Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośća

Alkoholizm u męża ?

Polecane posty

Gość gośća

Poznałam się z mężem na studiach. Pił wtedy bardzo dużo raz w tygodniu był pijany i czasami popijał piwo. Teraz skończyły się studia i poszedł do pracy Od roku praktycznie był pijany może raz czasami wypije piwo wieczorem około raz w tygodniu po dwa w piątek jest spokojny zero awantur czy możliwe ze jest alkoholikiem ? Być może jestem przewrażliwiona bo mój ojciec był. Proszę o odpowiedz

Gość gość
Nie jest ale trzymaj rękę na pulsie skoro pił dużo i się nie uzależnił to nie ma predyspozycji do tego nałogu

Gość gość
Wg. mnie tak, jest alkoholikiem.Jeżeli nie może się zupełnie obejść bez alkoholu, to niestety jest alkoholizm. Czy zdarzyło się, aby np. przez dwa miesiące nawet nie tknął piwa? jeśli jest inaczej to niestety on ma problem z piciem, ty masz problem z nim.

Gość gość
nie trzeba pić codziennie aby być alkoholikiem, on pije regularnie, zdechnie marnie

Gość gość
Tak ostatnio od sylwestra nie pił w ogóle około 2 miesięcy bo brał leki. Nic się nie działo

Gość gość
poczekaj, poczekaj, nie pił bo...brał leki? a gdyby nie musiał brać leków to by pił? kobieto, skoro zadajesz pytanie czy twój facet jest alkoholikiem to znaczy że coś ci jednak nie pasuje. Sama zauważasz, że coś dzieje się nie tak. Ja myślę,że facet ma problem z piciem. Dobrze by było gdyby porozmawiał o tym z lekarzem psychiatra. Serio, niech ktoś fachowo z nim porozmawia i oceni czy ma problem. Z mojego punktu widzenia to alkoholizm ( niestety mam doświadczenia rodzinne).

Gość gość
Nie samo picie alkoholu jest istotne, ale przede wszystkim motywy. Pijak pije bo lubi, alkoholik pije bo musi. W aptece są sami chorzy? W sklepie alkoholowym sami pijacy? Mnóstwo mężczyzn odreagowuje stresy pijąc alkohol i to że raz w tygodniu po pracy resetują się w ten sposób, nie jest niczym dziwnym. To najłatwiejsza forma resetu bo nie wymaga żadnego wysiłku. Dla bardziej aktywnych jest basen, siłownia itd... ale efekt musi być ten sam, zmęczyć się do zera.

Gość gość
Tzn on się nie resetuje tylko pije dwa piwa i to tak zazwyczaj w piątek. Czasami nie pije w ogóle. Nigdy nie rozmawiałam z nim na ten Temat dlaczego. Poprostu boje się bo mój ojciec był alkoholikiem :/.

Gość gość
Wygląda na to że twój strach ma wielkie oczy, facet który raz na tydzien w piątek wypije 2 piwka to jest zupełnie normalny facet.

Gość gość
nie jest. I daj sobie spokój z tym forum, widzisz, gimbaza zna się na wszystkim. Poszukaj test baltimorski w necie i odpowiedz na pytania, też uważając, bo on jest bardzo ortodoksyjny.