Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Samotni, Single

Polecane posty

Gość gość

Ci, co nie maja dzieci , meza/zony, chlopaka/dziewczyny - jak spedzacie czas wolny ? jestescie szczesliwi? macie duzo znajomych?

Gość gość
Nie mam znajomych. Oglądam filmy, gram w gry, słucham podcastów, jeżdżę sobie na rowerku stacjonarnym. Trochę czytanie książek zaniedbałem, ale w wakacje pewnie nadrobię parę tytułów.

Gość gość
Nie, NIE JESTEM SZCZĘŚLIWA- zdecydowanie NIE. Czytam książki chodzę do kina i na kawę (sama!), podróżuję po świecie ale tak naprawdę marzę o poznaniu moje "drugiej połówki". Nie ma szczęścia do facetów i w tym cały problem.

Gość gość
wychodzę sam i włóczę się bez celu popołudniami żeby czas jakoś szybciej zleciał , wieczorem discovery oglądam , you tube , comedy central itp

Gość gość
wolny czas spedzam na kafeterii

Gość gość
Jeśli jesteśmy singlami i czujemy się samotni, może moglibyśmy się tu poznać? To też jest jakiś sposób na zmianę tego stanu, jakim jest samotność.

Gość gość
Powiedziałabym, że jestem umiarkowanie szczęśliwa - ani nie sram tęczą ani nie ryczę w poduszkę. Mam świetny kontakt z rodzicami i braćmi. Mam skromną grupkę znajomych i to chyba dzięki nim czuję chociaż te umiarkowane szczęście. Na co dzień dużo czytam, bo nie mam okazji widywać się z kimś codziennie. Czasem idę z kimś na piwo, rzadziej zaplanujemy coś większego, np. jakiś wspólny wyjazd. Zdarza mi się odwiedzać znajomych z innych miast, potem oni robią rewizytę, bo większość obecnie mieszka gdzie indziej niż ja. Nie czuję się jakoś szczególnie samotna, ale jak poznam jakiegoś faceta, z którym uda mi się zawiązać jakąś bliską wieź, to na pewno nie będę się przed nią bronić :)

Gość gość
W wolne dni czyli przeważnie jest to niedziela wsiadam rano w samochód jade przed siebie i wieczorem wracam zawsze coś ciekawego sie trafi aby pozwiedzać .

Gość gość
Mysle, ze spedzanie czasu zalezy od wieku w jakim sie jest . Majac 20 lat ma sie znajomych i oni wypelniaja pustke, mozna wtedy czerpac radosc z zycia, bawic sie. Majac 30 lat i wiecej to sie troche zmienia, bo rowiesnicy maja juz dzieci, wlasne rodziny, nie maja czasu na spotykanie sie, zycie juz nie jest impreza, koncertami, a praca-dom-praca-dom. Gdzie i z kim spedac czas wtedy?

Gość gość
gość dziś - dokładnie tak, a jak się jest jeszcze starszym, to jest jeszcze gorzej!

Gość gość
ja jesyem szczesliwa bo mam prace ktora lubie i ktora daje mi duzo satysfakcji. Doszkalam sie zeby nie wypasc z rynku, chodze na fitness, a w weekend odsypiam dopoki dziecior sasiadow mnie nie obudzi swoimi wrzaskami. Nie mam duzo znajomych, raczej kilka kolezanek z ktorymi wyjde gdzies kilka razy w miesiacu. Tyle mi w zupelnosci wystarcza. Oprocz tego w pracy mam dobre towarzystwo, tez czasem spotykamy sie po pracy.

Gość gość
A co single robicie po pracy?

Gość gość
ja jesyem szczesliwa bo mam prace ktora lubie i ktora daje mi duzo satysfakcji. Doszkalam sie zeby nie wypasc z rynku, chodze na fitness, a w weekend odsypiam dopoki dziecior sasiadow mnie nie obudzi swoimi wrzaskami. Nie mam duzo znajomych, raczej kilka kolezanek z ktorymi wyjde gdzies kilka razy w miesiacu. Tyle mi w zupelnosci wystarcza. Oprocz tego w pracy mam dobre towarzystwo, tez czasem spotykamy sie po pracy

Gość gość
Po 40 to już w ogóle z towarzystwa mnie wykluczyli. Nawet rodzina stroni od zapraszania mnie na uroczystości poza świętami. Mam dziecko, ale to już nastolatka i coraz mniej czasu spędzamy razem, chociaż wakacje, obiad w knajpie, zakupy i kino zaliczamy razem. Też mam takie dni, gdy jeżdżę bez celu samochodem, by nie dostać na głowę z samotności, gdy córka była np.na zimowisku i wracałam z pracy do pustego, smutnego domu.

Gość gość
Większość dorosłego życia spędziłem samotnie, zbliżam się do 30 i zdaję sobie sprawę, że z wiekiem coraz trudniej będzie mi znaleźć kobietę. Mam takie wrażenie, że wszyscy poznali swoje drugie połówki w okolicach dwudziestki i dla mjie już za późno. W dodatku mam takiego pecha, że w ogóle nie spotykam wolnych kobiet, choć to statystycznie niemożliwe, a jednak. Szczęśliwy nie jestem, brak mi motywacji do życia, ale jakoś specjalnie nieszczęśliwym bym się nie nazwał.

Gość gość
Singiel to jest osoba, która jest sama bo tak wybrała i dobrze jej z tym. Samotny, to osoba której tak się złożyło, że nie znalazła drugiej połówki, czuje się osamotniona i nieszczęśliwa. Śmieszy mnie jak słyszę czasem że singiel szuka kogoś :) A co do pytania, jestem singielka. W wolnym czasie chodzę na basen, spacery, do kina, podróżuje. Sama lub ze znajomymi. Po pracy, z reguły nigdzie nie wychodzę, jestem tak zmęczona że nie chce mi się ;)

Gość gość
Samotność a bycie singlem to dwie zupełnie różne sprawy. Rozumie się to dopiero gdy doświadcza się samotności. Samotności można doświadczyć też będąc w związku a i wejście w związek samotności nie leczy. Z moich doświadczeń wynika że: - jeśli nie kochasz siebie - jeśli nie jesteś szczery - jeśli nie dzielisz się szczęściem z innymi możesz czuć się samotnym człowiekiem. Jak się zweryfikować? Posłuchaj Dżemu, zobacz czy to o Tobie. Mi często lecą łzy...

Gość gość
ale glupoty leee :(