Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Właśnie wróciłam do domu ze szpitala, miałam prawie udar mózgu tzw TIA

Polecane posty

Gość gość

fachowo się to zwie ''przemijający atak niedokrwienny (transient ischemic attack)'' mam dopiero 30 lat

Gość xo_
Coraz młodsze osoby popadaja w ciężkie choroby, stresowy tryb życia. Dużo zdrowia życzę

Gość gość
oj. Zdrowia życzę. Może to niezbyt zdrowy tryb życia. Trzeba by sie "zresetować", żeby nastepnym razem nie było gorzej.

Gość gość
a jaka przyczyna? chorujesz na coś?

Gość gość
Zdrowia.

Gość gość
zdrówka żeby takie coś wystąpiło musiałaś być od dłuższego czasu w mega stresie to g****o nigdy nie wychodzi tak od sobie długo na to pracowałaś a dokładniej twój stres dużżżżo zdrowia

Gość gość
przyczyna ? - chroniczny stres i problemy, ciągłe nerwy, nie potrafię rozładować emocji i tłumię złe emocje w sobie - z powyższym łączy się to, że źle sypiam, niedosypiam, a potem po 12 godzin snu i znow 5 godzin albo budze się po 2-3 razy w nocy - nieodpowiednia dieta, wszystko na szybko, niedojadanie a potem obżeranie się czym popadnie - zero aktywności fizycznej, bo trudno nazwać aktywnością spacer 0,5 km na przystanek To stało się w poniedziałek po południu, narastał ból z tyłu głowy w okolicy politylicy, oczy mnie jakoś bolały, siedziałam przy komputerze i nie wiedziałam co robie, gapiłam się w ekran jak zombi, wstałam i w glowie mi się kręciało, patrzę w lustro i wyglądalam jakbym była pijana, w lazience jakoś mi było ciemno, zadzwoniłam od razu po pogotowie :O Od lekarza dowiedziałam się, że to wynik mojego stylu życia, prawdopodobnie nerwica spowodowała taki atak, dowiedziałam się ze TIA to ''mikro zatkanie się'' żyły, w dużym dochodzi do prawdziwego poważnego udaru lub zawału

Gość gość
To nieciekawie. :-/

Gość gość
a dają nato rente?;-)

Gość gość
Renty nie dają nawet ludziom bez ręki albo nogi.

Gość gość
Renta się należy wg ZUS osobie NIEZDOLNEJ DO JAKIEJKOLWIEK PRACY... przykładowo nie masz nogi, renta ci sie NIE NALEZY, do pracy mozesz isc np jako kasjerka albo portier albo mozesz isc na produkcje lepić pierogi

Gość gość
Na jednej nodze?