Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wyspalam sie od ponad 4 lat

Polecane posty

Gość gość

Masakra jakas. Jak starsze dziecko juz budzilo sie raz to pojawilo sie drugie..... Ma teraz 15 mc i nadal na piersi budzi sie jak noworodek co 3 gpdz na cyca, jak nie daje bo chce skonczyc, maz przylatuje z drugiego pokoju spi osobno ze co ja jej robie, bo mala w histerie wpada, i pretensje ma zeby jak najszybciej sie uspokoila bo on do pracy o 1 w nocy wstaje. To jak ja mam ja oduczyc.... Mam dosc, chce przespac chociaz 5 godz bez pobudki..........

Gość gość
A gdzie miałaś mózg jak decydowałaś się na drugie dziecko ?

Gość gość
A próbowałaś butla karmić i mlekiem modyfikowanym lub kaszę na noc już takie dziecko powinno pić .Moja córka gdy miała 3 miesiące dokarmialam ja butla i przesypiala mi całą noc bo była najedzony a jak dziecko jest głodne to budzi się często.Pomysl nad tym bo już duże masz dziecko.

Gość gość
Rzuca butelka smoczka nigdy nie chciala. Nie wiem gdzie mialam mozg, serce chcialo coreczke, mozgu nie mialam jak za maz wychodzilam bo maz powinien mnie wspierac, niech stopery do uszu wlozy a nie mi doklada

Gość gość
Daj mu przed snem kaszke do jedzenia oczywiście łyżeczką. Jak będzie najedzony to może z raz się obudzi ale nie co 3 godziny.

Gość gość
Tez mysle ze glodne dziecko bo niejadek jest. Jutro zaczne ja karmic wczesniej a na noc kaszke podam na sile, ostatnio ja na mnie wyplula.....

Gość gość
Witam w klubie, u mnie miną 4 lata nieprzespanych nocy za tydzień. Pierwszy praktycznie przesypia noce od kilku miesięcy, ale na zasadzie, że budzi się i za chwilę zasypia,a drugi roczny też daje do wiwatu każdej nocy.

Gość gość
Z kaszką spróbuj, albo normalną kolację daj przed snem i dopiero po kąpieli pierś, może się nasyci. Mój syn pięknie jadł, już nie był na piersi, więc zjadał tradycyjne kanapki lub omleta, a i tak wstawał i się na 2-3 godziny w środku każdej nocy i chciał się bawić. Masakra, na niektóre dzieci i ich nocne (nie)spanie nie ma pomysłu.

Gość gość
jak moja corka miala 15miesiecy to normalnie jadla a butelke juz odrzucila.co wy macie z tym cycem.tylko tym ja karmisz?

Gość gość
Je normalnie tyle ze malo

Gość gość
Witam w klubie. U mnie roznica 2 lata miedzy dziecmi , kp. Oczywiscie dzieci sie budzily w nocy na karmienie. Z corka bylo ciezko ale synka kp w nocy przez sen i powiem ci, ze w miare sie wysypialam, nawet nauczylam sie kp z jednego boku. To, ze odstawisz nie oznacza, ze dziecko zacznie przesypiac chociaz tak moze byc. Bedzie lepiej, juz masz z gorki. Moje dzieci sa teraz w wieku szkolnym i bardzo sie ciesze, ze sa ze soba tak blisko, razem sie bawia itd

Gość gość
gość dziś A gdzie miałaś mózg jak decydowałaś się na drugie dziecko ? xxx No jak to. Przecież napisała, że dziecko "się pojawiło" :-D

Gość gość
daj jej na kolacje jakiś sycący posiłek np zmiksowaną kaszę jaglaną z daktylami. nakarm łyżeczką. będzie najedzona i może zacznie przesypiać noce.

Gość gość
Po co wy tak uczycie? Budzi sie to dajesz wode . Jeden , drugi raz poplacze i przestanie sie budzic.

Gość gość
Z daktylami??? Poje/balo?? Sypane to to siara w grubej twardej skorce.

Gość gość
O matko ale na kafeterii wysyp sflustrowanych matek, pytaja sie o mozgi innych bo swoje maja pracujace na czestotliwosciach super kobiet, czyli nieistniejace. Maja zycie do dup... I w realnym swiecie sa gorsze od innych wiec w sieci maja panaceum na wszystko czyli mozg. Ojjjjj myslcie wy kobiety wszechwiedzace to sie domyslicie ze nic nie znaczycie i w realu i w necie. Ot to.

Gość gość
A co znaczy 'sflustrowana'?

Gość gość
Ja tez nie. Mała ma 4 lata i nadal się budzi kilka razy w nocy i mnie wola. Już nie wiem, co robić... jakieś pomysły?

Gość gość
Co podajesz na kolacje? Jeśli tylko pierś to skromniutko. Ja starszej dawałam już porządną kolację, z kolei syn był strasznym niejadkiem, jakaś kaszka czasami ale też marnie szło, jajecznicę uwielbiał no ale można;) budyń z owocami. Ale podejrzewam, że wszystkiego już próbowałas. Na moje oko głodny idzie spać albo lubi cyca pociągnąć. Oducz cyca albo dawaj porządną kolację. Pozdrawiam

Gość gość
Starsza się budzi, bo młodsze hałasuje. Śpi w osobnym pokoju? Mają rytuały?

Gość gość
Żeby dziecko po skończeniu roku budziło się w nocy na jedzenie?? Daj pozadna kolację, kaszę jakaś na gęsto, potem możesz jeszcze dać mleko i nie powinno się już budzić. A w dzień przestawiaj na butle. Zadbaj o regularne posiłki i stale pory kapania i spania. Powinno pomóc.

Gość gość
Moja ma 3 lata i pije mleko w nocy. Nawet co 2 godziny sie zdarza. Wypija ok 600 ml.mleka co noc.

Gość gość
To ja z 22:06. Moja nie budzi się na jedzenie. W nocy nie pije mleka ani nie je. Po prostu regularnie się budzi. Nie wiem, co robić z tym

Gość gość
Co to znaczy, że ma sobie popłakać to zaśnie? Nie pamiętacie, kiedy byłyście dziećmi i potrzebowałyscie czasem obecności rodziców? Aż strach pomyśleć, co wy w ogóle w dzieciństwie przechodzilyscie, skoro takie głupie propozycje składacie o przegładzaniu albo karmieniu na siłę?

Gość gość
Co to znaczy, że ma sobie popłakać to zaśnie? Nie pamiętacie, kiedy byłyście dziećmi i potrzebowałyscie czasem obecności rodziców? Aż strach pomyśleć, co wy w ogóle w dzieciństwie przechodzilyscie, skoro takie głupie propozycje składacie o przegładzaniu albo karmieniu na siłę?

Gość gość
Nie głód tylko uzależnienie od piersi.

Gość gość
Tydzień temu odstawiłam od piersi mojego 2 latka sposób - smaruję brodawki aloesem który jest gorzki. bałam się bardzo a poszło super. Zdecydowałam się teraz bo zaczął spać w końcu lepiej a teraz bez piersi prawie przesypia noc! Dobrze Cię rozumiem bo jeszcze dwa miesiące temu ciągle budził się jak niemowlę kilka razy w nocy byłam załamana że prawie 2 lata i ciągle to samo. Do dwóch lat przesłał może trzy noce tak licząc od 22 do 5 rano. Wieczne problemy z zasypianiem a co gorsza po zaśnięciu budził się po pół godzinie.. teraz mi się wydaje że gdybym wcześniej skończyła karmienie spałby lepiej, spróbuj z aloesem u nas zadziałało..

Gość gość
zrezygnuj z piersi w dzień jeśli jeszcze dostaje a wieczorem daj jej coś sycącego na kolację np kaszkę z owocami. jak się będzie dalej wyburzac w nocy to dawaj jej wode ciepla w butelce. jak nie chce to spruboj j uspokoić bujaniem, smokiem, ale nie dawaj cyca. Mojemu odstawiłam pierś w dzień jak miał rok, a po 2 tyg. i w nocy zastępując mleko woda. W czym twoja mała pije w dzień napoje, że nie chce butelki? a mężowi powiedz, że niech sobie stopery kupi albo sam wstaje do małej . do 18 karm z cyca, bo mąż się do pracy nie wysypia. ... wcześniej niech chodzi spać jak mu mało snu.