Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to złuszczona błona śluzowa macicy?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem w trzecim dniu miesiączki, dodam że pojawia się ona raczej regularnie. W tym miesiącu zaczęła się jednak kilka dni przed terminem. Jest wyjątkowo bolesna i przed godziną właśnie po dość gwałtownym i mocnym bólu w dole brzucha, udałam się do toalety. Dodam, że wcześniej nie dostrzegłam czegoś równie podobnego przy okresie. Zastanawiam się co to może być? W internecie aż roi się od podobnych artykułów, wiele kobiet odpowiada że mogło to być poronienie itd, więc postanowiłam sama się poradzić. Czy jest się czym martwić, czy po prostu jest to złuszczona błona śluzowa macicy? Chciałabym się po prostu uspokoić i na przyszłość się tym nie przejmować. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi dotyczące mojego wątku. Dodam, że było to wielkości ok 4x1,5cm

Gość gość
mógł to być skrzep, bleee..

Gość gość
Wydaje mi się, że to skrzep. Ja mam często podobne, ale mniejsze i prawie czarne.

Gość gość
Niestety nie pomyślałam o zrobieniu innego zdjęcia. Jednak po "rozłożeniu" tego kolor wewnątrz był bladoróżowy. Zdarzały mi się skrzepy i tego byłam pewna, były niemalże czarne, ale wielkości połowy paznokcia u małego palca. I chyba przez to czego się naczytałam, zaczęłam się tak denerwować. :/

Gość gość
Skoro miesiączkujesz regularnie to raczej nie mogłaś być w ciąży,prawdopodobnie był to skrzep,zdarza się to najczęściej właśnie przy bolesnych i bardzo obfitych okresach,na wszelki wypadek nie używaj tamponów a raczej podpaski,tamponów nie powinno stosować się gdy przy krwawieniach występują skrzepy,podpaska ułatwi ci też lepszą obserwację ,niestety wiem że to mało przyjemne dla oka,jednak musisz to jakoś kontrolować dla własnego dobra.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź, trochę zostałam uspokojona. Tamponów nigdy nie stosuję, są dla mnie niewygodne i sprawiają mi dyskomfort. Na pewno będę to obserwowała, jednak powinnam wspomnieć o takich sytuacjach będąc u ginekologa?