Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Slowania na wakacje?

Polecane posty

Gość gość

Planowanie urlopu to moje ulubione zadanie, ale obawiam sie, że zdążyłam odwiedzić już wszystkie oklapene kierunku jak stolice europy i szukam tym razem mocniejszych wrażeń, chciałabym udać na się wyprawę w okolice naszych braci Słowaków - czy ktoś z Was już przemierzał tę piękną krainę? Szukam ciekawych punktów, nieprzetartych szlaków, wycieczek z plecakiem :)

Gość gość
why not? ja byłam na Słowenii właśnie z plecakiem 2-3 lata temu, wyruszyłam z Wiednia, co prawda nie z polski ale to chyba nie ma żadnego znaczenia. Trafiłam na niezbyt ciekawą pogodę - nie było upałów, było raczej szaro niż słonecznie, ale okazało się, że tak jest idealnie zwiedzać. Jeździłam stopem przez tydzień a potem trafiłam do Topolisicy, tam spędziłam kilka dni - co mega polecam, bo to świetnie miejsce na odpoczynek i fajna baza wypadowa, a potem wielki powrót do Wiednia :)

Gość gość
no sprawdziłam, fajne miejsce, wydaje się takie.. bliskie natury, a w jakimś konkretnym miejscu byłaś? pole namiotowe? hotel?

Gość gość
na Słowenji jest bardzo dziko i bardzo widac biede my tylko przejżazalisym ale ja bym na przyklad nie chciala tam zostac na wakacje nigdy ;/

Gość gość
ale pierdzielisz, ja byłam u Słowaków już z 5-6 razy, w Topolisicy też i nie ma tam żadnej biedy co za bzdury!!! Musiałaś przepsać przejazd i cos ci się dziwnego przyśniło

Gość gość
w hotelu, w ogóle śmieszna historia, bo szukałam właśnie ciekawych opisów atrakcji turstycznych (i tubylczych) własnie gdzieś w tamtych okolicach, bo patrzyłam po wszystkich regionach i wpadłam na takiego bloga w którym same peany tam szły coś w stylu "raj dla turystów", skusiłam się do dalszych poszukiwań i wpadłam na https://www.topdeals4travel.com/pl/wakacje/1082-tanie-wakacje-slowenia-topolsica-terme-topolsica/ i stwierdziłam, że dobra, to tam zacumuję mój podróżniczy okręt na kilka dni. Więc generalnie.. jak najbardziej polecam :)

Gość gość
Szczerze mówiąc, nie wiem w końcu czy o Słowację czy o Słowenię chodzi. Jedno i drugie warto odwiedzić w wakacje, znam, polecam. Zależy czym kto się interesuje i jak chce spędzać czas ☺

Gość gość
W Słowenii łatwo zwiedzić cały kraj, bo jest mały. Lubljana, Bled, Maribor, wszystko jak leci, a zatrzymaliśmy się w Isoli nad morzem. Fajny kraj, mili ludzie. Słowacja się nadaje dla osób lubiących góry, albo wody termalne na południu, Komarno na przykład, przy węgierskiej granicy. Jak ktoś lubi historię to koniecznie powinien zwiedzić Lewoczę. Można łatwo ogarnąć samemu, zarezerwować hotele przez neta, środki transportu też, najwygodniej samochodem, ale można inaczej

Gość gość
bardzo wam dziekuje za podpowiedzi i za bloga :) fajnie opisy nie tylko słowencji na tym Topdeals4travel. Każde inne podpowiedzi jeszcze z chęcią przyjmę!

Noclegi znajdziesz na http://www.edom.pl/noclegi/si/s%C5%82owenia/ . Ciekawym miescem do zwiedzania jest stolica Słowenii Lublana należąca do jednych z najważniejszych historycznie miast Europy Południowo – Wschodniej oraz miasto Maribor, gdzie znajduje się najstarsza winorośl świata.

Gość MartaWart
mnie bardziej pasuje Gruzja zawsze marzyłam, żeby poznać ten kraj cieszę się od przyjaciół, którzy byli na wyprawach z biurem Aliena Tours wiem, że ich oferta jest nietuzinkowa i pozwala naprawdę zanurzyć się w kraju do którego się jedzie i poznać go od podszewki co ważne podróżuje się w małej grupie z lokalnym przewodnikiem

Gość gość
Kilka razy byliśmy w Chorwacji. Zawsze wybieramy inny region, ale zawsze jest fajnie. Jestem bardzo zadowolona, można powiedzieć, że pogoda zawsze jest. Noclegi w Chorwacji znalazłam na bardzo fajnym portalu http://otochorwacja.pl/