Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elka12

Niewytłumaczalne kompulsy

Polecane posty

Pomocy Od jakiegoś czasu jestem (próbuję być) na diecie. Nie jest to jakaś dieta cud a raczej racjonalne odżywianie. Posiłków jest różnie czasami 3 czasami 4 kaloryczność ok 1100-1250. Wszystko idzie (szło) pięknie, organizm odzywał się kiedy miał, ale od jakiegoś czasu dopada mnie niesamowita żarłoczność. Dosłownie, jestem wstanie pochłonąć bardzo dużo, w b.krótkim czasie a w trakcie trwania takiego ekscesu czuje się jak kukiełka - bo nie panuję nad swoimi ******* które wręcz samoczynnie próbują dorwać żarcie. Ale co najlepsze po takim obżarstwie wcale nie czuję się najedzona ;p Czy ktoś też miał taki problem? Proszę pomocyy, bo jak to się nie zmieni to potem choćbym całe życie nic nie jadła to nie cofnę się nawet do aktualnych wymiarów;x

Gość gość
Mam to samo. To sa jakieś niewyleczone problemy emocjonalne, a nie łakomstwo. Najlepiej leczyć sie kompleksowo u jakiegoś dobrego terapeuty.

Gość Meliisaa
Podczas racjonalnego odżywiania nie tylko odpowiednia kaloryczność się liczy. Na bank nie dostarczasz wszystkich składników odżywczych. Obecne produkty, warzywa i owoce z uwagi na masową produkcję nie zawierają ich wystarczająca ilość. Przy żarłoczności brakuje pierwiastka chromu, białka i zdrowych tłuszczy i być może jeszcze czegoś ale to już zależy od organizmu. Dlatego organizm ur******* ową żarłoczność z zamiarem by wyłapać i uzupełnić niedobory.

Gość Meliisaa
uru/chamia *

Ale problem w tym, że ja białko trzymam dosyć wysoko (1,8/2 g kg wagi czystej) a tłuszcz na pewno przy tym jakiś wejdzie - jaja, ryby, mięso + węglowodany rozsądnie, ale są 50-100 g dziennie (zależy od ilości produktów B/T, ale raczej dolny próg czyli ok 50-70 tak żeby nie było ketozy) do tego suplementacja magnez/ cynk. Chromu co prawda nie biorę, ale z tego co wiem to powinien on występować w tym co jem czyli: jaja, ryby drób. Więc nie wiem już nawet co powinnam zmienić