Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badanie grupy krwi do szpitala a odczyn Coobmsa

Polecane posty

Gość gość

Do szpitaa gdzie mam rodzic jest wymagany wynik grupy krwi (orginalny) z pieczatka laboratorium. Ja mialam robione tylko badanie na odczyn Coombsa, gdzie ponizej tez jest napisana grupa krwi, czy myslicie ze to wystarczy? jak szpital na to patrzy?Robilyscie w ciazy badanie grupy krwi osobno i osobno odczyn Coombsa?

Gość gość
Ale w karcie ciązy z jakiegoś powodu masz wpisaną grupę krwi? Ja miałam odwrotnie, robione badanie na grupę krwi, a odczyn Coombsa robili tak "przy okazji" i nawet o tym nie wiedziałam. Wiem ze każdy szpital ma swoje wymagania, ale bądźmy szczere- jak nie będziesz miała tego oryginału grupy krwi, to co ci zrobią? Nie odeślą przecież do domu... jeśli to będzie konieczne do czegoś to powtórzą u siebie.

Gość gość
nie mam wpisane w karcie ciazy grupy krwi tylko ten odczyn coombsa mam, nic wiecej

Gość gość
A, na to nie wpadłam, miałam trzy różne karty i w każdej na okładce było miejsce na imię, nazwisko, termin i grupę krwi matki i ojca,i jeszcze różne takie. Ale skoro masz w aktualnych wynikach w labolatorium opisaną grupę krwi to nie widzę żadnego powodu żeby ktoś miał robić problemy.

Gość gość
Grupę krwi kazali mi zrobić na początku ciąży, PTA (odczyn Coobmsa) powtarzałam w 36 tc.

Gość gość
Ja musialam miec do szpitala 2 wyniki grupy krwi z roznych badan. Jeden mialam wlasnie z odczynem coombsa, a drugi mi robili w owym szpitalu, zeby byly dwa, w razie potrzeby transfuzji. Teraz w 2 ciazy robilam juz sam odczyn, nawet nie wiem czy tam jest podana grupa, ale jesli Ty masz to mysle ze jest to rownoznaczne z oznaczeniem grupy, przeciez sobie nie wymyslili w laboratorium. Zadzwon na porodowke w swoim szpitalu albo na ip, niech Cie polacza i dowiedz sie u zrodla:)