Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wydać na dziewczynę w Dzień Kobiet

Polecane posty

Gość gość

Znamy się ok 2 miesiące i od tego czasu spotkaliśmy 8 razy. Na razie nie wiem czy jesteśmy parą, bo nie było takiego stwierdzenia między nami, nie było też seksu. Jak myślicie czy jak kupię jakiś bukiet tak ok 30-40 zł i zaproszę ją na kolację za np 60-80 to będzie OK. Razem wyszłoby lekko ponad 100 zł. A moze kupić tylko kwiaty i liczyć że ona mnie zaprosi do siebie ( obecnie czasami mnie do siebie zaprasza, a czasami ja ją do kawiarni i wtedy ja płacę)

Gość gość
skoro nie jestescie para to nie kupuj nic nie wiesz co z tego wyjdzie to dopiero faza wstepna zapoznawcza ja tak robie spotykam sie z wieloma kobietami i czesto spotykamy sie kilka razy i nic z tego nie wychodzi nie ma sensu bo moze wasze 9 spotkanei bedzie ostatnim

Gość gość
Jak wyżej - nie wpędzaj się w koszty. Z tego piszesz, to nie wiesz na czym stoisz, laska jest z drewna a ty pewnie wydałeś już kilka stówek. Gdyby jeszcze jakiś seks między wami był, to wtedy nawet jakby z nią nie wypaliło, to miałbyś trochę przyjemności, a tak będziesz frajerem, a ona może się tobą bawić :)

Gość gość
Faceci dzisiaj nie mają nic ambicji i albo im się opłaci, albo nie :(

Gość gość
Myślę, ze skoro tak to kalkulujesz to nie wydawaj nawet na kwiatka.w koncu tulipan lub trzy to wydatek 3 do 5 zl. Bedzie to zapewne wasze ostatnie spotkanie. świat stoi obecnie do gory nogami.

Gość gość
Jęśli coś czujiesz to będziesz wiedział .

Gość gość
Jeśli kochasz, szczerze kochasz, kup pierścionek z białego złota z granatami i jest twoja. Jeśli chcesz tylko wyrwać dziewczynę to WAL SIĘ ciulu. Idź na d***** i zapłać.

Gość gość
O matko, dziad liczy każdy grosz 100 zł. Sknera!!!!!!

Gość gość
100 zł takich dzisiaj mamy"mężczyzn" !

Gość gość
I jeszcze chwali się na kafe, że wyda 100 zł.

Gość gość
Jeśli się spotykacie to uważam, że ładnie będzie wręczyć kwiatka. To taki symbol i ładny gest; Jesli zależy ci na tej znajomości to możesz zaprosić ją do kina albo na kolację; Jeśli jej zależy na tej znajomości, to zrewanżuje się w jakiś sposób, np. upiecze szarlotkę albo zaprosi na obiad itp. Zresztą z tego co piszesz - dziewczyna ma klasę bo zaprasza cie również i serwuje obiadki. Warto przemysleć :)

Gość gość
Kwiaty i kolacja ok. Taki "neutralny" prezent. Do tych co pisza ,zebys nic nie wydawal :ZENADA. Dzien kobiet to nie tylko prezent dla zony/dziewczyny,ale tez,babci,siostry,dobrej kolezanki,przeciez to tez kobiety :D a skoro wy jestescie na poczatku znajomosci to pewnie dziewczyna bedzie zadowolona.

Gość gość
Już się zaczęło, że dziad, że sknera... jakoś kobiety nie są chętne do kupowania facetom prezentów, czy nawet zaproszenia do kina lub kolację i dają jakieś bzdety typu zdjęcie w ramce, czy jakaś tandetna d**erela z która nie wiadomo co zrobić.

Gość gość
Daj taki prezent jaki dają facetom kobiety, czyli seks :P

Gość gość
100 zł takich dzisiaj mamy"mężczyzn" x Taaaa, bo każdy facet ma wywalać majątek na obcą laskę, po której nawet nie wiadomo czego się spodziewać i jakie ma intencje. Poza tym to jest tylko dzień kobiet, a nie urodziny czy jakaś wspólna rocznica, a w takie dni daje się drobne upominki. Jeszcze 30 lat temu każda kobieta skakałaby pod sufit gdyby dostała goździka i rajstopy, ale jak widać dziś dla sporej części kobiet liczy się wyłącznie cena upominku.

Gość gość
Ty jej masz dawać wszystko, a ona nawet nie wie czy chce z tobą być czy nie? Będziesz frajerem, który wyda na nia kasę a ona może się puści w klubie za drina z obcym kolesiem :)

Gość gość
to ja pisalem post dziś i mowie powaznie, nie kupuj nic bo wiesz nie dziwie sie ze faceci nie poznaja kobiet jak oni kazdej chca cos kupowac to jak np poznajesz 7 kobiet w tygodniu i co kazdej masz kupic cos za 100zl???? to faktycznie zdolnosci zapoznawcze sa ograniczone, daj jej cos taneigo i smeisznego, np ja na walentynki dalem dziewczynie gume do zucia i to taki smieszny sposob ze sie smaila z tego i nikt nie mial pretensji normalne kobiety rozumia ze nie jestes miliarderem i ze kazdej kobiecie z tej okazji nei bedziesz robil prezentu wiec spokojnie.... jesli tak mialbys rozdawac swoje ciezko zarobione pieniadze to nic bys nei odlozyl i nie poznawal bys nowych kobiet. Kto sie obrazi? materialistki, te co chcialy Cie wykorzystac, zerowac na Tobie, zjesc za twoja kase albo pobawic sie i zabic czas, Normalna kobieta nic nie powie bo wie ze tak naprawde jestescie dla siebie calkowicie obcymi ludzmi i tak jak mowei to faza zapoznawcza po co tak szalec? Moze jutro juz sie nie bedziecie spotykac i znowu bedzie nowa kobieta i co wtedy, poza tym po ile macie lat?

Gość gość
0zl

Gość inaccessible89
Moim zdaniem możesz zaprosić ją na kolację, skromną (30 - 40zł wystarczy - chyba, że będziecie pić wino) i kupić jej jeden, nie zobowiązujący kwiatek. To nie Twoja dziewczyna.

Gość gość
Gdzie ty zjesz kolację za 40zł na dwie osoby? Ile wydać na dziewczynę? 15zł wystarczy, kupujesz dwa tanie wina, obalcie na ławce w parku, a potem wiadomo co i laska zadowolona :P

Gość gość
Myślę że kwiaty wystarczą.

Gość gość
Dziewczyna to nie kobieta, na miano kobiety trzeba sobie zasłużyć, samo posiadanie cipki nie czyni z dziewczyny kobiety.

Gość gość
dziś oho jakis roochacz tutaj swoje poglady wygaduje

Gość gość
Kwiaty a później co? Idziesz do domu z niczym? No chyba że uda Ci się do niej prosić to kupujesz kwiatki za 30 zyli, ona coś ugotuje i nie jesteś stratny nawet jak jej nie zaliczasz: )

Gość gość
Na tą chwilę to nawet nie koleżanka, w tej sytuacji 12 zł to max... większą kasą wcale nie zyskasz w jej oczach, uzna Cię za naiwnego frajera do czyszczenia 👄 To nie jest złośliwe, takie są zasady i tyle

Gość gość
Taaa jak sto zloty wyda to strasznie zbiednieje :D pelno tematow na kafe o zarobkach,samochodach itd. Wszystko z gornej polki a tu w dzien kobiet szkoda na dziewczyne stowe wydac :D bo seksu nie bylo. Wydaj to 100 zl :) nawet jak wam nie wyjdzie to przynajmniej ona cie milo bedzie wspominac. Po za tym sam piszesz ,ze dziewczyna w porzadku. Facet to ma facet ,nie sluchaj tych niezdar z kafe.

Gość gość
Nigdy nie kupuje się znajomym drogich prezentów, zwłaszcza na początku tej znajomości. I nie jest prawdą że drogim upominkiem i drogą kolacją zrobisz na niej wrażenie, na to łapią się tylko pasożyty. Jeśli dziewczyna cię lubi, to nawet skromny kwiatek sprawi jej przyjemność, bo liczyć się dla niej będzie pamięć i to że jesteś obok.

Gość gość
21.17- zgadzam sie. Jak ktos tu zauwazyl, dzien kobiet to nie czyjes urodziny. W ten dzien kulturalni panowie kupuja kwiatka nie tylko dziewczynie, ale wypada jeszcze kupic mamie czy babci :). Ja nie oczekiwalabym, tym bardziej Od jeszcze nie mojego faceta, jakis prezentow za stowe bo to przesada, wystaczylby mi kwiatek i\lub jakas dobra czekolada. Liczy sie gest, pamiec o kims. Materialistki liczylyby na cos drogiego I gdyby nie wydal wiecej to powiedzialyby ze nie jest prawdziwym facetem ;). Jestem kobieta I mam zdrowe podejscie do tego, mam swoje pieniadze I nie potrzebuje zerowac na facecie. A jestem ciekawa, co dziewczyny kupicie facetom na dzien mezczyzny 10 marca?? Kieruje to pytanie do tych co wymagaja drozszych prezentow na dzien kobiet...

Gość gość
daj jej LODA TO wystarczy

Gość gość
Drozszy prezent to ten za 100 zl? Maly bukiet kwiatow i niedroga kolacja tyle kosztuja. Odezwaly sie ogromnie wyzwolone co by nic dostac nie chcialy co najwyzej kwiatka. Ja bym chciala i dostawalam prezenty na poczatku znajomisci. Sama tez robie prezenty porownywalne cenowo na dzien chlopaka, wakentynki.