Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość nieszczęśliwa Karola xx

jak być szczęśliwą pomóżcie

Polecane posty

Gość nieszczęśliwa Karola xx

Cześć ! Mam 20 lat i mieszkam w mieście, w którym nie jestem szczęśliwa. Wyprowadziłam się z małej wioski na wschodzie Polski, do Wrocławia we wrześniu w celu studiów, z których zrezygnowałam miesiąc później. Dlaczego Wrocław? Wyjechałam z powodu chłopaka. Jego marzeniem były studia tutaj. W rezultacie on się spełnia a ja każdego kolejnego dnia popadam w coraz większą depreche. Należy napomknąć, że moja mama jest od 2 lat niepełnosprawna za sprawą udaru mózgu. Po zakończeniu liceum, przez pół roku, byłam głównym oparciem nie tylko rodzicielki, ale również taty i młodszej siostry. I właśnie tutaj zaczyna się mój problem :( Nie mam pojęcia co robić :(( wrócić do domu i zająć się mamą , ale przy tym ,,stać w miejscu'' , ponieważ w swojej miejscowości nie znajdę pracy, a na studia mogłabym pójść dopiero od października, do oddalonego o 100km miasta, czy też zostać we Wrocławiu i tkwić przy chłopaku, którego już chyba nie kocham, ale w tym mieście mam szanse na rozwój ? Strasznie cierpię, ponieważ nie chce go zranić, jest bardzo doświadczony przez los i przeszedł przez depresję, boję się, że jeśli od niego odejdę, to on się podda i zaprzepaści swoją szansę na lepsze życie. Boję się, że może sobie coś zrobić. Cierpię jeszcze bardziej , ponieważ mama już zaczyna się poddawać.. nie ma sił na walkę z niepełnosprawnością i wiem, że ze mną było jej łatwiej. Boję się, że w końcu się podda i targnie się na swoje życie :( BŁAGAM pomóżcie mi :( może któraś z was była w podobnej sytuacji, albo ma jakiś pomysł na rozwiązanie mojego problemu, bo ja jedyne co wiem to , to że żadne z tych miejsc mnie nie uszczęśliwia... w obu czuje się źle i pozbawiona życia.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować