Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

USG bioderek

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko ma 8 miesięcy nie siedzi samo,nie raczkuje myślę że może za niedługo zacznie bo czasami unosi brzuszek do gory,porusza się wokół własnej osi i do tyłu,zapisałam małego do ortopedy na USG bioderek na pierwszych w 6 tygodniu był i USG wyszło poprawnie ale na drugim nie byliśmy i idziemy dziś ,czy ortopeda podczas takiego badania zobaczy czy wszystko jest ok czy jednak coś ?

Gość gość
Moje ma prawie 11 miesięcy i też samo nie siedzi, nie raczkuje. Bioderka były ok. Chodzę na rehabilitację.

Gość gość
Moja córka usiadła sama w wieku 9 miesięcy, raczkowała od 11 miesiąca życia. Usg bioderek było w porzadku, ale córeczka miała kręcz karku i musiałam ją rehabilitować bo jedną stronę miała silniejszą, a drugą słabą.

Moja Córka ma prawie 7 mies. Na pierwszym badaniu USG bioderek miała jedną panewkę płytszą. Była szeroko pieluchowana 8 tygodni. Przez to później zaczęła podnosić nóżki i bawić się stópkami. Też sama nie siedzi. Próbuje pełzać, ale szybko się wkurza. Chodzimy od grudnia na rehabilitację bo miała asymetrię. Teraz już asymetrii nie ma, ale nadal chodzimy bo ma napięcie mięśniowe. Nie podpiera się na wyprostowanych rączkach. Trochę sie stresuję jej rozwojem ruchowym. Niektóre dzieci w jej wieku już same siedzą. Ale ja miałam ciężki poród. Łożysko się odkleiło. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Póki co mamy zakaz od rehabiltantów na sadzanie jej, noszenie itd.