Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co macie na scianach w przedpkoju

Polecane posty

Gość gość

Planuje za jakis czas zrobic przedpokoj.Jest w ksztalcie litery L. teraz mam duza szafe oraz komode i listro z wieszakami.Ale to wszsytko wyrzucam.Chce miec tylko na 1 scianie panel do wieszania.Siedzisko z funkcja szafki na buty a na przeciwko duze lustro. Tylko co na scianie.Obecnie mam farbe ale sciany juz brudne. cfo sie sprawdzi w przedpokoju.Na podlogach sa plytki koloru jasna brzoskwinia z bezem.takie same plytki w kuchni oraz lazience.Ale nie bede ich wymieniac bo za duzo roboty.

Gość gość
My mamy tapetę do malowania z włókna szklanego. Wzmacnia ścianę (byle uderzenie dziecka nie spowoduje odprysku czy dziury) i daje dodatkowy efekt w postaci delikatnej tekstury (różne są, od delikatnych, niemal niewidocznych, po efekt "jutowego worka" np.). Lubię i polecam.

Gość gość
My mamy okno w przedpokoju na środku jednej ściany. Na przeciw okna ściana jest czarna w tynku mineralnym. Nie baranek tylko takie kuleczki :P na ścianie z oknem po bokach od dolu do sufitu szafy dwie. Białe fronty a boki w okleinie imitujacej jasne drewno. Między szafkami pod oknem stoi drewniana pufa z białym skórzanym obiciem ;) Na czarnej ścianie ozdobny wieszak biały metalowy dla gości robiony na zamówienie.

Gość gość
Ja mam tynk strukturalny. Nie lubię gładkich ścian, bo zaraz wszystko widać, zwłaszcza na jasnych kolorach przy dzieciach. A tynki też można malować.

Szara farba białe plytki i szafka Taki ciemny prawie czarny chrimiwsny wieszak z Ikei nad szafka Oświetlenie 4 punktowe czarne Kształt tez L

Gość gość
Mój mąż wymyślił w przedpokoju odważny kolor pomarańczowy a na tych ścianach jeszcze około 9 poziomych jakby "rozrzucanych" pasów o nieregularnej szerokości w dwóch innych kolorach żółty, bordo. Na początku mnie to przeraziło jak to zobaczyłam, ale wtedy jeszcze farba była świeża więc kolor wydawał mi sie zbyt agresywny, ale jak już farba obeschła to nawet mi sie to zaczęło podobać.

Gość gość
6:58 Oszalałabym mając takie wnętrza heh U nas remont trwa. Wszystko będzie w bielach, szarościach, czerniach i drewnie dla ocieplenia a żeby dodać trochę wyrazu pomieszczeniom to kolorowe dodatki, ale oczywiście z umiarem. Jasny zieleń, ciemny fiolet, czerwień, jak mi się zamarzy tak się będę kolorem bawić :) Nie mogę się doczekać efektu końcowego :D

Gość gość
Grzyba.

Gość gość
tez mysle albo tapeta lub jakis tynk strukturalny.Sciany zrobie.Ale co z plytkami.Myslalam o pomalowaniu ich szaro

Gość gość
Wszystko będzie w bielach, szarościach, czerniach i drewnie dla ocieplenia a żeby dodać trochę wyrazu pomieszczeniom to kolorowe dodatki, x Jakże oryginalnie :D

Gość gość
9:19 No oryginalnie. Bo kolory to jedno a meble i dekoracje to drugie. Oceniasz a nie widziałaś. Oceniasz po podaniu kolorów. A chciałam zauważyć, że biele i szarości zawsze są i będą na czasie :) Natomiast meble w starym stylu już niekoniecznie. Teraz wszędzie króluje IKEA. A mnie się podoba zupełnie inny styl mebli, frontów. Nie lubię krzyczących kolorów w mieszkaniu. Mnie takie coś przytłacza. Wchodzisz do przedpokoju i wściekły pomarańcz, wchodzisz do salonu a tam czerwona ściana wali po oczach. To nie dla mnie. Więc nie wiem z czego się tak głupkowato podśmiewujesz :o

Gość gość
nie irytuj się tak :classic_cool:

Gość gość
Poszukaj w Internecie aranżacji dla inspiracji- ) pooglądać i spróbuj uchwycić klimat który lubisz. Może to być tapeta, drewno, kamień, blacha np falista (naprawde jest xiekawa) zdjęcia rodzinne, uklad pustych ramek, kwiatki, polki, wieszaki, obrazy albo zabawne drewniane ptaszki czy sama rana ze starego okna z pkienicami. Wszystko! Co Tobie pasuje i pasuje do reszty pomieszczeń!

Gość gość
Gładka ściana a na niej nasze zdjęcia i dwa duże obrazy na których jest nasza karykatura. Każdy kto wchodzi nowy od razu mówi że chyba wesołą rodzinką jesteśmy - to fakt :) jeszcze ozdoby typu Sowy, domki dla ptaszków

Gość gość
gość dziś nie ma sensu malowanie plytek w miejscu, gdzie tyle sie chodzi, to dlugo nie wytrzyma (wyprobowane)

Gość gość
Ja mam tynk japoński, duże lustro a nad lustrem designerski kinkiet active jet, który dobrze je oświetla.

Gość gość
A ja mam pajeczyne !

Gość gość
Zazdroszczę ja mam tapetę która jest porwana w niektórych miejscach ,nie o to chodzi że mnie nie stać na remont ale syf będzie i mnie to przeraża bo ściany krzywe trzeba by wyrównać ,niedawno robiłam jeden pokój młodszego syna wszędzie był syf ,nikt nie miał ochoty na dodatkowy remont przedpokoju .Ale zbieram się i chyba jeden przedpokój zrobię bo jest mały a jedna ściana zabudowa -szafa no drzwi więc praktycznie dwie większe ściany,chcialabym pomalowac na jakiś jasny kolor,a drugi przedpokój jest duży i nie mam pomysłu ale też zrobiłabym na jasno .

Gość gość
Nic ;) Ściany są koloru piasku pustyni i w tym całym przedpokoju a raczej korytarzu jest 6 par drzwi. Lustro planujemy mieć między drzwiami od kuchni a łazienki, ale mamy małe dziecko, które wszystkim rzuca i na razie damy sobie spokój.

Gość gość
szafa, wieszak, szafka na buty a w weekend robię mężowi niespodziankę i wieszam mu na małych wieszaczkach kolekcję jego czapeczek z daszkiem :D

Gość gość
u mni ena ściane jest lustro i płytki w dyżym formacie na wysoki połysk - bardzo fajny efekt to daje ;) płytki kupilam w salonie http://ceramichouse.pl/ tam jest dużo różnych fajnych ekspozycji i można sie zainspirowac ;)

Gość gość
Dwie ściany pomalowane na szaro a dwie w tapecie białej w szare grochy. Początkowo na ścianach miała być tylko szara farba i wybrałam piękny jasny szary kolor. Niestety jasno szary on był tylko na próbniku i w puszce. Na ścianie wyszedł kolor betonu czyli ciemny. Kolor piękny ale absolutnie nie do małego, ciemnego przedpokoju. Dobraliśmy więc białe tapety z szarym motywem, by się ładnie wszytko uzupełniało i wyszło na prawdę przyzwoicie. :) Z mebli mamy tylko białą szafkę na buty i biały wieszak na ścianie. Pierwotnie koloru sosny ale przemalowałam Tikurilą na biało.

Gość gość
W sklepie obi mają bardzo duży wybór lamp. Do przedpokoju też znajdą się tam produkty. Lampa activejet musi być taka, która oświetli cały przedpokój i lustro, to jest bardzo wazne

Gość gośćola789
Ja mam na ścianach duże lustro i odpowiednie kinkiety, które kupiłam w sklepie =mlamp.pl= :)

Gość Bruno       Shatyn
Zdjęcia Generała Jaruzelskiego oraz Prezydenta Wałęsy.

Gość gość
Na ścianach mamy piątki z wakacji...wiszą takie ramy do których można coś wsadzić. Każda rama z innym krajem :)