Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

menu na komunie

Polecane posty

Gość gość

Robię komunie w domu. Proszę o jakieś propozycje dani i przystawek. Msza Św. jest o 12. Myślę że przed 14 będziemy w domu. Ile dań gorących ?

Gość gość
bigos i kotlety na gorąco i starczy

Gość gość
Nie trzeba przesadzać z menu jak na całonocne wesele, komunie trwają maks kilka godzin. Jak masz tradycyjną rodzinę to rób jakiś typowy obiad rosół + pieczeń/rolady/ciekawszy schab/łosoś, a później ewentualnie coś gulaszowatego typu strogonow/potrawka - ale też niekoniecznie, czasem gdy goście najedzą się ciastami i zimną płytą nie będą już na to chętni/dużo gości wcześniej wyjdzie.

Gość gość
ja miałam komunię w 2016r. w lokalu i jedzenia było za dużo, jak na wesele, a goście rozeszli się koło 20 do domu z ciast mieliśmy tort komunijny i 4 rodzaje ciast myślę, że nie ma co przesadzać z tym jedzeniem, na obiad rosół czy inna zupa - nie musi być w dużym talerzu, ziemniaki, frytki-dla dzieci czy kulki, do tego 3 rodzaje mięs w zupełności wystarczą można zrobić więcej i wykorzystać to na kolację-mięsa my mieliśmy 4 rodzaje mięs i to było za dużo już jakbym miała potrawkę to zaserwowałabym 2 rodzaje mięs do tego

Gość gość
Sete i sledzia. Niech dadza koperty z kasa i w*********ja. Przeciesz o to Co chodzi autorko.

Gość gość
Tu autorka. Gości to możesz sama tak przyjmować i jak Twoje dzieci będą szły do komunii to rzuć im flaszkę i śledzia

Gość gość
Jedno danie główne, jedna przystawka, jedna zupa, tort/deser. Normalny obiad, tylko jakieś bardziej odświętne dania :)

Gość gość
a ja przygotowałam typowy niedzielny obiad czyli rosół, mięso z piekarnika, surówka, kalafior z masłem, młode ziemniaki z koperkiem, a na deser był tort komunijny i lody. Na komunii byli tylko dziadkowie i chrzestni z rodzinami. Razem z nami 11 osób. Nie jestem za tym żeby wyprawiać dziecku biby weselne na komunię :o