Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do przeciwników PiS

Polecane posty

Gość gość

Proszę nie robić burd i zamieszek na ulicach tylko uszanować wynik legalnych wyborów. Ja musiałem patrzeć na 8 lat rządów PO-PSL i nie rzucałem się pod rządowe limuzyny. Jeśli wam coś przeszkadza to zapraszam na wybory. Jeśli przegraliście wybory, to znaczy, że jest was mniej i jesteście mniej aktywni w wyborach. Jeśli tak bardzo chcecie bronić demokracji to zacznijcie od akceptacji wyników demokratycznych wyborów.

Gość gość
Do 16:52 W Polsce głosy na mandaty przelicza się metodą D’Hondta zgodnie z którą PiS ma większość. To są legalnie wygrane wybory i legalnie zdobyta władza. Nie możecie pogodzić się z tym, że jest was mniej i chcecie rządzić większością.

Gość gość
16:58 Z Pani/Pana wypowiedzi wynika, że PiS nie może robić tego co poprzednie ekipy. Jeśli ktoś nie zauważył to dawniej po wyborach też zachodziły zmiany w Trybunale Konstytucyjnym, także zmieniali się prezesi państwowych spółek. Po przejęciu władzy przez PO także duża część dziennikarzy wyleciała z TVP. Tylko dawnej te sprawy nie były tak nagłaśniane. PiS działa dokładnie tak jak inne partie, tylko dla jego działań wytworzono wielką antyreklamę.

Gość gość
PiS się znowu ośmieszył Syriusz Wolski nie został zaproszony na szczyt UE co za niefart.

Gość Rescator555
@ gość dziś PiS się znowu ośmieszył Syriusz Wolski nie został zaproszony na szczyt UE co za niefart<<< Pytanie, czy osmieszyl sie tylko PiS, czy caly ten kraj?

Gość gość
17:16 Poprzednie rządy także przejmowały TK, tylko wtedy mało kto o tej instytucji słyszał, generałowie także odchodzili, a niektórzy np. ginęli w tajemniczych i zagadkowych samobójstwach jak generał Petelicki, który krytykował PO. Władza sądownicza była tak zawłaszczona przez rząd, że istnieli sędziowie na telefon. Proszę przeczytać o tej sławnej aferze, gdzie osoba podająca się za podwładnego Tuska ustala datę rozprawy przez telefon z sędzią. Czy to nie jest zawłaszczenie sądów? W samorządach cały czas siedzą te same kliki i układy od wielu lat.

Gość gość
Do 17:22 faktycznie zasadne pytanie.

Gość Rescator555
gość dziś 17:16 Poprzednie rządy także przejmowały TK, tylko wtedy mało kto o tej instytucji słyszał, generałowie także odchodzili, a niektórzy np. ginęli w tajemniczych i zagadkowych samobójstwach jak generał Petelicki, który krytykował PO. Władza sądownicza była tak zawłaszczona przez rząd, że istnieli sędziowie na telefon. Proszę przeczytać o tej sławnej aferze, gdzie osoba podająca się za podwładnego Tuska ustala datę rozprawy przez telefon z sędzią. Czy to nie jest zawłaszczenie sądów? W samorządach cały czas siedzą te same kliki i układy od wielu lat.<<< Moglbym zapytac, w jaki sposob poprzednie wladze przejmowaly TK, ilu odchodzilo generalow, czy to rzad PO zamordowal tego generala, czy nie widzisz roznicy miedzy tym, ze istnieli sedziowie na telefon, a tym, ze wszyscy sedziowie maja byc na telefon. Ale wiem mniej wiecej co odpowiesz, wiec nawet nie chce mi sie pytac. Zapytam tylko o jedno: jesli nawet w samorzadach sa kliki, to trwaja w wyniku demokratycznych wyborow, wiec jakim prawem PiS chce to zmienic uzywajac jakichs sztuczek. To jest dokladnie to samo pytanie ktore zadales w swoim pierwszym wpisie.

Gość gość
Do 17:25 poza gen Petelickim którego przyczyna samóbujstwa nie została wyjaśniona który genera jeszcze popełnił samobójstwo bo ja nie wiem?

Gość gość
Czy wiecie ze wiekszosc sedziow TK konczylo swoja kadencje w 2016/17 wystarczylo troche poczekac i mozna by obsadzic Tk "swoimi sedziami" w zgodzie z litera prawa. A teraz zagadka. Czy wiecie na czym polega problem z reprywatyzacja nieruchomosci w Warszawie. Komunisci zabrali przeciez mnostwo ziemi fabryk itp w calej polsce a problem jest tylko z Warszawa. Bo ten dekret byl niezgodny nawet z owczesnym prawem, i widzicie po jakim czasie wychodza problemy "zlego prawa".