Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przedszkole montessori dla dziecka z autyzmem

Polecane posty

Gość gość

Chcialabym posłać moją córeczkę która ma podejrzenie autyzmu do przedszkola montessorianskiego ,oczywiście z oddzialami integracyjnymi. Czy któraś mama zna bliżej temat, czy może się wypowiedzieć o takim przedszkolu?

Gość gość
Mam synka z ZA i właśnie placówki Montessori są dla niego polecane, przedszkole sugeruje żeby szukać takiej szkoły bo raczej się tam odnajdzie. Chociaż u nas nie jest łatwo znaleźć integracyjna Montessori, i jednak hamuje mnie trochę ta edukacja w duchu chrześcijańskim. Musisz porozmawiać w przedszkolu, dowiedzieć się jakie mają doświadczenie w pracy z takimi dziećmi, bo sam fakt ze maja oddziały integracyjne nie oznacza ze znają takie zaburzenia i potrafią z naszymi dziećmi pracować. Na pewno warto mieć do przedszkola konkretną diagnozę i jeśli potwierdzi się autyzm, to orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego z odpowiednimi wskazaniami. Za dziećmi autystycznymi idą do placówek prywatnych spore pieniądze.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedz, może jeszcze któraś mamusia coś doradzi

Gość gość
Up

Gość gość
Podnosze

Gość gość
Moje dziecko chodziło przed 3lata do Montessori. Teraz chodzi do szkoły państwowej i ciężko mu się odnaleźć. Montessori jest super. Ale później w zwykłej szkole nikt już dziecka nie pyta czy czegoś chce czy nie tylko musi to zrobić i koniec. Diagnozuję właśnie moje dziecko, bo mamy podejrzenie ZA. O ile w Montessori nie było to widoczne tak uwidoczniło sie teraz w szkole państwowej. Oczywiście każdy przypadek jest inny. Bo córka też chodziła do Montessori i nie miała takich problemów.

Gość gość
Moja córka chodzi do przedszkola prowadzonego metodą Montessori ale w Łodzi - http://przedszkolealbercik.com.pl/ :)bardzo fajna placówka, jak dla mnie super, widać też po córce że dużo z tego wynosi