Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do tych co maja korony na zeby! pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mialam slabe zeby jedynki i dwojki. Jedynka sie zlamala byl zgorzel i zdecydowalam sie na korony. Moj dentysta mowil ze bede miec wklady szklane i korony cyrkonowe.. Oszlifowal zeby a wczoraj jak zappytalam o wklady powiedzial ze mam za slabe zeby na wklady szklane i beda metalowe;/ powiedzialam ze nie chce bo bedzie widac ten metal na co dentysta ze mi czyms te wklady pomaluja jeszcze ten metal;/ zastanawiam sie czy tak faktycznie moze byc ze zeby moga sie nie nadawac a wklady szklane?;/i czy jest sens placic tyle za korony cyrkonowe jesli wklady beda metalowe i tak bedzie to zle wygladac? Mial ktos taki przypadek?

Gość gość
Jakoś dziwnie piszesz. Ja mam implant, który jest metalowy na tym cyrkonowa korona i nic nie widać, implant nie przebija przez koronę.

Gość gość
To znowu ja, oczywiście na wierzchu porcelana. :-) żeby była jasność. Tak jak napisałem, implant jest metalowy, łącznik też jest przecież metalowy i nic nie widać przez koronę, więc nie bardzo wiem w czym problem.

Gość gość
Chodzilo mi o to ze wklad korzeniowy mialam miec szklany i na to zalozona korone cyrkonowa a reraz okazuje sie ze do wkladu szklanego mam za slabe zeby i bede miala wklad metalowy i na to zalozona korone cyrkonowa .. Naczytalam sie ze metal przeswituje przez korone i na dziasle robi sie z czasem taki siwy pasek...

Gość gość
Jesli dobrze Ci zrobi z porzadnego materialu to nic nie bedzie widac

Gość martyna036
Ja miałam jakiś czas temu wykonywane korony w klinice Dental Park. Zajął się mną pan doktor Jacek Sumara - uważam, że jeden z najlepszych w temacie implantów w Krakowie. Troszkę na ten zabieg czekałam, ale było warto. Przez koronę nic nie przebija i cieszę się fajnym uśmiechem.