Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy macie może przepis na idealne schabowe

Polecane posty

Gość gość

Hej cały czas próbuje zrobić idealne schabowe, takie pyszne jak robi zawodowy kucharz ale nigdy takie nie wychodzą. Znacie może sekretny przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
schab trzeba namoczyc w cebuli i mleku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zawodowi kucharze jajko do panierowania mieszają z maggi w płynie, także może to i pyszne, ale raczej niezbyt zdrowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Prawdziwe schabowe powinno się smażyć na smalcu, a nie na oleju. Ale to raczej nie jest zdrowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja widziałam jak kuzyn najpierw rozbił mieso, pozniej posolić z jednej a popieprzyć z drugiej, najpierw mąka pszenna pozniej jajko a na końcu bułka i na rozgrzany olej szybko smażyć i zeby doszło do piekarnika na chwile. Były dobre choć ja smażonego mięsa to nie lubie..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Liczysz schabowe w mleku i cebuli .Smazysz na smalcu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja godzinę przed smażeniem wcieram w rozbite kotlety vegetę z obu stron,obsypuję przyprawą do mięsa.Po godzinie w jajku,w bułce i na rozgrzany ole lub smalec. A z tą magą żeby wlać do jajka to niezły pomysł, muszę spróbować, na pewno Kotlet jest smaczniejszy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
vegeta i przyprawa do mięsa to podwójna dawka trucizny, a jak dodasz magi to będzie potrójna. już może przy jednym pozostań, naprawdę jesteś tak uzależniona od glutaminianu sodu, że potrzebujesz potrójną dawkę na jeden kotlet??:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja rozbite kotlety wkladam do miski z roztrzepanymi jajkami,nawet na kilka godzin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Posolić, popieprzyć, obtoczyć w jajku obtoczyć w bułce tartej, smażyć i masz idealne schabowe :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najważniejsze moim zdaniem to nie przesadzać z przyprawieniem - żadnych maggi i vegety.... Normalnie sól, pieprz, majeranek. Ja dodaję też czosnek granulowany, paprykę słodką i lubczyk. Nie rozbijać zbyt cienko. I najważniejsze to mocno rozgrzany tłuszcz i jak najkrótsze smażenie, aby mięso nie było twarde. Wcześniej przyprawiam i trzymam w lodówce, a panieruję bezpośrednio przed smażeniem. No i najlepszy kotlet jest z kością;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×