Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety po ciąży, czemu o siebie nie dbacie

Polecane posty

Gość gość

Nie umalujecia,nie zadbacie o fryzurę, o ubiór ,o figurę. . Chodzicie otyle,z tłustym włosami z odrostami,ubrane w Łachy .Brzydkie,zmeczone,nie atrakcyjne.

Gość gość
w większości niestety prawda... brzydkie, zmęczone i pchają ten wózek z rozdartym bachorem... a wystarczyłoby choć zrobić włosy, ubrać się ładnie, dziecko też woli mieć zadbaną mamę niż coś takiego... tak, oczywiście, zaraz będziecie jęczeć że przy dziecku nie macie czasu - to moze nie trzeba było go robić, skoro nie umiecie teraz życia przeorganizować?

Gość gość
Właśnie też bym chciał to wiedzieć!

Gość gość
Później dziwić się że młode dziewczyny kręcą nosem na bycie matką - to od razu kojarzy się z zaniedbaniem, zmęczeniem i smutkiem na twarzy kobiety, niestety. Dodatkowo zazwyczaj są też niemiłe dla otoczenia i uważają że wszystko im wolno. Nic pozytywnego.

Gość gość
a później zdziwienie, że "mężczyzna już na mnie nie patrzy jak przed ciążą" bo i nie ma na co patrzeć, same są sobie winne

Gość stulejarczyk
no, a potem ich mężowie czy partnerzy szukają innych, ładniejszych kobiet. Nie dziwię im się.

Gość gość
Macie rację. Postuluję, żeby kobiety - matki miały tyle czasu, żeby zrobić się na bóstwo, poćwiczyć i zrelaksować się. Powiedzmy 1h na zadbanie + 1 h na ćwiczenia + 1 h na medytacje lub cóś. A te 3 h to tatuś z dzieciakiem posiedzi, jednocześnie posprząta, poprasuje, może zakupy zrobi. Jestem za!

Gość gość
Aby umyć włosy i ładnie się ubrać wcale nie potrzeba 3 godzin.... Bez przesady. W życiu nie wyszłabym z brudnymi włosami do sklepu.

Gość gość
Nie mam brudnych włosów, ale jestem w stanie zrozumieć takie, które mają. Kobiety po ciąży są przeciążone. To nie kwestia samego czasu, tylko sił i chęci. Przy przeciążeniu traci się i 1 i 2. To tak, jakby żona zaciągała męża do sypialni, a jego właśnie z roboty wyrzucili i on się tym przejmuje. To tylko ciało, można powiedzieć, ale to tak nie działa.

Gość gość
Kto nie opiekowal sie dzieckiem nie ma pojęcia ze to wymaga uwagi 24/7. Idziesz się wysrac a dziecko paro letnie wetknie do gęby nożyczki albo zdemoluje dom. Owszem, jest kiedy o siebie zadbać jak dziecko śpi, ale wtedy trzeba zrobić pranie, obiad, prasować, sprzątać...