Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Jak odejść i nie wracać?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Skierowałam się po pomoc ponieważ myślę, że żyje w związku toksycznym. Najgorsze jest to, że to ja jestem tą toksyczną osobą. Tak mi się przynajmniej wydaje. Jestem z narzeczonym 4 lata. Dwa razy przez ten czas rozeszliśmy się i po kilku miesiącach wróciliśmy do siebie spowrotem. To ja decydowałam się na odejście. Tym raz to on kilka dni temu zdecydował zakończyć związek. Ciągle kłótnie doprowadziły, że przestaliśmy sobie ufać i szanować siebie nawzajem. Były sytuację, gdzie pluliśmy sobie w twarz - dosłownie. Większość kłótni była spowodowana przez jego ex żonę, z którą ma dziecko. Za kilka dni mam się wyprowadzić. Boję się, że on będzie chciał znowu dojść do porozumienia, ale wiem że to będzie tylko chwilowe. Nie chcę już z nim być mimo, że go kocham. Boję się, że ulegnę. Zamknęłam się w jego świecie, nie mam nic. Rodziny, przyjaciół, zainteresowań... Nie widzę już tutaj przyszłości. Tylko jak odejść skoro się kocha? A jeśli będę tego żałować. On nie jest złym człowiekiem, ale duszę się w tym związku. Zdrowie już mi nie pozwala. Myślę, że mam nerwicę. Jak sobie z tym poradzić, aby odejść raz na zawsze? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować