Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do młodych mam

Polecane posty

Gość gość

Gdzie mieszkacie z dziećmi? I skąd miałyście pieniądze na mieszkania, jeśli takowe macie? Mam 25 lat, chciałabym mieć dziecko, ale niestety dopiero zaczęłam pracować i niestety na razie na nic mnie nie stać. Narzeczony ma szansę wziąć kredyt. Piszecie że macie np 22 lata i dziecko, wobec tego gdzie mieszkacie? Temat nie ma na celu pietnowanie nikogo, ani złośliwość więc proszę o brak atakujących wypowiedzi. :-)

Gość gość
Mam 23 lata, wiem że młodo zaszłam ale kocham to dziecko i wolałam się nim zaopiekować niż oddać, czy usunąć. Mieszkamy razem z narzeczonym w jego mieszkaniu. Rodziny nam nie pomagają, bo nas nie lubią :(

Gość gość
Up

Gość gość
Mało kto w tym wieku ma mieszkanie. Albo wynajmują mieszkanie, albo dostali je od rodziców lub wzięli kredyt. Ludzie biorą ślub i zaczynaja z kredytem. Zreszta mało kto w tak młodym wieku ma dziecko. W polskich rodzinach zazwyczaj tez facet jest starszy i często on ma mieszkanie lub dobra prace i można sobie pozwolić na ten kredyt. Ja mam 25 lat, mój maz 34, w czerwcu rodzę i wzięliśmy kredyt na mieszkanie z czego mieliśmy 60 tys oszczędności.

Gość gość
Dostałam w wieku 21 lat od rodziców mieszkanie 60 m - 3 pokoje . Za maz wyszłam w wieku 27 l urodziłam w wieku 29l.

Gość gość
Ja mam 22 lata i dziecko mieszkamy na wynajętym mieszkaniu facet sam pracuje ja na macierzyńskim. Tyle że facet zarabia 3500 a 4500 zależy jaki miesiąc.

Gość gość
14.00 mało kto ma dzieci w tym wieku? Ja mam mnóstwo znajomych które mają ok. 23 lata i dziecko na kącie. Za to mało widzę starych raszpli w ciazy chyba zrozumiały że już za późno

Gość gość
Ja w swoim otoczeniu widzę mało kobiet które maja dziecko przed 26 rokiem życia. Moi rodzice mieszkają na wsi o tutaj rownież mało która kobieta ma dziecko poniżej 26 roku życia.

Gość gość
Mąż miał mieszkanie od rodziny które dostał na start, gdyby nie to, na pewno nie zdecydowalibyśmy się na dziecko tak wcześnie. Dodatkowo na tyle duże i w fajnej lokalizacji że będzie co zostawić dzieciom na przyszłość, wymagało dużego wkładu finansowego ale z tym już sobie poradziliśmy i jest w świetnym stanie, powoli odkładamy na własny, mały domek. Cieszę się że tak się ułożyło i dostaliśmy taką możliwość bo widzę jak wielu rówieśników albo siedzi po uszy w kredytach, albo kątem u mamy, albo wyjeżdżają wiecznie i właściwie nigdzie nie są u siebie na stałe.

Gość gość
Up

Gość gość
Spadek.

Gość gość
Ja niestety wynajmuje. Mamy 5tys razem i spokojnie stac nas na kredyt ale nie mamy zdolnosci kredytowej. Zlozylam wnuosek o komunalne ale bede czekac od 5 do 7lat. Mam pomysl zeby wpitolic sie na pustostan. Wyrzucic mnie nie wyrzuca bo mam dxiecko odremontuje sobie i bedxiemy miec. Az boli mnie serce jak place komus za wynajem 2tys na miesiac...masakra.Inaczej sie w tym kraju nie da.

Gość gość
Ciekawe, ja i maz majac jedno dziecko i 3600 na miesiac, bez problemu dostalibysmy 180tys kredytu. Wzielismy 140tys na mieszkanie dwupokojowe.

Gość gość
mam 23 lata i dwoje dzieci,mieszkamy w domu 180 m. mój maz dostal pieniądze na budowę zanim się poznaliśmy. u niego w rodzinie kazde dziecko dostaje cos na start.

Gość gość
Socjalne mieszkanie dostałam po tragedii rodzinnej (mialam.18)dziecko urodzilam w wieku 28lat

Gość gość
Ciekawe, ja i maz majac jedno dziecko i 3600 na miesiac, bez problemu dostalibysmy 180tys kredytu. Wzielismy 140tys na mieszkanie dwupokojowe. X Można zarabiać i 10tys zł/mies. a nie mieć zdolności kredytowej. Pozdrawiam.

Gość gość
My z mężem po30. Zaliczyliśmy wpade w wieku 20 lat. Przez 5 lat mieszkaliśmy z teśćmi i budowaliśmy dom. Dodam że ja dopiero po 5 latach poszłam do pracy. Stać nas było nikt nie pomagał nam dużo mąż sam zrobił. Teraz mamy już dwójkę dzieci 9 letnie i pół roczne. Ale przyznam się że za wcześnie ta dorosłość na mnie spadła. O teraz to moim zdaniem jest idealny czas.

Gość gość
25 lat, 7m synek. Mieszkamy w kawalerce i jesteśmy w trakcie budowy domu. Kawalerka kupiona za gotówkę, dom budujemy za gotówkę. Maz ma własną działalność.

Gość gość
Mam 26 lat i mam z mężem kredyt mieszkaniowy.

Gość gość
Msm 22 lata i za 2 miesiące rodzę. Razem z narzeczonym mieszkamy sami w 34 metrowym mieszkaniu. Mieszkanie dostałam od rodziców znaczy miałam do wyboru albo ślub albo mieszkanie :)

Gość gość
20:52 trzeba miec tumanie zdolnosc kredytowa, my jej nie posiadamy odrealniona idiotko. Co z tego ze mamy 5tys na miesiac? Jak musimu wynajmowac...

Gość looooomatkooooo
"gość dziś 20:52 trzeba miec tumanie zdolnosc kredytowa, my jej nie posiadamy odrealniona idiotko. Co z tego ze mamy 5tys na miesiac? Jak musimu wynajmowac..." Serio nie potrafisz napisać jednego zdania bez obrażania drugiej osoby ?