Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolitka34

Praca dla kobiety z dwójką małych dzieci? Doradźcie coś...

Polecane posty

Gość Jolitka34

Obecnie pracuję na pełen etat, mam jedno dziecko a teraz spodziewam sie następnego. Mąż dużo pracuje a ja nie mam specjalnie nikogo do pomocy,nie ma żadnej babci która mogłaby mnie odciążyć chociaż na godzinkę. Praktycznie wszystko co związane z dzieckiem na mojej głowie już teraz jest ciążko wyrobić się czasowo przy pełnym etacie zawieźć i odebrać dziecko z żłobka- a co dopiero gdybym miała jedno wieźć do przedszkola a drugie do żłobka....nie rozdwoję się. Z racji specyfiki pracy u mnie w branży ciężko pracować inaczej niż na pełen etat- a nawet jeśli udałoby mi się z szefem to wynegocjować pół etatu to finansowo byłoby to bez sensu (pół mojej pensji a do opłacenia prywatny żłobek i prywatne przedszkole- mieszkam w dużym mieście i dostanie się państwowych to cud). Nie wiem czy teraz się przekwalifikować? Nie chcę być bezrobotna z różnych względów. Doradźcie coś...

Gość gość
up

Gość gość
Niech pomoże mąż to nie tylko twoje dzieci

Gość gość
Ja tez pracuje na caly etat. Jedno dziecko do przedszkola a drugie do zlobka. Rano zaprowadza ich maz. Ja odbieram po poludniu. Musi Pani miec zlobek blisko przedszkola. Bedzie mniej zmarnowaneho czasu na dojazdy.

Gość gość
A co robi Twoj mąż, ma stałe godziny pracy?

Gość gość
Ja pracuje na 3/4 etatu. Jedno w szkole drugie w prywatnym przedszkolu. Szkola i przedszkole sa po drodze do pracy mojej i meza. Jedno zawozi drugie odbiera.

Gość gość
Nie masz czasu dla jednego dziecka to po co Ci drugie. Takie maleństwa potrzebują miłości w ten sposób budują poczucie bezpieczeństwa. Najlepiej będzie jak za te pieniądze zatrudnisz dla nich nianię. Zawsze lepsze to niż żłobek. Przykre to, że rodzice muszę tyrac bo kredyty trzeba spłacać a dzieci w przechowalni, jak rzeczy... Jak człowiek chce poświęcać się pracy, to po co mu dzieci. Was też na starość oddadzą do takiej przechowalni i będzie sprawiedliwie

A mąż nie pomoże?:/ Niedługo sama bede w takiej syt

Gość gość
My mamy 3-jke,oboje pracujemy, nie mamy nikogo do pomocy i sajemy rade. Syn w 2 klasie,chodzi sam do szkoly,ja prowadze namlodsza do zlobka (blisko) a maz srednia wiezie do przedszkola. Fakt,jesli kogos tak mocno obciaza opieka nad 1 dzieckiem,nie powinnien decydowac sie na kolejne.

Gość gość
gość dziś po co jej drugie dziecko? po nic. pitolila się z mezem bo przeciez to obowiazek małzenski i masz babo placek. i tak jeszcze z 5 nachapie a potem bedzie podrzucac gdzie popadnie.