Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ufność to oznaka niedojrzałości.

Polecane posty

Gość gość

Dystans chroni przed bólem i rozczarowaniem. Na ufności bazują osobniki bez godności i wykorzystują to bez zahamowań.

Gość gość
bez sensu

Gość gość
Ufne są osoby dobre w swej naturze do tego stopnia że nie podejrzewają innych o podłosć i najczęsciej dostają przez to po tyłku i rozczarowują się,nie potrafią zrozumieć tego że inni nie są dobrzy i uczciwi.

Gość gość
20.24 Bez sensu, jest Twoje "bez sensu".

Gość gość
typowa wypowiedź atesity- ufność występuje u osób wierzących, oni ufać Bogu i sobie nawzajem. Pa

Gość gość
20.26 Właśnie. Jasno i zrozumiałe.

Gość gość
20.27 Nie mieszaj ufności do Boga z ufnością do ludzi.

Gość gość
20.28 dzieki za uznanie tylko podkresle jeszcze,nie jest to oznaka niedojrzałosci tylko oznala fobrej natury człowieka i wynikakące z miej przekonanie że skoro np ja nie zdradzam to nie bede zdradzona a potem klops i bolesna porażka no sie okazuje że nie wszycy są prawi albo np.ja komuś powierzam jakieś poufne informacje a yen ktoś wykorzystije je przeciwko mnie i klops bo myslałam że skoro ja dotrzymuję obietnicy to druga osoba też dotrzyma..albo np.nie podejrzewamy innych o robienie nam świnstwa bo sami tak nie robimy a potem ktoś robi nam świnstwo i pytamy siebie jak ktoś mogł nam to zrobić bo my nie zrobilibysmy tej osobie tego nigdy .Nazywajmy rzeczy po imieniu ,chamstwo to chamstwo,ufne osoby nie są zdolne do chsmstwa bo wyxnają inny sydtem wartosci co nie znaczy że są niedojrzałe.

Gość gość
20.38 W zasadzie zgadzam się z Tobą, ale by w miarę spokojnie i bez bólu żyć we współczesnym świecie należy dojrzeć do tego, by nie obdarowywać awansem ludzi ufnością.

Gość gość
Nie masz racji zaufanie trzeb mieć bo człowiek z natury powinien byç dobry sle to jest fo pewnego momentu kiedy to zaufanie nie zostanie nadużyte.Zaufanie ma sie raz i raz sie je traci.

Gość gość
20.47 Nieprawda, na zaufanie należy zapracować swoim postępowaniem. Niejednokrotnie w życiu zaufałem i bardzo źle na tym wyszedłem.

Gość gość
Ufny to nie od razu naiwny. Taki człowiek mierzy swoją miarą i jest dobry z natury.

Gość gość
21.18 dokładnie.s

Gość gość
Jednak bez sensu, bo ufność nie jest oznaką niedojrzałości.

Gość gość
Ufają ci, którym można ufać.

Gość gość
nieufność to oznaka paranoi

Gość gość
Ufają ci, którym można ufać- tak. Nieufność może człowieka zgubić. Ufność a naiwność to dwie różne cechy człowieka choć często wydaję się że jedno z drugim ma jakiś związek, ale nie. Dojrzałość to właśnie ufność. A przecież nikt nie każe ufać wszystkim, tylko trzeba trochę nauczyć się przewidywać ludzi i ich wyczuwać , to jest trochę na zasadzie intuicji.

Gość gość
dojrzałość to umiejętność pogodzenia się ze stratą na wskutek nieuczciwości osoby której zaufaliśmy a nawet danie jej w przyszłości drugiej szansy.

Gość gość
Moj niedojrzały mąż nigdy nie powinien był dostać drugiej szansy bo nie dorosł do roli ojca,już nigdy wiecej nie odzyska mojego zaufania s