Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból lewego barku

Polecane posty

Gość gość

Ludzie błagam pocieszcie...Co innego niż rak płuc może dawać takie objawy jak ból barku promieniujacy do reki? Ból jest bardzo silny i nie przechodzi po tabletkach ani zastrzykach...jutro ta osoba ma miec rtg płuc a ja sie wykoncze z tych nerwów..

Gość gość
;;,k

Gość gość
Idź do kręgarza. Typowy objaw zapalenia nerwu uciskanego przez przesunięty krąg. Siądziesz na stołku, kręgarz targnie tobą do góry, krąg naskoczy tam, gdzie powinien być, a tobie ból przejdzie. Uważaj, nie dźwigaj przez jakiś czas potem. Aha, to jest naprawdę bezpieczne i nie musisz się niczego obawiać. Leki nie pomogą, trzeba kręgosłup nastawić.

Gość gość
A czy ta osoba ma jeszcze jakieś inne objawy? typu uporczywy kaszel,chrypka,ból w klatce piersiowej podczas kaslania czy głębokich oddechach,czy węzły chłonne szyjne są powiększone. Jestem na bieżąco z rakiem płuc,mam bliską osobę chorą. Jeśli masz pytania to chętnie pomogę.

Gość gość
Po pierwsze rak płuc daje zupełnie inne objawy. No chyba, że już są przerzuty na kości. Sprawę rozwiąże zwyczajna morfologia. Przy schorzeniach typu rak leukocyty są bardzo mocno podwyższone, nie tak, jak przy zapaleniach. To na sto procent pochodzi od kręgosłupa. Najpierw trzeba nastawić, a później schudnąć i oszczędzać. Boli cię jak idziesz pochylony (np. przy wchodzeniu pod górkę)? A więc kręgosłup.

Gość gość
Mama nie ma kaszlu,dusznosci ani nic z tych rzeczy..czasami tylko chrypke..byla u kregarza przedwczoraj ale na bol barku to nie pomoglo:( morfologia wyszla ok,osluchowo pluca niby czyste ale ja juz nie wiem..boje sie:(

Gość gość
Wezlu chlonne tez ok

Gość gość
Taki silny bol moze byc od kregoslupa?

Gość gość
Wiem że niemoc to najgorsze co może być,musisz cierpliwie poczekać na rtg no i dobrze by było postarać się o skierowanie na TK. Rtg tak naprawdę nie uchwyci wszystkich zmian,u mojego brata nic nie wykazało bo raczysko było w takiej przestrzeni że rtg nie uchwycilo,gdyby nie lekarka rodzinna która nie odpuszczala to diagnoza byłaby o całe miesiące później. Nie dawało jej spokoju zebranie wywiadu i wszystkie opisane dolegliwości. Jakie leki przeciwbólowe mama bierze że nie pomogły choć trochę? To co opisujesz nie jest od kręgosłupa szyjnego,problem tkwi głębiej skoro ból jest tak silny i nie odpuszcza nawet na chwilę.

Gość gość
Teraz bierze ketonal niby bol przechodzi ale pozniej wraca i tak w kolko

Gość gość
Posłuchaj autorko, to co napiszę nie traktuj jako diagnozy chcę Cię uspokoić że to nie rak. To najprawdopodobniej zarastajace zapalenie stawu ramiennego który powoduje wynaczynienie krwii do stawu które ulegają zrostom,stąd silny ból,potrzebne są odpowiednie leki jak i leczenie. Póki co rękę można umieścić na temblaku i posilkowac się lekami przeciwbolowymi. Pamiętaj że nie stawiam diagnozy,to tylko przypuszczenia które trzeba szybko potwierdzić lub wykluczyć. To schorzenie dotyka głównie kobiet w 4,5,6 dekadzie życia.

Gość gość
11:40 jakie objawy mial Twoj brat?

Gość gość
Pierwsze było zapalenie płuc które okazało się nie zapaleniem,kaszel z obfita wydzielina,ból w klatce piersiowej i łopatek przy kaszlu,z czasem przyszła chrypka która nie ustepowala,no i szereg badań. To długa historia która trwa do dzisiaj. Jeśli chcesz to napisze więcej. Suma sumarum pierwsza diagnoza była wyrokiem ponieważ stwierdzono raka drobnokomorkowego,a od miesiąca wiemy że to nie drobnokomorkowy,gdyby nie trafił na mądrego onkologa w szpitalu to nie wiem jak by było. Został odesłany do Zakopanego gdzie jest najlepszy diagnosta w Polsce no i okazało się że to rak ale całkiem inny którego można z powodzeniem leczyć,leczenie miał ustawione na raka drobnokomorkowego,przyjął cztery cykle chemii i radykalną radioterapie gdzie obecnie ma,,spalona " klatkę piersiową zupełnie niepotrzebnie bo leczenie tego raka którego ma jest całkowicie inne. Nawet mi się nie chce wracać do tego co żeśmy przeżyli a teraz ogromna ulga i straszny zawód na niekompetentnych lekarzach. Nie wiem co zrobi po zakończeniu leczenia bo narazie jest uradowany inną diagnoza. Pytaj jeśli chcesz jakichś konkretów.

Gość gość
to tylko zoostaje marcin Zieliński nie trzeba jechać sa jego filmiki na yutube trzeba je odsłuchac i tylko tyle ludzie daja znac ze nawet samo oglądanie lub słuchanie powoduje zdrowie np podczas mycia talerzy słuchała tego goscia i została uzdrowiona przez boga https://www.youtube.com/watch?v=1iNP67xw_vU

Gość gość
Do jutra umre z nerwow..

Gość gość
Jechać trzeba bo tylko tam wykonują zabieg temla,to jedyna stuprocentowa diagnoza,ponadto wykonują operacje płuc bez otwierania całej klatki piersiowej. Zresztą diagnozy stawiane w pierwotnych placówkach w 50% nie potwierdzają się po porządnie wykonanych badaniach w Zakopanem. Specjalizują się nie tylko w raku płuc ale wszystkiego w obrębie klatki piersiowej. Ty się autorko nie denerwuj bo chyba ktoś związany z medycyna napisał powyżej co może delegac twojej mamie i to jest bardzo prawdopodobne bo to co opisujesz do raka płuc nijak nie pasuje.

Gość gość
Przyczyn bólu w barku może być naprawdę wiele więc ja na Twoim miejscu udałabym się do dobrego ortopedy. Jeśli jesteś z Leszna lub okolic mogę polecić Ci www.drmanczak.pl. Leczyłam tam staw barkowy i nie mam z nim już żadnych problemów od ponad roku.

Gość gość
Też miałam problem z bolącym barkiem. Udałam się do gabinetu fizjoterapii, w którym otrzymałam profesjonalną pomoc. Jeżeli mieszkacie w okolicach Bielsko-Białej to polecam wam udać się do www.fizjogym.pl Tam pomogą wam w pozbyciu się problemu.

Gość justinka

ja chodziłam w Krakowie do Reha Expert! bardzo mi pomogli, doskonała kadra wykwalifikowanych ludzi! leczenie to przyjemność była! no i pokazali jak ma ćwiczyć sama w domu!