i kurtkę miałam rozpieta tylko ze strasznie wiało a wyszłam ze starszym dzieckiem na plac zabaw a wszyscy byli jeszcze w zimówkach więc się zapielam ale tak mnie scislo ze byłam na wdechu tylko musiałam się odpiąć. Nie wiem jak u was ale u mnie na placu zawsze jest ta sama ekipa mamusiek na jednej ławce i trochę mnie obgadywaly

Gość gość
Ja dosuwam moja jeszcze w 31 tyg. ale już ledwo.

Gość gość
Ja już przezornie w 21 tyg ciąży kupiłam na przecenie kurtkę w Carry. Widziałam,że moja zaczyna być ciasnawa. Teraz chodzę już w tej nowej, bo jest obszerna,,długa i ciepła. Szykuję się teraz na coś na wiosnę, bo nie ma szans żebym,weszła w płaszczyk czy wiatrówke :D

Gość gość
Ja bym nie kupowała zimowej tylko ciazową wiosenną, najwyżej większą żeby teraz jeszcze sweter się zmieścił. Ja na wiosnę kupiłam już dawno sobie płaszczyk w lumpeksie ale w cieplejszą kurtkę z jesieni mieszczę się jeszcze bez problemu a też jestem w 24 tc. Poszukaj czegoś na olx albo Allegro, to dopiero początek marca.

Gość gość
Ja miałam płaszcz ciążowy i kurtke ciążowa,opłaca się to kupić bo możesz to nosić po ciąży, te kurtki nie wyglądają na ciazowe i w nastepnych latach można je wykorzystać jak juz się nie jest w ciąży :)

Gość gość
Ja 33tc i zapinam sie w rozmiar S. Ale jestem bardzo drobna a obwod brzuszka to 91cm

Gość gość
Autorko kup sobir cos co ma guziki. Ja przesunęłam guziki i brzuchol jakos wchodził:).po ciąży znowu przesunalam.guziki i nosilam normalnie.

Gość gość
20:10 tak akuratnie masz taki brzuch w 8 miesiacu ciąży ze zapinasz się w rozmiarze S nie wiem kto w to uwierzy

Gość gość
Kup plaszczyk tylko wiazany

Gość gość
Do tej w rozmiarze s. 90 cm w brzuchu to za chiny ludowe sie nie zapniesz w s. Chyba, ze kupilas kurtke ciazowa he he.

Gość gość
Jeśli nie zależy ci żeby wyglądać super elegancko to kup np. jakiś zwykły tani polar w dużym rozmiarze ;)

Gość gość
Ja kupiłam w lumpeksie fajną kurtkę, za grosze. Po wszystkim bez skrupułów ją wyrzucę:-)

Gość gość
Ja nie bardzo rozumiem podejście typu: "nie opłaca się kupować na kilka miesięcy". Zwłaszcza że mamy nieraz nie mają najmniejszych oporów żeby kwotę 100-150 zł wydać na karuzelę,matę edukacyjną, leżaczek- bujaczek, elastyczną chustę czy inne podobne bajery które również posłużą co najwyżej kilka miesięcy i wcale jakieś kluczowe dla rozwoju niemowlęcia nie są. Ale kupić wygodną, normalnie wyglądającą kurtkę- nie opłaca się... ręce opadają. Nie mówiąc już o tym że można po pierwsze kupić używaną, po drugie- kupić nową a potem bez większego problemu odsprzedać. A jeśli mama planuje drugą, czy nawet trzecią ciążę w pryszłości to już nie ma o czym gadać. Sama widziałam ostatnio dziewczynę w ciąży, nie bardzo zaawansowanej ale wyraźnie widoczniej, w kurtce zimowej tak opiętej na brzuchu że wyglądała jakby zamek miał trzasnąć lada chwila. Było oczywiste że dłużej niż dwa- trzy tygodnie w niej nie pochodzi, a to był jeszcze czas wyprzedaży, kiedy w C&A albo H&M ciążową parkę można było dostać poniżej 100 zł. Nie wyglądała ładnie, nie wierzę że było jej wygodnie, normalnie zadbana- nie wierzę że ktoś kto ma na makijaż, paznokcie, ładne ubrania, torebkę, fryzjera- nie ma raptem na kurtkę która tak czy inaczej będzie potrzebna. A kupowanie rozmiaru większego z nadzieją że ktoś się zmieści też średnio poważne... jestem niska, brzuch mam powyżej 110 cm, nie wiem jaki rozmiar standardowych ciuchów miałabym dobrać żeby mieć odpowiedni rozmiar i wygodnie pomieścić brzuch, ale pewnie wycięcia pach miałabym na wysokości pępka, a rękawy majtałyby się przy kolanach... rzadko zdarzają się dziewczyny które do samego końca mają malutki brzuszek, a do tego nie podkreślają figury i mają na tyle luźne kurtki że te pomieszczą dodatkowe centymetry nawet 30-40 albo więcej...