Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W szkole rodzenia pokazali nam prawdziwy film z porodu. Jestem wstrząśnięta

Polecane posty

Gość gość

Chyba oplace sobie CC. Myslalam ze uciekne stamtad i zwymiotuje. Do tego mam niski prog bolu. To 7 mies a ja juz panikuje, boje sie !!!!

Gość gość
Weź pod uwagę, że podczas porodu mózg reaguje jak w sytuacji ekstremalnej. Adrenalina w dosyć dużym stopniu znieczula, na takiej zasadzie jak np ofiary wypadków w szoku na początku nie czują bólu choćby się z nich krew lała. To wygląda strasznie, ale taka jest natura i kobiety rodzą od początków dziejów: mądre i głupie, starsze i młodsze, grube i chude. I radzą sobie. Pomyśl sobie, jeśli one dają radę, to czemu ty miałabyś nie dać? Poza tym w szpitalu masz pomoc medyczną, a w wielu krajach kobiety są zdane same sobie, nikt ich nie natnie, nie pozszywa jeśli popękają. Nie martw się i ciesz się ciążą.

Gość gość
Haha a czym tu się cieszyć? Wielkim bebzunem?

Gość gość
Jesli nie lekarz pobejzry film z jakiejkolwiek najprostszej operacji, czy zabiegi z kosetycki estetycznej wlacznie , ba , wystarczy film z wyrywania zeba na zblizeniu, to tez sie porzyga. A ciaza nie choroba, wec odchodzi strach, ze cos sie dzeje niprawidłowego z załozenia,

Gość gość
(przepraszam za błedy, piszę z komórki)

Gość gość
Bo porod to oblesna fizjologia nic więcej. Nie ma w tym zadnej magii jak nawiedzone mamuski gadaja. Po prostu bol, krew, pot, naciecie.

Gość gość
Ja tam nie chodziłam do szkoły rodzenia i nie zauważyłam bym coś straciła

Gość gość
13:00 a gdzież usłyszałaś że poród to magia, coś raczej przekręciłaś, pewnie chodziło o zobaczenie własnego dziecka, to tu raczej była magia a i to niestety nie dla wszystkich, bo niektóre są ciężkimi jednostkami z charakteru lub poród był zbyt ciężki

Gość gość
szkoła rodzenia jest akurat bardzo dobra, mozna dowiedziec sie wielu rzeczy o ciazy i pielegnacji dziecka, mozna dostac tez darmowe probki kosmetykow dla dziecka, butelki, smoczki itp, a kto ci kazal isc na zajecia z porodu? ja chodze tez do szkoly rodzenia, tez sa puszczane rozne filmy ale na porod nie poszlam, zajecia mozna sobie wybierac, poza tym szkola rodzenia jest w ramach NFZu, nie placi sie za nia wiec tym badziej warto chodzic

Gość gość
13:40 a co nie pisza tak, ze porod sn jest magiczny nie to samo co CC ?

Gość gość
Autorko. Urodziłam dwoje dzieci, córkę od pierwszego skurczu do parcia rodziłam 25 godzin, z synem poród trwał jeszcze dłużej i chociaż bolało to wolałabym po stokroć znów się znaleźć na porodówce i znosić skurcze niż iść do dentysty wyrwać zęba, a właśnie jutro mam wizytę i zanim siądę na fotel i otworzę usta pewnie wcześniej padnę na zawał. :O Wizyta u dentysty to dopiero horror 😢 . Nie będzie źle, słuchaj położnej, korzystaj z piłki, prysznica, spaceruj po korytarzu, w żadnym wypadku nie leż podczas skurczy bo to jeszcze gorsze. Będzie dobrze. Na finiszu będziesz mieć dzidziusia w ramionach, a ja co jutro będę mieć na finiszu? Dziurę po zębie. Kurwa mać :O

Gość gość
No poszlam bo bylam ciekawa. Ale po tym filmie boje sie jeszcze bardziej :o

Gość gość
I na co wam głupie te szkoły rodzenia? To nic nie daje, zresztą w internecie teraz jest wszystko o pielęgnacji, itp. Ja będąc w ciąży studiowałam, i mysłałam o sesji, miałam 3 tygodnie przed rozwiązaniem najcięższy egzamin na studiach , i naprawdę mi to pomogło, bo nie myślałam tyle... tak bym chyba zwariowała, nie ma co cała ciąże myslec o porodzie, a CC - to polecam,

Gość gość
Nie bój się, wszystko będzie dobrze :) Nie taki straszny poród sn jak go malują :) Siostra miała cc i dochodziła do siebie o wiele dłużej niż ja po sn. W czasie skurczy polecam ciepły prysznic. Naprawdę działa cuda i skurcze są o wiele mniej odczuwalne.

Gość gość
dziś - o widze, ze nawet wyrocznie mamy na forum... :p

Gość gość
Autorko paniczny lęk przed bólem jest wskazaniem do CC. Wiem od mojego lekarza, tylko ja mam ludzkiego lekarza.

Gość gość
Znowu debilka od cesarek. :( Nudzi ci się babo, co jeszcze wymyślisz?

Gość gość
Zaden film tak na prawde cie nie przygotuje. Ja tez pierwszy raz ogladalam w ciazy film z porodu i pozniej mnostwo dokumentow o porodowkach. A u nas bylo zupelnie inaczej, chamskie traktowanie, brak empatii na porodowce. Moim zdaniem gorsze od tego bolu jest traktowanie personelu. Lezysz jeczysz a oni chodza chichraja sie kaza ci byc cicho a przy parciu sie dra na ciebie. Nigdy wiecej porodu sn samej. Jakby chociaz miec kogos bliskiego przy sobie...

Gość gość
Chcesz zobaczyć debilkę? Spójrz w lustro.

Gość gość
Debilka...dobre sobie. Moze lepiej miec rozorana dooope tak jak ty ?

Gość gość
Wystarczy odpalić kafe i poczytać ciebie :D

Gość gość
Ja widzialam filmik z powiekszania piersi i odsysania tluszczu , tez myslalam ze zwymiotuje , az mi slbo bylo Porod to obrzydliwa fizjologia jak ktos slusznie zauwazyl dlatego nie dziwota ze mezowie asystujacy nie moga pozniej seksu z zonami uprawiac

Gość gość
A teraz idź zaatakuj matki jedynakowów, te od 500+, ciężarne na L4 i inne. Może kiedyś okres ci się skończy. :D

Gość gość
19:05 normalna jesteś, czy masz jakas manie przesladowcza ??

Gość gość
Czy wy musicie rozpieprzyc kazdy temat ? J****e gnojowy kafeterianki :o

Gość gość
Ty masz manie prześladowcza. Na kilku tematach czytałam twoje wypociny o sraniu pod siebie przez poród naturalny itd :P Waruj malutka.

Gość gość
Ja bym przed porodem nie oglądała takich filmów. To zły pomysł jest. To tak jakbyś spodziewała sie poważnej operacji i przed jej terminem oglądała na filmie jak ona przebiega. Przecież to sie człowiek nakręca tylko negatywnie, a po co to, na co to ? Ja nie znosze takich filmów. Oglądałam raz jeden film z takiego porodu jako nastolatka i ten jeden raz wystarczył do zaspokojenia ciekawości. Nie czułam potrzeby więcej. Przed porodem trzeba sie wyciszać a nie nakręcać. Trzeba przeżyć, przemęczyć i tyle. Przeminie jak wszystko inne.

Gość gość
gość dziś wez idz sie leczyc psycholko. Sama te tematy pewnie zakladasz i prowokujesz trollico

Gość gość
Mnie by było żal czasu i kasy na taką szkołe rodzenia. Miałam zamiar na takie coś chodzić w ciąży ale okazało sie że wolne miejsca dopiero za pół roku jakoś, wiec zrezygnowałam, ale potem sie cieszyłam z tego. Co z tego że oni tam uczyli jak oddychać odpowiednio. Na porodzie byłam tak wycieńczona bólem że traciłam kontakt z rzeczywistością a gdzie tam dopiero oddychać wedle wytycznych czy przeć