Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile na reke to dobra pensja?

Polecane posty

Gość gość

Od razu napiszcie czy chodzi o 1. Warszawe, 2. duze, srednie miasto 3. male miasteczko lub wies.

Gość gość
wieś 1800 zł

Gość gość
przeciez nie da się tego obiektywnie stwierdzić, dla jednego 3k to będzie dobra pensja, a dla innego to bedzie jałmużna ja zarabiam w warszawie ok. 5k. Wcale nie uważam tego za dobrą pensję, a dziadowanie. Może gdybym miał mieszkanie po dziadkach albo od rodziców bez kredytu to żyłbym sobie fajnie i w miarę komfortowo. Niestety jako, że sam na wszystko muszę zarabiać, mam kredyt na mieszkanie to zostaje niewiele i jest to marna wegetacja. W obecnej sytuacji za dobrą pensję uważałbym 8-10k/na rękę

Gość gość
Fajnie to omowiles 19:43 . Dla mnie w Warszawie dobra pensja na reke, zaczyna sie od 4 tys, ale mam gdzie mieszkac i nie potrzebuje samochodu.

Gość gość
Wypowiedzi maja byc subiektyne, Kazdy pisze wg siebie.

Gość gość
W Polsce ok 7000

Gość gość
wspolczuje, kredyt to petla na szyi i niewolnictwo na 30 lat.

Gość gość
gość dziś niestety; nie jestem bogaty z domu ;) jeszcze tylko 28 lat; zleci jak z bicza strzelił, a potem można już spokojnie umrzeć :D

Gość gość
gość dziś no niestety jak masz zobowiązania wobec banków, kredyty itp. plis rodzine na głowie to faktycznie lipton. x ja w 2010 w Wawie za 1500 bez problemów dawałem radę, tylko wtedy nie miałem żony, dzieciaka, kredytu, fury, nie paliłem, mało drinksowałem i jakoś uszło. dziś za taką kwotę dnia bym nie przeżył, ale cóż, mam na głowie wszystko co wyżej wymieniłem, (oprócz palenia i drinksowania). ;-)

Gość gość
O rany... :( 28 lat - cale zycie...

Gość gość
*plus, a nie plis - literówka

Gość gość
W tym 2010 pewno byles studentem ;) Inaczej bys nie wydolil, nawet z wlasna chata.

Gość gość
Ja w małym mieście zarabiam na rękę 4-5 tys. I tutaj jest to raczej dobra kwota (pomijając prezesow dyrektorow itp) Kredytu nie mam bo mieszkanie jest męża. Połowę pensji wydaje na życie, polowe odkładam żeby w przyszłości kupić jakies małe mieszkanie pod wynajem. Moja siostra z mężem mają łącznie 3 tys i dwójkę małych dzieci i tez sobie dobrze radzą , są bardzo gospodarni i ogarnięci:)

Gość gość
nie byłem studentem, w ogóle studiów nie skończyłem ;-) po prostu wtedy były inne ceny, było taniej, poza tym mieszkałem na Grochowie z 2 kumplami, więc i za chatę nie wychodziło drogo, a i za kartę miejską nic nie płaciłem, bo to były czasy kiedy można było kodować na lewo. :P potem zrobiłem kurs Oracle, znajomy wciągnął mnie do fajnej roboty i dziś nie narzekam.

Gość gość
Ja zarabiam ok 20 000, jestem kardiologiem, aż za dużo wg mnie. Nie mam czasu wydawać pieniędzy, nie mam też rodziny. Żyje miesięcznie za 4000-6000 czyli sporo odkładam, tylko nie mam za bardzo celu. Także pieniądze szczęścia nie dają, pozdrawiam

Gość gość
a żeby było śmieszniej, choć to co nabazgram, wcale nie będzie do śmiechu, to zarabiałem najmniej z naszej 3-ki ja 1500, drugi kumpel coś koło 2300 a trzeci 3-4 tysiaki, a jak miał dobry okres nawet i 7k zrobić potrafił. chatę wynajmowaliśmy faktycznie po taniości, bo ten co zarabiał z nas najwięcej to był jakiś dobry funfel gościa od którego mieliśmy wynajemkę. chłopaki to przepieprzali forsę jak lec****anny, dragi i alkohol, a ja, nawet z tych moich groszy, dałem radę odłożyć na kursy i szkolenia. i teraz to najsmutniejsze, ten co kosił najwięcej, od 3 lat wącha kwiatki od spodu, zapił się chłopak na śmierć. :(