Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Źle dobrane okulary?

Polecane posty

Gość gość

Witam, od urodzenia mam wadę wzroku, jednak z czasem stawała się mniejsza i przez ok. 5 lat okulary tylko do komputra. Ostatnio byłam na wizycie u okulisty i wzrok mi się "nieco" poprawił, bo na prawym oku mam +0,5 a na lewym +3. Wczoraj kupiłam sobie okulary w salonie w którym miałam badanie gdy je założyłam na pierwszy rzut oka było okej, wiadomo nieco dziwnie bo nie byłam już przyzwyczajona do noszenia jednak widzę jeden problem, gdy ma, okulary z bliska widzę świętnie, a z daleka ma wszystko rozmazane. Nie wiem czy to kwestia tego że nie jestem przyzwyczajona, czy tak ma być skoro jestem dalekowidzem czy najzwyczajniej w świecie źle mi dobrali okulary. Proszę o informację czy ktoś miał podobnie. Bo nie wiem czy do nich iść i zgłaszać problem czy odczekać chociaż kilka dni i zobaczyć. Z góry dziękuje za odpowiedz.

Gość gość
Proszę o odpowiedz

Gość gość
Chyba lepiej zapytać o to samo w salonie w którym je kupiłaś.

Gość gość
Mysle ze wszystko ok.Okulary + sa tylko do czytania i właśnie z bliska widzi sie dobrze a z daleka zle.Ja do chodzenia mam tez minusy,i nieraz jak zapomne zdjac + i gdzies ide to bym sie zabiła w nich.

Gość gość
Dzięki za odpowiedz, czyli rozumiem że te okulary mogę przeznaczyć tylko do czytania/komputera bo do chodzenia na codzień się nie nadają? Czy wzrok mi się przyzwyczai?

Gość gość
Jeżeli to zobaczysz to możesz odpisać. Bo zastanawia mnie fakt, czy mogę chodzić w tych plusach na codzień czy tylko do pracy z komputerem? Sama nie wiem. Proszę o pomoc

Gość gość
Słyszeliście może coś o szkłach ACTIVE?