Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie ubrania w szafie powinna miec kobieta w wieku 32 lata

Polecane posty

Gość gość
60. Powinnaś sie w grobie zakopać. W garsonce. hahahaha

Gość muusia
mam 33 i chetnie poczytam myske ze najwazniejsze zeby sie dobrze czuc w tym ubraniu a nie sie orzebrac i czuc nieswojo wiec jak nie lubisz mini a tu ci napisza mini i szpilki to co zrobisz??

Gość gość
Nawet moja 60-letnia mama nie ma żadnej garsonki :D Kilka eleganckich żakietów, takich zupełnie "na wyjście", na co dzień zawsze potrafi dobrać jakiś sweterek bez zapięcia, modną wiatrówkę czy lekki płaszczyk. Osobiście nie mam ani jednej marynarki i ani jednej koszuli. Nienawidzę kołnierzyków z całego serca, od dzieciństwa, i już w podstawówce przekonałam mamę żeby moim strojem galowym była granatowa sukienka bez rękawów i biała bluzeczka pod spodem. Buty noszę płaskie- prawie płaskie- ze względów zdrowotnych, też nie widzę potrzeby trzymania w szafie tych nieśmiertelnych klasycznych czółenek. Mała czarna- zgodzę się, bo lubię sukienki, ale jak ktoś nie lubi i nie nosi to mu ta mała czarna może od matury wisieć i i tak jej nie założy. Nie ma obowiązkowego zestawu minimum... nie ważne w jakim wieku. No ok, obowiązkowe to mogą być kalosze w garderobie przedszkolaka. Wiadomo że dobrze mieć strój na okazje które wymagają stonowanego ubioru, jak pogrzeb czy rozmowa o pracę, ale czy to będzie sukienka i sweterek, czy ta garsonka, czy czarne spodnie z białą koszulą- to już zależy w czym autorka dobrze się czuje. Odświeżanie całej szafy na siłę, bo się weszło w inny wiek i się zacznie coś innego nosić, nie ma najmniejszego sensu, człowiekowi nie zmienią się upodobania z dnia na dzień, najwyżej wybierze trochę inny nadruk, bardziej stonowany kolor.

Gość gość
Myślę że z tymi kołnierzykami to troche przesadzasz. Może w czasach PRLu kojarzyły sie one z rygorem szkolnym ale ostatnie lata przechodzą swoje nowe, drugie, fajniejsze życie w bardziej kobiecej wersji. Warto iść z duchem czasu

Gość gość
Ale z czym przesadzam? Z tym że nie lubię i mi się nie podobają? Zauważ że nie twierdzę nigdzie że są brzydkie, niemodne, sztywne, i nie odradzam ich autorce. Cały post sprowadza się do tego że należy nosić to w czym człowiek się dobrze czuje, a kompletowanie jakiegoś "szafowego minimum" bez zwracania uwagi na to, to nieporozumienie. Moja siostra wiecznie próbowała mnie tak nawracać i doradzać w co powinnam się ubierać. Np. marynarki- można znaleźć świetne, modne, a dodatkowo wiem że w nich dobrze wyglądam. Ale ich nie znoszę i bardzo źle się w nich czuję, więc tego nie zakładam. Tak samo nie noszę spódnic, chociaż bardzo lubię sukienki, ani kolorów ziemi w których również- według otoczenia- wyglądam dobrze, a czuję się fatalnie. Dlatego taka wymiana szafy ma sens kiedy ta szafa jest zapchana ciuchami których od lat nie zakładamy bo ich nie lubimy albo nam się nie podobają już. Jeśli to same ulubione, to po prostu trzeba kupować kolejne w tym samym stylu. Nie rozumiem też po co autorce która pisze że nie ma dress code w pracy, że praktycznie nie wychodzi nigdzie i nie ma okazji ubierać się bardziej uroczyście, elegancko, jako zestaw obowiązkowy wyłącznie stroje "na wyjście". Do parku z dzieckiem, do galerii na zakupy, do biblioteki i na piwo z koleżanką ma pomykać w tej małej czarne, żakiecie i czółenkach nude?

Gość gość
Kobieta po 30 to już elegancka kobietka :) Ja jeżeli o elegancję chodzi to bardzo fajna ma promocję cenowa firma Kamea www.kamea.pl. Moim zdaniem w ka każdej szafie eleganckiej Pani powinien znaleźć się chodzić jeden taki komplet.

Gość gość
Mam 46 lat, ale staram się ubierać , aby było mi wygodnie i żebym dobrze wyglądała, uwierzcie mi, ale nie mam w szafie "małej czarnej", bo po prostu wyglądałabym w niej koszmarnie, taki mam typ figury (nie nie jestem jakąś grubaską, ale jak ktoś ma figurę kręgla, wie o czym piszę. Swoją garderobę z taką pełną świadomością zaczęłam "budować" jakieś 20 lat temu, zaczęłam od analizy kolorystycznej, dowiedziałam się jakim typem kolorystycznym jestem, okazało się, że latem, więc w pierwszej kolejności pozbyłam się bluzek i sweterków w niewłaściwych dla mnie kolorach, aby nie było ich przy twarzy, kurtkę wymieniłam kupując na nowy sezon . Mając swoją paletę kolorystyczną nie popełnicie błędów przy zakupach, bo praktycznie każdy kolor w waszej szafie będzie do siebie pasował.A fasony ubrań ? Cóż musiałam testować, spodnie dobrze skrojone, spódnice w kształcie litery A, żakiety do połowy pośladków, nie poza pośladki, bo poszerzają, bluzki różne , byle nie na cieniutkich ramiączkach. No i to byłoby na tyle.

Gość gość
Sukienki - taki wybor w sklepie ze nawet na co dzien do porzadnych rajstop dobierzesz. Mnistwo kiecek na co dzien masz w Mohito i hmie,w Zarze sa ciekawe i tez fajne ale trzeba diedziec co chcesz.Znam kobiety z nieciekawa figura a sukienkami naprawde sobie wizerunkowo pomagaja- do tego ladne pomalowane paznokcie supertorba i masz fajny look.Nawet na co dzien czy na spacer z dzieckiem- w tych cAsach modowych do kiecek z powyzszych sieciowek smialo moze sportowe adidasy zalozyc,tyle ze najlepiej czarne bez wzorow ,klasyczne.I masz opcje na spacer z dzieckiem.Uwielbiam mode i jakbym w totka wygrala zalozylabym sklep z kieckami:)

Gość jjusti188
Myślę że też modne fajne sweterki na wiosnę :) Ja ostatnio kupiłam sobie śliczny sweterek https://cocho.pl/sklep/k/10/swetry. Lubię ten sklep, bo mają konkrety w bardzo dobrej cenie. Największym jednakże atutem jest niezwykła jakość z ciuszkami nic złego się nie dzieje.

Ja na co dzień chodzę ubrana na sportowo i często zaglądam czy moje ulubione sportowe marki mają kolekcje na co dzień. Na przykład ostatnio jestem zakochana w koszulach z www.regatta.pl - nigdy bym się nie spodziewała, że znajdę tam coś tak eleganckiego - a jednak! Modne i wygodne ostatnio tregginsy czy materiałowe spodnie (nadające się i do eleganckich stylizacji) też tam kupiłam. :)

Gość gość
AUTORKO, koniecznie przeczytaj książkę "Lekcje madame Chic" -tam znajdziesz odpowiedź :)

Gość gość
Ja ostatnio polubiłam kapelusze. Wcześniej nie nosiłam i teraz nagle mnie wzięło i lubię siebie w kapeluszu. Ostatnio kupiłam na wakacje taki z trawy morskiej http://kapelusze.mes.biz.pl/?menu=product&id=198 piękny jest bardzo wakacyjny i twarzowy.

Gość gość
Spamierze zepsuja każdy temat

Gość e4t
Najlepszym wyborem w kwestii modowych inspiracji jest Ralph Lauren sklep www. Jest to miejsce, w którym można znaleźć najlepsze propozycje wiodącej światowej marki. http://elegan.pl/pl/c/Ralph-Lauren/32

Gość gość
Uważam, że zawsze należy się ubraniem odmładzac, nigdy postarzać