Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety bulwersują się gdy mówi się że są mniej inteligentne?????

Polecane posty

Gość gość

Inteligencja to zdolność wykorzystania wiedzy w praktyce. Nie kierowanie się emocjami tylko twardą analizą faktów. Proszę o wypowiedź kobiet które znają więcej inteligentniejszych od siebie kobiet niż mężczyzn.

Gość gość
Temat powstał po aktualnych wypowiedziach Korwina na ten temat. Dziwi mnie tak wielka bulwersacja kobiet stwierdzeniem że są mniej inteligentne. Przecież inteligencja to nie wiedza, mądrość itp.

Odpowiadając na pytanie - nikt nie lubi jak się mówi o nim że jest "mniej inteligenty" albo że w ogóle nie jest inteligentny. Tu chyba o kulturę głównie chodzi wiesz? Jakby tak Tobie ktoś powiedział czy napisał to też by ci sie to nie spodobało. Postaw sie w miejscu osoby obrażanej.

Gość gość
Tylko że on nie obraża a stwierdza fakty.

Gość gość
inteligencja.... kobiety są zbulwersowane wypowiedzią tego śmiesznego starego dziada, ponieważ wypowiedź ta była nacechowana agresja i ukierunkowana na obrażenie kobiet. Poza słowami liczy się cel i kontekst wypowiedzi- tak jak możesz o kimś powiedzieć : to jest stara kobieta i nie będzie to nacechowane negatywnie (np dla ogólnego stwierdzenia wieku 100letniej babci, albo możesz to użyć w formie obraźliwego epitetu. chyba nie trzeba szczególnej inteligencji żeby to zrozumieć? A dlaczego mężczyżni obrazają sie jak się mówi, ze sa słabi w seksie, a Polacy sie obrazaja jak się o całej nacji mówi złodzieje i pijacy?

Gość gość
https://www.youtube.com/watch?v=jz_X3m_Z9WQ Gdzie w tej wypowiedzi jest obrażanie? Stwierdził fakt i poprał je argumentem. Nie obrażał. Nie powiedział że kobiety są głupsze tylko mniej inteligentne i słabsze to nie obraza. Mało inteligentnie zareagowała posłanka której reakcja jest wyraźnie emocjonalna.

Gość gość
Tylko że on nie obraża a stwierdza fakty? Jakie? Ok. Możesz być inteligentniejszy od fryzjerki swojej matki, albo woźnej w szkole, ale czy jesteś inteligentniejszy od pani inżynier pracującej dla NASA, albo lekarki prowadzącej badania nad nowymi lekami ? No nie, szczanie na stojąco nie dodaje do inteligencji dodatkowych punktów.

Gość gość
Nie powiedział że kobiety są głupsze tylko mniej inteligentne bo? mniej inteligentny to okreslenie wartosciujace. Nieznacznie mniej chamska wypowiedx niż głupsze, sens ten sam, tak samo prostacko-chamsko- prymitywny

Gość gość
Ciecie, panowie z budowy, smieciarze, cała armia inteligentnych ponad normę :-D

Gość gość
Porównajcie sobie kobiety i mężczyzn w waszej pracy. Zauważcie że kobiety są mniej wydajne, często są zmęczone, boli je głowa, są jakby nieobecne. Poza tym to jednak mężczyzna powinien kobietą stawiać kawe czy jakieś jej zachcianki więc to logiczne że powinien zarabiać więcej żeby móc jej to zapewnić.

Gość gość
Patrzac na poczynania pewnego pana z partii Nowoczesna to stwierdzam,ze kazda kobieta bylaby inteligentniejsza od niego.

Gość gość
Nie rozumiecie. Chodzi o ogół mężczyzn i ogół kobiet. Wiadomo że są wybitnie inteligentne kobiety które deklasują nie jednego mężczyznę ale ogółem więcej jest inteligentniejszych mężczyzn niż kobiet. Kobiety są przeciętne inteligencją. Powtarzam pytanie która z was zna więcej inteligentniejszych od siebie kobiet niż mężczyzn?? ?

Gość gość
Uwazasz ,ze kobiety nie umieja stosowac wiedzy w praktyce? Od kiedy? Zeby byc madrym to trzeba byc inteligentnym i w wiekszosci tak jest bez wzgledu na plec. Ciekawe,ze na temat wiekszosci kobiet i ich madrosci, wypowiadaja sie najczesciej faceci prosci,chamscy, niewyksztalceni bo to by po czesci sie dowartosciowac

Gość gość
13.30 jest odwrotnie,wybitne jednostki to zazwyczaj mezczyzni z duzo inteligencja, notomiast przecietnie kobiety sa inteligentniejsze od mezczyzn

Gość gość
Potrafią zastosować wiedzę w praktyce ale mężczyźni robią to lepiej bo są inteligentniejsi. Mądrość wcale z inteligencją sie nie łączy. Inteligencja to g*****e własnie umiejetność abstrakcyjna pomocna w fizyce, szachach, matematyce. Zobaczcie średnią programów naukowych np na yt. 70% oglądających te kanały to mężczyźni. To własnie ta dysproporcja pokazująca że większość (nie wszystcy) mężczyzn jest inteligentniejsza.

Gość gość
No ja kiedyś usłyszała od jednego mojego lidera na dzień dobry że prawdopodobnie jestem głupia Spytałam dlaczego?On odpowiedział bo jesteś blondynką a blondynki są głupie.Już wiemy kto wymyśla kawały o bkondynkach i na czym opierają swoje tezy.Osobiscie urodziłam sie jako blindynka i sie za głupią nie uważam o czym swiadczy no.moje swiadectwo z policealnej ,tylko jedna 4 reszta to 5.Poczułam suę urażona.s

Gość gość
Podajcie mi przykład z życia codziennego że mężczyzna jest mniej inteligentny. Ja mogę podac tysiące przykładów że jest odwrotnie.

Gość gośćlejdiii
Spójrzcie na świat i do czego doprowadza inteligencja mężczyzn. Wojny, ku/rewstwo i planeta-śmietnik:-o

Gość gość
gość dziś Nie obraź się ale tą wypowiedzią trochę potwierdziłaś że jesteś głupia. Po pierwsze napisałaś nie na temat. Nikt nigdy nie powiedział (w tym temacie) że kobiety są głupie czy głupsze od mężczyzn. Nie są. Są po prostu mniej inteligentne. Po drugie mówisz że o twojej "inteligencji" swiadczy świadectwo ze szkoły. Oceny czy wykształcenie nie mają nic wspólnego z inteligencją. Jest masa mało inteligentnych kujonów czy geniuszy którzy się nie uczyli bo to ich nie ciekawiło. Nie mniej jednak facet który powiedział że jako blondynka jesteś głupia to jakiś niedowartościowany idiota. Nie powinnaś się przejmować. Powinnaś obrócić to w żart.

Gość gość
Powtarzam pytanie która z was zna więcej inteligentniejszych od siebie kobiet niż mężczyzn?? ? ja znam wiele inteligentnych kobiet (co najmniej ze 30), niektóre inteligentniejsze ode mnie, natomiast z facetów to może ze 3 znanych mi uznałabym za mądrzejszych od siebie

Gość gość
gośćlejdiii dziś Nie nie, to o czym napisałaś to sprawa nie mężczyzn a wszystkich ludzi. Chytrość, wyzysk, chęć posiadania coraz wiecej i wiecej to cecha każdego człowieka. Te cechy spowodowały takie zmiany w środowisku

Gość gość
Osoba zakładająca taki temat, na pewno jest mniej inteligentna emocjonalnie.

Gość gość
gość dziś Podaj jakiś przykład, argument potwierdzający to co napisałas.

Gość gość
gość dziś Tak, masz rację. Inteligencji emocjonalnej nie mam za bardzo rozbudowanej.

Gość gość
Porównajcie sobie kobiety i mężczyzn w waszej pracy. Zauważcie że kobiety są mniej wydajne, często są zmęczone, boli je głowa, są jakby nieobecne. u mnie w pracy (duża spółka) jest 4 dyrektorów- 3 to faceci, 1 to kobieta i tylko ona jest od spraw merytorycznych, zna się, podejmuje decyzje. Reszta panów jest z nadania partyjnego- przyjdą, wypiją kawę, posiedzą w necie, dadzą wywiad do prasy, nawet nie sa w stanie poznać po twarzy kto jest ich pracownikiem, a jak maja podjąć decyzję to najpierw 2 tygodnie próbuja to zwalić na kogos innego. Firma sie trzyma na pracy tej dyrektor i 3 kompetentnych kierowniczek zarządzających poszczególnymi działami i głównej księgowej. Zadna z nich nie ma "babskich dni", humorów, podejmuja decyzję, potrafią wziąć za nie odpowiedzilność

Gość gość
Niemniej jednak im niższa inteligencja emocjonalna tym wyższy iloraz inteligencji

Gość gość
gość dziś Te kobiety po prostu się starają i angażują w prace a faceci prezesi wolą sie poobijać. To nie świadczy o ich mniejszej inteligencji.

Gość gość
Podaj jakiś przykład, argument potwierdzający to co napisałas. doświadczenie zyciowe oparte na empirycznych badaniach w terenie. A teraz daj mi -przykład ty , ze jestes inteligentny?

Gość gość
Te kobiety po prostu się starają i angażują w prace a faceci prezesi wolą sie poobijać. To nie świadczy o ich mniejszej inteligencji. to swiadczy o ich mniejszej inteligencji, do picia kawy to byle d..... można wziąć, czasem warto podjąć merytoryczna decyzję i nie płakać przy tym

Gość gość
gość dziś Podaj jakiś przykład, argument potwierdzający to co napisałas. doświadczenie zyciowe oparte na empirycznych badaniach w terenie. A teraz daj mi -przykład ty , ze jestes inteligentny? Nie podałaś przykładu tylko sprytnie próbujesz go ominąć :). Jakiś z życia codziennego podaj, sytuację czy coś. Ja jestem kobietą i założyłam te temat bo uważam że jestem przeciętnie inteligentna i znam więcej mężczyzn inteligentniejszych ode mnie niż kobiet. Dlatego dziwi mnie bulwersacja kobiet po wypowiedziach k***ina.