Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Współpracownica ciągle na L4

Polecane posty

Gość gość

Pół roku temu z macierzyńskiego wróciła dziewczyna, z którą pracuję i dzielę się obowiązkami. Nie znałyśmy się wcześniej, bo zostałam zatrudniona kiedy ona przebywała na macierzyńskim. Dziewczyna ok, miła, sympatyczna tylko problem jest taki, że od czasu powrotu, w pracy była łącznie może z 2 miesiące, a resztę przesiaduje z dzieckiem na L4, bo ciągle choruje. Przed szefem twierdzi, że ze wszystkim się "wyrabiaMY", że wszystko "maMY pod kontrolą", a tak naprawdę któregoś dnia po prostu rzuca L4, zostawia na biurku stertę papierów, za które jesteśmy wspólnie odpowiedzialne i ja koniec końców muszę siedzieć dłużej i ciężej pracować. Mam już tego serdecznie dosyć. Myślicie, że mam ją uprzedzić czy pójść bezpośrednio do szefa i poprosić o oddzielenie stanowisk, ale tym samym ją podkopię i pewnie długo nie popracuje.

Gość gość
Idź od razu do szefa. Baba zwyczajnie Cię olewa. W resztkach jej mózgu króluje obecnie tylko dziecko, więc będzie olewała Cię zawsze.

Gość gość
dokladnie albo podwyzka dla ciebie albo oddyielne projekty...a jak nie pomoze to rzuc zwolnienie wtedy kiedy ona...

Gość gość
A ja bym poszła na l-4,niech zobaczy jak to jest.

Gość gość
Inni pracownicy podsunęli pomysł, żebym zgłosiła te dziwne, ciągnące się L4 i żeby ją skontrolowali, ale to wydaje mi się już przegięciem.

Gość gość
Nasłanie kontroli nie wydaje mi się dobrym pomysłem. Prawdopodobnie dzieciak naprawdę choruje, maluchy często tak mają. Natomiast musisz zadbać o swoje interesy i tak jak pisali przedpiścy - poproś szefa o podwyżkę lub rozdzielenie Waszych projektów, żebyś nie musiała robić za nią za frajer. Nie miej żadnych obiekcji - skoro kobieta ma tak chorowite dziecko to niech chwilowo zrezygnuje z pracy albo zatrudni opiekunkę. Sytuacja obecna jest nie w porządku wobec Ciebie.

Gość gość
I tak ją sprawdzą. ZUS skwapliwie kontroluje chorobowe, które sam musi wypłacać.