Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdroszczę kolezance zycia

Polecane posty

Gość gość

Jak wyzej. Ma 19 lat i jest ode mnie rok mlodsza, a ma wszystko. Ja nie mam nic.. - narzeczonego z ktorym jest od 4 lat (z pochodzenia francuzem) - bogatych, wyrozumialych i wyluzowanych rodzicow - wlasne mieszkanie - wlasny samochod - spokojna wizje przyszlosci, moze pujsc jaka droga chce i tak jej wyjdzie + nie musi teraz na nic pracowac - pieniadze - wyjatkowa urode - wycieczki w kazde wakacje, ferie - duza, przyjazna rodzine - duzo, duzo ciekawsze zycie Nie zycze jej zle, zawsze gdy ja widze to czuje sie okropnie. Bez gadania glupot prosze typu "pieniadze szczescia nie daja" bo to guzik prawda. Nie jestem wstanie zmienic rzeczy na ktore nie mialam wplywu. O niczym innym nie marze zeby sie urodzic na jej miejsce.. Tak, musialam sie wyzalic

Gość gość
Inni zyją bez tych rzeczy ,które wymieniłaś i jakoś nie mają powodu do narzekania.

Gość gość Bartłomiej
No cóż, wygląda, że dziewczyna po prostu wygrała w życie. Bywa. Są tacy co im jest lepiej, są tacy co muszą gonić... Ważne, żeby się cieszyć tym co się ma i walczyć o więcej. Nie ma co patrzeć na innych, ważne żeby żyć po swojemu. Jak chcesz coś jeszcze popisac to zapraszam: Bartlomiej.Wald-Opa@o2.pl

Gość gość
Mam koleżankę o której myślałam że urodziła się pod szczęśliwą gwiazdą, zawsze się jaj dobrze powodziło, dzisiaj już tak nie uważam gdyż jej mąż zginą w wypadku samochodowym. Ja nigdy nikomu niczego nie zazdroszczę każdy ma swoje życie i przeznaczenie.

Gość gość
Bez gadania glupot prosze typu "pieniadze szczescia nie daja" bo to guzik prawda x Pieniądze dają szczęście ludziom którzy nie są szczęśliwi sami ze sobą i którzy potrzebują bodźców z zewnątrz, aby choć przez chwilę poczuć się szczęśliwymi. Człowiek tak naprawdę niewiele potrzebuje do szczęścia, wystarczy mu dach nad głową, pożywienie i poczucie bezpieczeństwa i stabilności.

Gość gość
Nie zawsze wszytko jest takie na jakie wyglada. Moze ty widzisz kolezanke jak widzisz a jej zycie wcale nie musi byc takie piekne. Moze sie tylko na taka kreowac. Znam wiele osob o ktorych mozna pomyslec ze maja fajne zycie ale tak naprawde ich zycie wyglaa zupelnie inaczej inaczej. Maz wcale nie jest taki z******ty, choroba, niemoznosc zajscia w ciaze i zal i wiele wiele innych

Gość gość
"i dop*****l sąsiadowi" :D Oj ludzie, ludzie...jakim to jest niby pocieszeniem, że MOŻE życie osoby która ma kochającą rodzinę i dobrą sytuację finansową też ma jakieś problemy. Każdy je ma, ale autorka wcale nie będzie w lepszej sytuacji jak jej koleżanka pokłóci się z narzeczonym albo rodzicami. Ma dziewczyna udane życie i nie ma co gdybać.

Gość gość
Autorko nie licz na to że w życiu coś dostaniesz. Weź dupę w troki i bierz od życia jak najwięcej. Najważniejsze to określić sobie jasno cele na początku małe a potem duże. Czego jej zazdrościsz że ma wszystko podane na tacy? Najwspanialsza w życiu jest satysfakcją z osiągania wszystkiego samemu lub z osobą którą się kocha :D

Gość gość
Po co zazdroscic innym osobom, ze np. lepiej maja. Trzeba sie cieszyc tym co sie ma.

Gość gość
"Człowiek tak naprawdę niewiele potrzebuje do szczęścia, wystarczy mu dach nad głową, pożywienie i poczucie bezpieczeństwa i stabilności." Własnie pieniądze dają poczucie bezpieczeństwa i stabilność w życiu więc naprawdę nie opowiadajcie ,że pieniadze nie mają znaczenia , przeciwnie ,są bardzo wazne i bez nich nie da się żyć. A ,że nawet bogaci ludzie nie maja szczęścia w miłości czy w innych sprawach to fakt. Najlepiej jest nie zazdrościć nikomu tylko zadbać o swoje szczęście.

Gość gość
ok, ma kase, to dużo ułatwia, też bym chciała móc się o nic nie martwić :( autorko zacznij robić coś, co wymaga nie tylko kasy np uprawiać jakiś sport - tu same płacenie za zajęcie nic nie da, potrzebny jest twój upór i wysiłek, a na to nie każdego już stać.. ja trenuje pole dance, polecam!! :D

Gość gość
Może, ale ta koleżanka nie stoi na własnych nogach tylko opiera się na cudzych. Pracuj na swój sukces, to zadanie na wieeele lat, ale na końcu masz zadowolenie - nikomu nic nie jesteś dłużna, wszystko sama się dorobiłaś. W przypadku koleżanki może się okazać że bez poduszki finansowej lub kroplówki środków od rodziców nie daje sobie w życiu rady.

Gość gość
Własnie pieniądze dają poczucie bezpieczeństwa i stabilność w życiu więc naprawdę nie opowiadajcie ,że pieniadze nie mają znaczenia x Tu nikt nie pisze że pieniądze nie mają żadnego znaczenia, bo za coś trzeba żyć, ale posiadanie pieniędzy ponad to czego się naprawdę potrzebuje nie jest gwarantem szczęśliwego życia. A posiadanie praktycznie nieograniczonych środków, możliwość zakupu czego tylko się zapragnie już całkowicie doprowadza większość ludzi do ruiny, bo kiedy wiesz że możesz sobie pozwolić na wszystko, to przestajesz marzyć... dlatego wielu bogatych ludzi źle kończy. Jeszcze nie tak dawno praktycznie każdy polak niewiele miał, na dodatek każdy miał praktycznie to samo i wydaje mi się że ludzie byli szczęśliwsi, potrafili cieszyć się z tego co mają, nie zazdrościli tak sobie... dziś ludziom wmawia się że czegoś potrzebują, bo jak tego nie masz to jesteś nikim i ludzie tak gonią od zakupu do zakupu, dziś nowy telefon jutro telewizor, potem wakacje, samochód, itp, itd... i tak do usranej śmierci, a życie przemija.

Gość gość
Biedni ludzie też nie zawsze mają szczęście w miłości. Sporo znam takich.

Autorka posta ma 20 lat i żałuje, że jeszcze jej się w życiu nie ułożyło? Kochana, masz jeszcze sporo czasu przed sobą.

Gość dlugowlosa na szpilkach
Zazdroscisz kolezance czegos co sama mozesz osiagnac (oprocz urody ,ale nawet nad tym mozna popracowac) wiec zamiast sie dolowac ,uzyj tego jako motywacje zeby polepszyc swoje cialo -sytuacje -zycie ..