Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy nazwa zleceniodawcy jest potrzebna kiedy podaję tytuł?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Piszę tutaj, ponieważ wydaje mi się bardziej prawdopodobne otrzymanie odpowiedzi niż na innych kategoriach. Niedawno założyłam konto w banku, jeszcze się uczę i w sumie jestem w tych sprawach laikiem. Mamie zlikwidowali osiedlową agencję, w której robiła rachunki. Nie ma czasu na stanie w kolejce na poczcie i poprosiła mnie, abym zrobiła to przez internet. Tylko, że na rachunku jest nazwa i adres zleceniodawcy, a w przypadku robienia tego przelewu poprzez swoje konto bankowe nie mam możliwości zmienienia tego. Jest długi numer "tytułem" i zastanawiam sie czy jeśli przelew pójdzie pójdzie z mojego konta, z tym nr tytułem to czy się zaliczy ? Proszę o odpowiedz

Gość gość
Tak, ważny jest tylko tytuł przelewu i rachunek na który przelewasz. Nieważne kto wysyła, przecież równie dobrze możesz ty opłacać rachunki mamy, w agencji też nikt nie sprawdzał kto płaci. Dla ulatwienia możesz sobie zapisać odbiorcę- często jest coś jak "odbiorcy stali" albo "odbiorcy zdefiniowani", wtedy masz zapisaną elektrownię czy gazownię i idzie szybciej.