Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skurcze w 24 tyg. ciazy.

Polecane posty

Gość gość

Jestem zmartwiona. Od kilku dni czuje skurcze w macicy. Boje sie przedwczesnego porodu.

Gość gość
Idź do lekarza

Gość gość
Bylam dzisiaj, ale stwierdzil, ze bije serce dziecka i jest ok. Tylko coraz czesciej je czuje.

Gość gość
Nie dostałaś żadnych leków?

Gość gość
To są pewnie skurcze braxtona hicksa. Ja miałam skurcze właśnie coś od ok 20 tygodnia, a od ok 7 miesiąca były silne, a urodziłam dopiero 3dni przed terminem. Oczywiście powiedz o tym gin. i niech cię zbada. Ale jeśli szyjka nie będzie się skracać to taki będzie urok tej ciąży. No i oczywiście zwracaj zawsze uwagę czy nie robią się regularne i coraz silniejsze - bo to może być oznaką wcześniejszego porodu.

Gość gość
Pracujesz? Idź na zwolnienie. Dużo łez na lewym boku żadne zakupy żaden seks. Odpoczywaj ile się da. Bierz magnez ale nie g****o musujące ale konkretny Asmag 3x na dobe pona tabletki. Lub Asmag forte nie pamiętam. Trzeba poczytac w ulotki. Organizm się wysyci magnezem i skurcze powinny przejść. Do tego popołudniu wziąć sobie nospe. Bierzesz luteine? Tez może pomóc. ..tez kup sobie kwasy omega i przyjmuj podwójna dawkę poszukaj jaka jest rekomendacja polskiego towarzystwa ginekologiczne w profilaktyce przedwczesnego porodu. Wiem co mowie wisiało nade mną widmo porodu przedwczesnego i mialam skrócona szyjkę ale dzięki lezeniu, leków i dbaniu obciążenia urodziłam duże donoszone zdrowe dziecko.

Gość gość
Asmag forte brałam 3 x 1 tabletka

Gość gość
Asmag zwiększ 3x2tabletki. Zobacz w ulotce ile można maksymalnie brać. Magnez wyciszy skurcze.

Gość gość
Dziekuje. Lekarz wlasnie mi przepisal luteine pod jezyk mam brac 3 razy dziennie i mowil o nospie. Nic o magnezie. Wlasnie dostalam dzisiaj zwolnienie wiec do pracy nie bede jezdzila. Seksu nie uprawiam praktycznie od poczatku ciazy bo na poczatku mialam podejrzenie przodujacego lozyska. Bardzo sie martwie. Pojade jutro do szpitala. Lekarz zbadal mnie dzisiaj reka i stwierdzil, ze szyjka sie nie skreca, ale mam zle przeczucia.