Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie moge na siebie patrzec :( rozstepy

Polecane posty

Gość gość

25 lat, pierwsza ciaza, pierwszy porod. Wszystko przebiegalo wrecz ksiazkowo: przytylam 15 kg (przed porodem wazylam 48 kg przy wzroscie 170 cm), mialam tylko lekkie mdlosci, ominely mnie wszystkie ciazowe dolegliwosci typu zaparcia, hemoroidy, nocne pobudki, puchnace stopy itd. Z wyjatkiem jednego: rozstepow. Od samego poczatku ciazy smarowalam sie 2-3 razy dziennie polecanymi przez lekarzy i kolezanki specyfikami (m.in elancyl, bio oil) + stosowalam jeszcze naturalne oleje (ze slodkich migdalow itp). W 6 miesiacu zaczely sie pojawiac pierwsze rozstepy (na posladkach). W ostatnim miesiacu nastapil wysyp....posladki, uda, piersi. Jedynie brzuch ominelo. Jestem 3 tygodnie po porodzie i za kazdym razem gdy wieczorem wsmarowuje w cialo kolejne specyfiki rycze widzac to, co stalo sie z moim cialem. Nie martwie sie o ujedrnienie itd bo wiem ze za 3 tygodnie wroce do cwiczen, zreszta cala ciaze i przed nia bylam aktywna. Cwiczeniami jednak rozstepow nie zlikwiduje. Jestem mloda, chcialabym moc sie pokazac w te wakacje w bikini, chcialabym normalnie chodzic na basen a tu taki koszmar :( gdyby to byl brzuch i piersi to bym sie zakryla strojem jednoczesciowym i tyle, ale uda...ich niczym nie zakryje :( Wiecie moze czy sa jakies zabiegi dla kobiet karmiacych piersia, ktore by wplynely na widocznosc rozstepow? Wszyscy trabia zeby zajmowac sie wlasnie tymi swiezymi, czerwonymi, ale jednoczesnie podkresla sie ze matki karmiace maja sie wstrzymac dopoki nie odstawia malucha od piersi :(

Gość gość
teraz skup sie na dziecku :) i odkladaj pieniadze na laser. Dlugo chcesz karmic piersia?

Gość gość
Przykro mi:( P.S. Miałaś zaburzenia odżywiania że miałaś taką niedowagę?

Gość gość
Przykro mi Malgorzato,chciałaś dziecko to masz!

Gość gość
Tak...najważniejszy cel-pokazać sie w bikini.idiotka

Gość gość
Zakładaj bikini, prawie wszystkie mają, ja się rozstepami nie przejmuje bo na to się nie ma wpływu a na cellulit już np tak Może spróbuj jakąś maść na blizny np cepan

Gość gość
a jaki masz wplyw na cellulit???

Gość gość
19:57 A kto powiedział, że to jej najważniekszy cel? A co w tym dziwnego, że komuś, zwłaszcza młodej kobiecie zależy na ładnym wyglądzie? Ludzie dla atrakcyjnego wyglądu się katują ćwiczeniami, dietą, wydają krocie na operacje, a kobieta pyta tylko o rozstępy, nic więcej o niej nie wiesz, a oceniasz priorytety zakompleksiańcu.

Gość gość
Ciesz się ze urodzilas zdrowe dziecko. Ja się stresuje każdym szczepieniem, o siebie zaczelam dbać dopiero gdy dziecko miało 4miesiące. Nadal nie mam czasu kremowac się po kąpieli. Używam emolientow aby mi natluscily skórę. Polecam coś z tych ziołowych babci agapi.

Gość gość
Do 19:57 popieram !!! Zamiast zająć się dzieckiem ona chce szczuc obcych facetów na plaży...

Gość gość
20:04 To nie ja pisałam o celluicie, ale zgadzam się, w przeciwieństwie do rozstępów na niego mamy wpływ, przede wszystkim DIETĄ.

Gość gość
20:07 żałosne. Kretynka.

Gość gość
Dieta cwiczeniami masazami, duzo qyailku to kosztuje ale mozna A na rozstępy to chyba tylko laser

Gość gość
19:57 dokładnie...gdyby urodziła chore dziecko,to by wiedziała co to prawdziwy problem! Życzę, by drugie było chore.Wtedy twe rozstępy przestaną istnieć :/

Gość gość
ale wy jestescie poebane :o

Gość gość
gość dziś Do 19:57 popieram !!! Zamiast zająć się dzieckiem ona chce szczuc obcych facetów na plaży... x Też popieram. Ok, wygląd jest ważny. I fakt, ludzie skupiają się na dietach, ćwiczeniach i ja to rozumiem. Co innego borykać się na co dzień ze sporą wagą, mieć jakieś blizny na twarzy czy trądzik. Ale rozstępy? Które pokazujesz jakimś anonimowym ludziom na plaży przez 2 tyg w roku??? Bo co - jakaś obca babka nie pozazdrości ci ciała, jakiś obcy facet się nie zaślini? Ps. pomijam fakt, że dla mnie rozstępy nie są jakieś wybitnie nieestetyczne (nie, sama nie mam). I gdyby kobieta miałaby do tego zgrabne ciało, to uznałabym ją za atrakcyjną.

Gość gość
20:16 ale nie przeginaj nikomu nie życzy się takich rzeczy !!!

Gość gość
Ja parę lat temu na świeże rozstępy używałam serum mustela w szklanym sloiczku 30 ml kosztowało okolo 100 zł tylko to kupilam w Anglii i powiem ci że w większości rozstępy zeszczyl albo zostały cieniutkie blizny mało widoczne.

Gość gość
te co jadą po autorce to grube lochy do rozpłodu seks po ciemku

Gość gość
a ty 20:16 p*****lnij się w ten durny prymitywny suuukowaty łeb kretynko

Gość gość
Sprawdzilam teraz na Allegro są te kosmetyki mustella są dla kobiet w ciąży i karmiących piersią spróbuj może pomogą

Gość gość
Ja mam okropny wystajcy brzuch po ciazy (rozejscie miesni) obwisle cycki z wielkimi sutami itd. Nie moge cwiczyc brzucha Na razie przy rozejsciu a piersi sie nie da podniesc cwiczeniami. Bylam modelka i teraz nie moge na siebie patrzec, twoja rozstepy to nic

Gość gość
Idź na laser, tylko on pomoże i chyba tylko na czerwone rozstępy. Pokarm jeszcze z miesiąc i idź.

Gość gość
Dziewczyna ma 25 lat, to co, jak już została matką ( zdrowego dziecka) tzn ze ma ubierać burkini na plażę ? To juz można o siebie dbać bo zaraz jest hejt? Albo ze robi to żeby faceci się slinili? Weźcie się opamietajcie. A do autorki , spróbuj mustelli i zbieraj na laser. Pamiętam w jakimś programie tv dziewczyne,kt miała ciało poorane rozstepami po ciąży tak konkretnie i laser jej pomógł ale wydatek to pewnie jest spory jak zakladam.

Gość gość
Autorko napewno znajdziesz jakiś sposób na rozstępy. A puki co jak masz dola to poczytaj ten temat... tym hejterkom nic juz nie pomoże choć nie wiem jaki psychiatra by próbował ;-)

Gość gość
Ja też mam rozstępy ale zupełnie nie zwracam na nie uwagi, na początku jedynie wyglądają źle, jak są czerwone, potem już jest ok.

Gość gość
Ja mam rozstępy na udach od 12 roku życia i jakoś ubieram bikini i mam wyj****e co jacyś obcy ludzie o tym myślą. Zawsze byłam szczupła, ale zrobiły mi się rozstępy jak zaczęłam szybciej rosnąć. No i trudno.

Gość gość
Rozstępy zbledna z czasem, polecam zażywać kolagen wpływa na jakość skóry. Jak rodzilas?

Gość gość
ja mam rozstępy już od okresu dojrzewania, na udach, na kolanach, na pośladkach, na piersiach i od dawna szukam sposobu na ich się pozbycie (w chwili obecnej laser to jeszcze marzenie, poza tym jestem dość młoda). pomógł mi rilastil. oczywiście, ponieważ moje rozstępy są ze mną już naprawdę długo, to nie zniknęły magicznie, ale jakby się zmniejszyły? wyglądają na tyle ok, że chyba w końcu odważę się kupić sobie bluzkę z dużym dekoltem (czego nigdy przenigdy jeszcze nie zrobiłam). możesz go dostać tutaj: http://aptekajakmarzenie.pl/rilastil-intensive-krem-rozstepy-p-9888.html może tobie też pomoże :)

Gość gość
Ja po ciąży miałam rozstępy tylko na pupie o górze ud i 1 rok po porodzie ich nie widać. I nic z nimi nie robiłam. Rozstępy przybladną, skurczą sie. Moje anu dostrzec to ktoś musiał by super uważnie z lupa sie przyglądać. Tak nie sadze ze ktoś widzi. I normalnie ubieram bikini. A to, ze smarowałas sie kremami na rozstępy dla kobiet w ciąży to robiłaś głupotę, niestety maja dużo mniej składników odżywczych od zwykłych kremów odżywczych czy ujędrniających. Skóra w ciąży aby nie było na niej rozstępów musi być bardzo nawilżona a te kremy średnio to robią. Ja w pierwszej ciąży popełniłam ten sam błąd. Kremy na rozstępy i dla kobiet w ciąży szły w ilościach hurtowych a teraz w drugiej ciąży używam raz dziennie wieczorem neurogeny albo balsam nivea z q10 ujędrniająco nawilżający i jest ok. Rodzę za tydzień i raczej żadnego rozstępu juz nie bedzie.