Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak obliczyc powierzchnie dachu

Polecane posty

Gość gość

Jak obliczyć powierzchnie dachu z katem nachylenia 42° jest jakiś wzór bo facet mi obliczal co będzie robił dach i zdaje mi się ze o prawie 50 metrów policzył za duzo.W projekcie jest napisane powierzchnia dachu 198 czy moze coś się jeszcze dolicza? Może ktoś się zna

Gość gość
Nikt mi nie pomoże???

Gość gość
Może dzisiaj mi ktoś odpowie czy gościu nie chce mnie oszukać na kasę na metrach

Gość gość
Żryj gó\wno tępa szmato! Do podstawówki naucz się liczyć! Suko!

Gość gość
Podaj rodzaj dachu czy to jest jednopołaciowy ?

Gość gość
Dwuspadowy liczyłam powierzchnie ale z rzutu dachu ale mnoży się przez jakiś współczynnik każdy kat nachylenia ma inny moze jest ktoś kto robi dachy i się na tym zna

Gość gość
Podaj wysokość dachu szerokość i długość .

Gość gość
a z czego będzie dach? blacha się zakłada 30 cm na każdym płacie. są też ścinki, odpada najmniej 10m blachy. poza tym, nadmiar blachy hurtownia odbierze i odliczy.

Gość gość
Ma być położona folia i laty i kontrlaty a gościu powiedział ze jest 240m² dachu a w projekcie podany jest powierzchnia dachu 193.80. Liczyłam też z rzutu dachu to wychodzi mniej bo to się mnoży przez jakiś współczynnik kata nachylenia dachu chyba 1.346 jak znalazłam w Internecie .nie chce żeby mnie oszukał na te metry bo zapłacę więcej .

Gość gość
Garaż 930 na 430 kat nachylenia 42° dom 1010 na 990 kat nachylenia 42° to w cm jest

Gość gość
I za nic mi nie wychodzi 240 m² maz jest za granica i muszę się tym zająć sama a nie chce żeby mnie ktoś oszukał jak maz wruci z zagranicy to zmierzy dach i tak i tak ale tu też chodzi żeby materiału nie zamówić za dużo wyliczył mi 5 rolek foli i 720 m łat i 400 kontrłat.

Gość gość
Pomoże mi ktos

Gość gość
42 stopnie = 0,743 Garaż: 930= 9,3 430= 4,3 9,3 x 4,3 = 39,99 39,99 / 0,743 = 53,82 Dom: 1010 = 10.1 990 = 9,90 10,1x9.90 = 99,99 99,99 / 0,743 = 134,57 134,57 + 53,82 = 188,39 m2 Powierzchnia dachu garaż + dom = 188,39 m2

Gość gość
Dzięki bardzo

Gość Darekks
Wpisz w google i znajdziesz wzór :) Jeżeli jesteście jeszcze na etapie wyboru pokrycia dachowego to moim zdaniem warto odwiedzić ofertę Braas ponieważ mają nie tylko dachówki ale również blachodachówki panelowe.

Gość Sebiks43
Zgadza się :) Teraz w Braas również zmieniły się cenniki co do dachówek. Myślę, więc że szukając dobrej jakości pokryć dachowych warto będzie również zajrzeć na ich stronę monier.pl