Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wiecie że kończą się już pieniądze na program 500 plus ?

Polecane posty

Gość gość

do tej pory wydano na to 20 miliardów złotych, rząd żeby mieć forse wprowadza przymusowe płacenie przez wszystkich ludzi abonemantu RTV pieniądze z aukcji LTE oko 7 miliardów zostały juz wydane na wasze bachory jesienią zacznie się ograniczanie 500 plus, bo dłużej się tego utrzymywać po prostu nie da

Gość gość
Nic dziwnego. Za biedny kraj.

Gość gość
Jestem wlasnie w ciazy, nawet nie pomyslalam raz o 500 plus bo to jest logiczne ze to sie nie utrzyma w przez rok poszlo 20 MLD a ten rok ktory juz sie rozpoczal ma ciagnac 7 mld wiecej...to jest logiczne ze to upadnie bo na to moze sobie pozwolic kraj ktory ma jakie kolwiek pieniadze a te pieniadze ciagna dalsze zadłużenie i wiadomo ze topadnie

Gość gość
bo ten program tylko powiększa patologie, a najbardziej potrzebujący muszą żebrać o pomoc w telewizji i prosić o 1 % podatku

Gość gość
trzeba być idiotą żeby myśleć że ten plan się utrzyma :D Przecież u nas w mieście kobiety starające sie o pierwsze dziecko prawie połowa rzuciła pracę bo by się nie zmieściła we widełkach na 500 plus, wiec skoro kobiety rzucaja prace to robi sie jeszcze większe zadłużenie bo kto ma na to pracować skoro matki się zwalniają

Gość gość
10:43 oczywiście że program się nie utrzyma a już na pewno nie w takiej formie. Ale z tekstem, że nie ma kto pracować to juz pojechałaś konkretnie. Jak pracodawcy zaczną lepiej płacić to gwarantuję ci, że będzie miał kto pracować. Nie popieram żadnej formy socjalu. Żadnej, bo człowiek ma się utrzymywać z pracy a nie życ na koszt innych, ale pracy za grosze również nie będę popierać i nie dziwię się, że kobiety rezygnują z pracy dla 500+.

Gość gość
Jak nie będzie 500 + to dostane inne zasiłki, więc aż tak ubolewać nad tym nie będę.

Gość gość
To, że kobiety rzucają pracę dla 500+ to akurat według mnie JEDYNA zaleta tego programu (który oczywiście nie przetrwa w takiej formie) - może w końcu pracodawcy zaczną proponować ludziom normalne stawki bo sami Ukraińcy wszystkiego nie uciągną!

Gość gość
Przestań szczekać po-wska kreaturo. Nic się nie kończy, co najwyżej utną najbogatszym i bardzo dobrze. Już kafeteryjne mamusie jedynaków zacierają ręce ale niestety, wielodzietne dostaną jeszcze więcej przywilejów, bo tak powinno być. Możecie się zapluć z zazdrości :D

Gość gość
Autorka piszesz bzdury pieniądze na ten cel są zabezpieczone Pamiętaj że żaden rząd nie zlikwiduje programu 500 plus co najwyżej mogą ograniczyć tym najbogatszym, ludzie by ich na taczkach wywieźli gdyby zlikwidowali ten program ,nie ma takiej możliwości .każdy następny rząd utrzyma ten program bo nikt by na nich nie głosował więc nie pisz bzdur Żal ci dupę ściska po prostu

Gość gość
Teraz jest teraz i nikt tutaj nie myśli o tym, że te pokolenie dzieci 500+ bedzie to spłacać... A co do ograniczenia dla bogatszych - płacą ogromne podatki w porównaniu z biedniejszymi i te 500 zł też im się należy

Gość gość
Poza tym jak zatrudniać i płacić więcej skoro automatycznie pracodawca musi płacić większe podatki zusy srusy i inne opłaty. Ty zarobisz 3000 tys a pracodawca musi wyłożyć 5000 tys za to ze jesteś na takiej liście płac.

Gość gość
Autorka piszesz bzdury pieniądze na ten cel są zabezpieczone Pamiętaj że żaden rząd nie zlikwiduje programu 500 plus co najwyżej mogą ograniczyć tym najbogatszym, ludzie by ich na taczkach wywieźli gdyby zlikwidowali ten program ,nie ma takiej możliwości .każdy następny rząd utrzyma ten program bo nikt by na nich nie głosował więc nie pisz bzdur Żal ci d**ę ściska po prostu i tak oddasz te pieniadze- w opłatach za gaz, prąd, jedzenie, obcinaja fundusze na leczenie dzieci, na szpitale. zobaczysz jeszcze

Gość gość
"Przecież u nas w mieście kobiety starające sie o pierwsze dziecko prawie połowa rzuciła pracę bo by się nie zmieściła we widełkach na 500 plus, wiec skoro kobiety rzucaja prace to robi sie jeszcze większe zadłużenie bo kto ma na to pracować skoro matki się zwalniają " G****o prawda. Gdyby tak było to by w ogłoszeniach o prace coś sie zmieniło na lepsze, a tymczasem kiedyś czytałam i jest gorzej niż 8 lat temu kiedy podejmowałam swoją ostatnią pracę a wtedy myślałam że gorzej być nie może. Tymczasem może to co jest dziś. W lokalnej gazecie nie było praktycznie żadnych ofert dla kobiet.

Gość gość
Podobno podniosą podatki najbogatszym i marketom więc 500+ nie padnie na pewno.

Gość gość
12:45 a myślisz, że w takiej sytuacji bogaci i markety tego nie obejda?

Gość gość
Poza tym jak zatrudniać i płacić więcej skoro automatycznie pracodawca musi płacić większe podatki zusy srusy i inne opłaty. Ty zarobisz 3000 tys a pracodawca musi wyłożyć 5000 tys za to ze jesteś na takiej liście płac. X Po pierwsze chciałabym zarabiam 3000 tys-nawet rocznie, niestety zarabiam tylko 6tys miesięcznie. Po drugie nawet gdyby te babki zarabiał brutto 3tys to pracodawcę kosztuja w sumie 3600a nie 5000. A gdyby zarabiał do ręki lekko ponad 2(netto z 3000),to zapewne żadna nie rezygnowalaby z pracy. Ot taka mała różnica.

Gość gość
Odkąd wszedł program 500 plus ciągle słychać ze braknie, jak braknie to braknie na razie jest w tematy zakładają te które są zazdrosne

Gość gość
Gościu z 12:45. Nie mogą podnieść podatku tylko marketom. Co do najbogatszych, to już im podwyższyli podatki poprzez likwidację kwoty wolnej. Ale podatek od osób fizycznych to niewielka część wpływów budżetowych. Słyszałam, że akurat tyle, aby obsłużyć nasze bieżące zadłużenie. Nie wiem czy wiecie, ale zadłużenie Polski zwiększyło się w ciągu ubiegłego roku o 94 mld. Niektórzy twierdza, że juz przekroczyło bilion, inni, że przekroczy dopiero w lecie. W styczniu i lutym bardzo zwiększyły się wpływy do budżetu z tytułu ściągalności vatu. To w dużej mierze kreatywna księgowość, ale może nie tylko. Myślę, że dobrze byłoby dla wszystkich obywateli, bez względu na sympatie polityczne, aby faktycznie spływało więcej podatków kosztem oszustów i wyłudzaczy. Wracając do tematu - programu na pewno nie zniosą, bo dzięki niemu zdobyli władze. PiS juz kiedyś został po 2 latach oderwany od koryta i będzie dbał, aby drugi raz do tego nie dopuścić. Mozliwe, że ograniczą pieniądze dla najlepiej zarabiających, bo to w większości i tak nie ich elektorat.

Gość gość
Wczoraj w Kauflandzie widziałam ogłoszenie że zatrudnią kobiety na kasę i do wykładania towaru ,powiedziałam to mężowi a mąż mówi że kilka dni temu widział w Lidlu takie samo ogłoszenie .Więc jednak poszukują kobiet do pracy

Gość gość
U mnie na wsi dwa spozywczaki zamknęli bo baby w domu siedzą i z pracy się pozwalnialy bo po co robić za 1500 ( z tego dojazd, ubranie kosztuje bo wygladac musi)jak można nic nie robić i mieć 1500 i bez żadnych kosztów. A ubezpieczenia.spol. i tak mają bo mężowie oficjalnie pracują. Na tym 500+ to tylko cwaniaki korzystają. Eh ta Szydlo. Jak można było tak bezmyślnie zrobić.

Gość gość
Niestety z populistami tak jest że prędzej czy później kończą się im cudze pieniądze. A PiS to taka klero-boszewicka partia która chce rozdawać nie swoje

Gość gość
13#16 ubezpieczenie to mają ale zdrowotne a nie społeczne.

Gość gość
A ja nie widuję na sklepach masowych ogłoszeń o przyjęciach na kasę. Zdarzają się sporadycznie, ale po kilku dniach znikają.

Gość gość
Poza tym mieć 1500 z pracy i 1000 z 500+ (przy trójce dzieci) czyli razem 2500a mieć tylko 1500z 500+ 3to różnica 1000. Nie wierzę, że me,owie tych pan A tak dobrze zarabiają że 1000w jedna czy druga to takie nic. Z reszta skoro praca w spozywczaku taka wspaniała jest to powinny być tam kolejki a nie zamknięcia. Być może gdyby pracodawca płacił lepiej nie byłoby problemu ze znalezieniem pracownika.

Gość gość
Wy myślicie, że sklepy będą więcej płacić? Bzdura. Będą ciągnąć nadgodziny te osoby które wyjścia nie mają I muszą pracować np.kobiety które maja dzieci powyżej 18 albo te które do emerytury muszą dopracować. Będą zapierniczac za te co się zwolniły i za marna pensje. Ja bym na miejscu tych sklepów zwrócił się z pismem do p. Szydlo o pracowników, niech znajdzie kobiety do pracy i niech zobaczy co to spowodowało. Taka mądra a tego nie przewidziała. Społeczeństwo mądrzejsze od niej. Takie cwaniaki co tylko myślą jak coś wykombinować to wykombinuja żeby nie robić nic a ona SZydlo taka łaskawa dla nich jest.

Gość gość
a u nas nie ma żadnych ogłoszeń o pracę w sklepie ani na normalnym stanowisku jak coś to harówa u panów prywaciarzy za grosze i poniżanie :-o a 500 czy jest czy nie olaboga płakać krwią nie będę tyle lat sama dzieci utrzymywałam i co teraz mam się wieszać żałośnie jesteście może nie jestem bogaczką ale mi to pincet doopy nie urywa tak jak wam A dodam że bardzo jestem ciekawa jak PO wytłumaczy Polakom że PIS miał i dał pincet a oni nie mają i nie dają pincet :-D a o czym tu mowa tym razem zrobią goldamber i będzie super a polaczki będą się cieszyć że niw ma w polszy nic a w innych krajach zasiłki na dzieci sa i płaca jest tylko ta polsza taka zacofana Pożyjemy zobaczymy Tusk jak wróci to nie prędko się pogodzi z tym że na konto mniej wpływa niż do tej pory co miesiąc więc goldamber mu zmodyfikuje różnicę :-)

Gość gość
Tylko że długi tego marionetkowego rządu spłacać będą wasze wnuki

Gość gość
Ale dlaczego was boli że ciężko znaleźć jelenia co będzie zapiepzral za najniższą krajową? Pracodawcy sami niech sobie robią za takie pieniądze. Wy się oburzacie ze kobiety nie chcą być wyzyskiwane zamiast oburzać się na Kaufland ze płaci tylko 1500 za miesiąc harówy.

Gość gość
13.26 i 13.30 dokładnie.