Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za mała klatka piersiowa względem brzuszka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Bylam wlasnie na badaniu usg 34 tydz ciazy. Lekarz stwierdził ze klatka piersiowa maleństwa względem brzuszka jest za mała. Chciałam sie zapytać czy któraś z mam miala podobnie I czy sa obawy do niepokoju?

Gość gość
tak, moga być potem problemy z serduszkiem i płucami. o ile dziecko dożyje do porodu

Gość gość
myślałam, że to dotyczy dorosłego osobnika, bo to mój przypadek xD

Gość gość
Koniecznie idź na badania prenatalne. Mogą być słabo wykształcone płuca. Mój synek miał mała klatkę piersiowa. Zmarł po porodzie- niewykształcone płuca i wada serca ;(

Gość gość
Kurczę a to wcześniej wszystko było w porządku?

Gość gość
właśnie wcześniej było wszystko dobrze . dopiero teraz powiedział że może być problem z płucami:(

Gość gość
Moj tak mial, i ma szewska klatke piersiowa. Ro wada wrodzona, ale zyje normalnie, tylko sie rehabilitujemy. Tp nie musi byc najgorsze. A robilas usg 3d ?

Gość gość
właśnie lekarz stwierdził że maluszek jest zdrowy serduszko i wgl, tylko że martwi go to że klatka piersiowa jest mała i płuca mogą nie mieć miejsca aby dobrze sie wykształcić . nie zlecił mi żadnych dodatkowych badań;/ jak sądzicie do końca ciąży może wszystko jeszcze dobrze sie uformować.? dodam że jestem w 34 tyg .

Gość gość
właśnie lekarz stwierdził że maluszek jest zdrowy serduszko i wgl, tylko że martwi go to że klatka piersiowa jest mała i płuca mogą nie mieć miejsca aby dobrze sie wykształcić . nie zlecił mi żadnych dodatkowych badań;/ jak sądzicie do końca ciąży może wszystko jeszcze dobrze sie uformować.? dodam że jestem w 34 tyg .

Gość gość
Konsultowałaś to z innym lekarzem specjalistą?